Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Igen, én sem szeretek kenyeret kidobni.
Nálam legalább a kutyák megkaphatják, persze még mielőtt penészes lenne, "hogy ne égjen a gyomruk", de igazán ezt sem szeretem.
Nehéz úgy gazdálkodni a kenyérrel, hogy kiszámíthatatlan az eltarthatósága.
A kenyérfogyasztás kiszámíthatatlan nálunk, a fiam változó mennyiséget fogyaszt belőle.
Megszárad a péksüti zörgősre, utána kézi reszelő, esetleg húsdaráló. Át lehet szitálni, én már nem vacakolok vele.
Ahha! No ez az, ami nálam nincs! Nem érkezik nálam megszáradni, max 3 napra való kenyeret veszek, mert ebben a lakásban hamarabb megzöldül, mint megszárad.
Ha pedig mégis megveszek 1 kilósat, akkor annak nagy részét rögtön a fagyóba rakom: 2 szelet 1 zacsiba = 1 napi adag.
Én sem tudtam kezdő koromban, és restelltem szomszédot kérdezni. Hát felforraltam szegény élesztőt a tejben. (Felfut...)
Én nem klopfolok, a jó súlyelosztású konyhakésem pengéjével ütögetem meg a hússzeletet, keresztben-hosszában, mindkét oldalán.
Zsemlemorzsává reszelem a száraz kenyeret.
Ez aranyos!:)) Mint amikor régen a barátnőm felhívott, hogy az van a receptben, hogy futtassuk fel az élesztőt. Hova??
Ezt a zacsis klopfolást akkor tanultam, amikor a pulyka-, liba-, kacsa szívet hosszában egyik oldalán elvágtuk, szét terítettük, zacsiban kiklopfoltuk. Nem repült a véres szaftja sehova.
És bepanírozva, kirántva nagyon finom. Ezer éve nem csináltam már.
Érdekes. Én panírozáshoz a lisztet rakom zacskóba, és abban rázom össze a rántanivalót. Meg klopfoláshoz rakom zacskóba a húst, nem fröcsög szanaszét...
A zsemlemorzsát hogyan reszeled?
Vagy előtte a száraz kenyeret megpirítod és azt reszeled? Én kész zsemlemorzsát veszek, azért nem igazán értem, mit kell azon reszelni?
Igazad van, sőt!
Tegnap láttam egy német konyhás videón, hogy a főtt krumplit nejlonzacsiba tette, egy üveg aljával összenyomkodta, hamarabb megvolt a püré, mint a krumplinyomós figurával. Nem is szólva a krumplinyomó elmosásáról.
Zsemlemorzsát is a nokedliszaggatón reszelünk!!!
Bennem a kocsma mindig rossz érzéseket kelt. Gyerekkoromban apám mindig zárásig a kocsmában volt. Amíg anyukám meg nem unta, és el nem vált tőle...
Nekem meg csak robotom van, féltem. Az összes babapiskóta nem ér annyit...
Majd zacskóban agyonkalapálom.:)
Háát, felénk vannak nagyon jogkövető emberek:(( Volt egy ember, aki füstölt árut, kolbászt, szalonnát árult a piacon pult alól. Aztán nagyon elkanászodott, mert már nyers húst is árult... Ezt már nem kellett volna, mert valaki bejelentette. Azóta nem láttam a piacon...
...kinek ? mi jut ? kolléganőm férje ott szerezte mindig a kis pluszmunkákat , Tumbo + a disznóalkatrészeket :) hurka-kolbász-szalonna-zsír-tepertő-sonka....
...a régi húsdarálómat befogtam zsemlemorzsához , régen 1 diódarálóm már kipingott tőle , ez a legjobb , ez erősebb , mint 1 diódaráló , utána átszitálom , ami picit durvább , azt elhasználom fasirtba :) a babapiskóta + se kottyanna neki :)
persze,ha jönne a nav,jól megbüntetnék,de ki az a hülye,aki beárulná,amíg fönn nem mutatnak jó példát,mindenki úgy boldogul,ahogy tud.
minden részét feldolgozza.gondolom a fülét,farkát elteszi,télen abból lesz a kocsonya.meg mivel főznek is mindennap,ha valami esemény van,akkor minden elfogy.
És mit csinál a disznóval? Hentes is?
Az egyszerű megoldásokat szeretem! Amíg én vagyok a mosogatógép, addig főleg!:))
Ott árulja a kocsmáros a házi zsirt?
én zsírt is csak ott veszek.gyakran vágnak disznót.
Fenéket! Klopfold ki zacsiba rakva, akkor nem fog szanaszét röpködni, az a legegyszerűbb és még mosogatnod sem kell utána. Hidd el jó lesz az.
mikor még volt olyan présünk,még a csutka levét is kinyomtuk.
Soha nem hámozom az almát. Héjastól reszelem, próbáld ki egyszer.
haha.régebben azért,hogy befizessem az anyámnak a kaját,de már azt sem eszi meg.de van ott minden,mint a rossz boltban.utoljára sütőkolbászt vettem.
Babapiskótáról persze! De itt már ötleteltek, hogy úgy daráljam, mint a zsemlét!:)
Én is ugyanígy. Minimális hulladéka van.
További ajánlott fórumok: