Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zsemlekockás őrület recept

Zsemlekockás őrület recept

Elkészítési idő 110 perc

A Zsemlekockás őrület hozzávalói:
egy zacskó zsemlekocka 250 g
4-5 alma
1 zacskó aszalt áfonya
1 zacskó szeletelt mandula
3/4 l tej
5 tojás
1 cs. van. cukor
10-15 dkg porcukor

szósz:
6 dl tej
1 cs. van. puding
cukor ízlés szerint


A Zsemlekockás őrület elkészítési módja:
A zsemlekocka 2/3-át vajazott jénai tálba borítjuk, rászórjuk a mandula felét, a zacskó áfonyát, a szeletelt, pucolt almát. Erre a maradék kocka, a mandula, majd a cukorral és tojással felvert tej. 50 percig sütni 160 fokon. Szószhoz összefőzzük a cuccokat.

Kihűlve, langyosan fogyasztjuk.

Brutál finom, és laktató.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zsemlekockás őrület elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook