Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


112833. *gumibogyó* (válaszként erre: 112831. - Guruljka)
2019. aug. 9. 20:52

Ebbe minden volt😅

Gondolom finom lehet.

Ánizst nem tudom elkèpzelni milyen?

Mi dominált benne?

Vagy mind együtt vlmi különlegest izt adott?

Jól van kiváncsi vok.😅

112832. Guruljka
2019. aug. 9. 19:42

[link]


Az alsó kis kép, az én monitoromon (13" átló) kb. valós méret.

112831. Guruljka (válaszként erre: 112830. - Bulikázós)
2019. aug. 9. 19:37

Igazából nem tudom, mert jól sikerült adagolni, nem tengett túl benne.

Csillagánizst most láttam először, meglepődtem, hogy milyen nagy.

Az illata finoman ánizsos és talán szegfűszeges? Nem is tudom.

Harmonizált a szegfűborssal, azt szeretek raguba tenni, persze ki kell venni a végén.

112830. bulikázós (válaszként erre: 112827. - Guruljka)
2019. aug. 9. 19:18
Milyen ízt kapott a csillagánizstól?
112829. Guruljka (válaszként erre: 112828. - Era57)
2019. aug. 9. 19:15

Köszönöm!

Meglepően jó lett.

112828. Era57 (válaszként erre: 112827. - Guruljka)
2019. aug. 9. 19:14
Jó étvagyat hozzá !
112827. Guruljka (válaszként erre: 112826. - Fincsi5)
2019. aug. 9. 19:07

Ő pedig hogy örülhetett szegénykém, hogy hamar elkészült vele...

A tészta pedig ugyanaz lehetett, vagy talán kicsit hígabb, hogy laza legyen a szaggatóval is...


Én ma kivételesen darált húst vettem, mert elég jól nézett ki. Dagadó árban adták, mert abból darálták. Kb. 70 deka volt.

Vettem egy csomag copfocska tésztát is, kifőztem.

Nagy lábasban olajon pároltam apró kockákra vágott zöldpaprikát, majd rádobtam két jó maréknyi fagyasztott húsleves-zöldséget. Gyömbérrel sóval fűszereztem.

A tészta főzőlevével párolgattam, majd rádobtam a húst és átforgattam rajta, ekkor dobtam bele egy kis darabka csillagánizst, ma vettem először, és egy darab szegfűborsot, fedő alatt készre pároltam.

tejfölös habarást kapott még, de kis tejet is adtam hozzá, hogy hígabb legyen, ekkor még egy kevés frissen tört mustármagot tettem hozzá, de az ánizsdarabokat és a szegfűborsot kidobtam belőle.

Gusztiba tettem a főtt tészta kétharmadát (400 g-os csomag volt, az egészet kifőztem), majd ráöntöttem a húsos ragut. Eloszlattam rajta, összerottyantottam, a végén reszelt sajttal borítottam a tetejét, azt is rásütöttem.

Mindjárt eszünk, csak gyorsan begépeltem.

112826. fincsi5 (válaszként erre: 112823. - Bulikázós)
2019. aug. 9. 18:28

Én a kézzel szaggatott nokedlijét kértem vissza, mikor a szaggatóval akarta "megúszni".

Jó nagy önző voltam.:(

112825. Napsugár8 (válaszként erre: 112823. - Bulikázós)
2019. aug. 9. 18:21
😃
112824. Guruljka (válaszként erre: 112823. - Bulikázós)
2019. aug. 9. 17:49

Nagymama kicsi szerecsendiót is tett a tésztába,azt tartotta, a krumpliból készült tésztákba "jár".

Ő késsel kapirgált le az egész szerecsendióból, én őröltet használok.

112823. bulikázós (válaszként erre: 112820. - Guruljka)
2019. aug. 9. 17:47

Amíg anyukám élt, mindig azt kértük, hogy tésztát gyúrjon, meg nudlit, gombócot. Tésztát gyúrni már tudok, de a gombóc még nem lett olyan, mint amit ő csinált. Hősiesen megettük, de nem az igazi.

Ezek azért jó ötletnek tűnnek! Köszi nektek!

112822. Guruljka (válaszként erre: 112821. - Napsugár8)
2019. aug. 9. 17:09
Igazad van! (Abban is, hogy tényleg hajában főtt krumpliból "szoktuk"!)
112821. Napsugár8 (válaszként erre: 112820. - Guruljka)
2019. aug. 9. 16:36

Ha tehetem, hajában főtt krumpliból készítem, mert a normál megpucolt, sós vízben főzött krumpli több vizet szív magába, és sokkal több lisztet kíván, amikor összegyúrjuk. Én zsírt nem szoktam bele.


De az igazság, hogy én nem vagyok egy igazi konyhatündér, várjuk meg, míg az igazán hozzáértők is megírják a véleményüket. Abból még én is, más is csak tanulhat. :))

112820. Guruljka
2019. aug. 9. 16:29

Fontos, hogy a főtt krumpli teljesen kihűljön, mielőtt a liszttel kevered.

Nekem a nudli sokáig emiatt nem sikerült.

