Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldséges rizses hús recept

Zöldséges rizses hús recept

A Zöldséges rizses hús hozzávalói:
40 deka sertéshús,
24 deka rizs,
8 deka zsír,
20 deka vegyes zöldség,
1 zöldpaprika,
kis csomó zöldpetrezselyem,
törött bors, só.


A Zöldséges rizses hús elkészítési módja:
A húst apró kockákra vágjuk és feltesszük főni 1 liter vízben. Ha forr, leszedjük a habját és az apró kockákra vágott vegyes zöldséget, és a zöldpaprikát hozzátéve megsózzuk, megborsozzuk, majd lefedve, szép lassan puhára főzzük. A megmosott és leszűrt rizst a 8 deka zsíron jól átforrósítjuk. Ha sárgulni kezd, hozzáadjuk a finomra vagdalt zöldpetrezselymet és belekeverjük a zöldséges húst a lével együtt. Lefedjük, sütőbe tesszük, 15-20 percig pároljuk, míg a rizs szépen megdagad. A hús leve nem lehet több a rizs kétszeresénél. Bármilyen salátát adhatunk hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


A zöldséges rizses hús elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook