Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Van a boltban olyan sűrü nylon hálós fokhagyma.Azt hiszem makói.
Azt a kis hálót elszoktam tenni,és ilyenkir mikor kovi uboorkát csinalok előveszem,
Mert abba teszem a kenyeret a tetejére.Jó sűrü a kis háló és nem engedi át a kenyér darabokat.Le sem kell szürni olyan tiszta a leve.
Egyszerüen kiemelem és ennyi.
Olyan finom kovi ubit csinaltam mar masodjára az idén.
Én csak a levét szeretem/na nem nevetünk/isteni savanyu .
... akárcsak én , összegyűjtöm és felhasználom azokat a zacsikat mert csak a legbelső zacskó a vadi új , a tiszta amibe csomagolok , de mivel több rétegbe csomagolok a fagyosba mindent , felhasználható még külső rétegnek :)
...1 régi tündéri kolléganénim kimosogatta a nem zsíros vásárló szatyrokat direkt azért , h ne kelljen mindig másik , kiszárította összehajtogatta , mindig volt nála 1-2-3 olyan zacsi , mert tudta azt h a figyelmetlen és tapasztalatlan fiatalságnak sosincs szatyor amibe vásárolhatna , azt hiszem 1 tizes 1 bolti pl cba-s szatyor is :( a legramatyabb is :(
KÖSZÖNÖM!
Ha ezt nem írod, elfelejtettük volna a fiam holnapi elemózsiáját elcsomagolni. Jobb esetben reggel kapkodtunk volna.
Akkor eléggé megváltozott azóta!
Próbáld meg újra!!! :))
Nálunk is nagyon esett délután.
Aggódva kémleltem az udvart, de a jeget szerencsére megúsztuk!
Aranyos!
Isten éltesse Bálint gazdát!
Nevetgél a család, hogy én a nejlont is nejlonba csomagolom!! :)
Belerakom a szendvicset egy nejlonba, bekötöm sa száját, azt egy másik zacskóba, amibe kerül még egy szalvéta is.
De remekül működik a folpack vagy az alumíniumfólia is. Csak én gyűjtöm és felhasználom azokat a zacsikat amiben zsemlét, almát és hasonlókat vettem.
"kipiszkálták a husit mindenből :( a zsírosat + pláne !!!"
Manapság inkább az a gondom Nem csak nekem) hogy a kapható sertéshúsok nagyon szárazak. Úgy értem, hogy túl soványak. Nem lehet belőlük egy jó pörköltöt vagy fokhagymás sültet készíteni.
Nemrég hallottam, hogy a piac igényei szerint kb. 90 kilósan vágják az állatokat a friss hús igény szerint, de a kolbász és szalámi gyártáshoz külön tenyésztenek állatot amit 140-160 kilósra hizlalnak.
Készült még két egyben fasírt is. Az egyik el is fogyott vacsira. Felszeleteltük és olyan formában ettük egy-egy zsemlében, mit a hamburgert!
A maradék a hét elejét színesíti majd.
De van még maradék a következő napokra: Rizses lecsó, krumplileves és rizseshús is!
Megcsináltam ebédre a darálthúsos rizseshúst. Finom volt. Még egy nagy marék zöldborsót is dobtam bele.
Azt mondta a család, hogy máskor is jöhet! :)))
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)