Tojás vagy sárgája nem feltétlenül kell bele, kevés zsírt szoktak belegyúrni.

112819. bulikázós (válaszként erre: 112817. - Napsugár8)
2019. aug. 9. 16:28
A tészta állaga!
112818. LadyBird 2015 (válaszként erre: 112812. - Napsugár8)
2019. aug. 9. 16:27
Boltra gondoltam a polcon.:)
112817. Napsugár8 (válaszként erre: 112816. - Bulikázós)
2019. aug. 9. 16:23
Mert mi az, ami nem sikerül benne???
112816. bulikázós
2019. aug. 9. 16:04
Segítsetek! Holnapra szilvásgombócot ígértem a férjemnek, de nekem soha nem sikerül jól! Ha valakinek van jó receptje adja át nekem! Nudlit meg én szeretem!
112815. Napsugár8 (válaszként erre: 112814. - Ab61752c45)
2019. aug. 9. 16:02
Erősen figyelni kell, mert becsapós, amikor azt írják, hogy "csipkebogyó ízesítésű tea", egyáltalán nem ugyanaz.
112814. ab61752c45 (válaszként erre: 112812. - Napsugár8)
2019. aug. 9. 15:35
nekem is az a tea a kedvencem.bár mostanában nem láttam a boltban.talán majd ősszel.
112813. freddy36 (válaszként erre: 112804. - Forrest2010)
2019. aug. 9. 15:32
Remélem,úgy lesz! Most már lesz erre is időm! ☺
112812. Napsugár8 (válaszként erre: 112808. - LadyBird 2015)
2019. aug. 9. 15:32

Hol is? Kötve hiszem hogy a betonon elébem kerül, hacsak valaki el nem veszíti. :))


Egyébként naponta izom a zöld teát, natúr minden ízesítés és minden édesítés nélkül.

Van egy doboz "Csipkebogyótea hibiszkusszal" imádom, megfázásos időben azt is iszom.

És van biztonsági tartalékként Neo-Citrán-om, igaz, hogy az előző csomagot is azért kellett kidobnom, mert úgy járt le a szavatossága, hogy egyetlen tasakkal elhasználtam volna belőle. De biztos, ami biztos. Igyexxxem nem megbetegedni. :))

112811. fokhagyma (válaszként erre: 112810. - LadyBird 2015)
2019. aug. 9. 15:21
Először én is úgy csináltam. Újabban leszedem a leveleit, mindet megnézem, nincs-e rajta valami kukacféle, és a leveleket rácson szárítom. Utána összemorzsolom, bele üvegbe vagy zacskókba. Ha éppen nincs saját, gyógynövényes boltban veszem. Ha pedig van friss, még úgy zölden is csinálok belőle teát. Jó apróra összevagdosom.
112810. LadyBird 2015 (válaszként erre: 112805. - Guruljka)
2019. aug. 9. 15:13
Mindig szárával együtt szárítom, csokorban fellógatom, ha száraz, lemorzsolom a leveleket. Megfázásos időben jól jön.
112809. Era57 (válaszként erre: 112800. - Napsugár8)
2019. aug. 9. 15:12
Én rendszeresen iszom gyógyteákat köztük a citromfüvet is.
112808. LadyBird 2015 (válaszként erre: 112800. - Napsugár8)
2019. aug. 9. 15:10
Most már, hogy tudod mire figyelj, lépten-nyomon eléd fog kerülni.:))
112807. Guruljka (válaszként erre: 112797. - Napsugár8)
2019. aug. 9. 15:08

Citrom-illata és aromája van.

Én nem dobtam ki a kannából, ha leszűrtem, keveset tettem hozzá frissítésként, egyre erőteljesebb lett.

112806. Era57
2019. aug. 9. 15:08
Megcsináltam a csirkemellet cukkinivel.Így a grillezett cs.mellel egy kicsit száraznak találom,pedig adtam hozzá oliva olajat.De ízre finom és a tzatzikivel kimondottan jó volt. Legközelebb megcsinálom friss csirkemellből is.
112805. Guruljka (válaszként erre: 112800. - Napsugár8)
2019. aug. 9. 15:06

Igen, a virágos hajtásait lehet csokorba szedve, lógatva, szellős helyen szárítani.

Vagy lehúzod róla a virágait, vagy a szárával együtt apróra vagdosod.

Árulják herbáriában is.

Remek nyugtató tea, elalvás előtt, forrón elkortyolgatva kiváló elaltató.

Volt kolléganőm panaszolta, hogy két éve, a férje halála óta nem aludt át egy éjszakát sem. Tanácsoltam a citromfüvet, sőt segítettem is venni. Hát egy hét után úgy hálálkodott érte, hogy zavarba hozott.

Anno a menstruációs fájdalmakra is hatott, pláne ha két kortyolás között a forró csuprot a hasamon tartottam.

112804. forrest2010 (válaszként erre: 112799. - Freddy36)
2019. aug. 9. 14:40
... biztos sok örömöd lesz benne... én nagyon szeretek velük pepecselni :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook