Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Zöldséges lepény 2. recept

Zöldséges lepény 2. recept

Elkészítési idő 80 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Zöldséges lepény 2. hozzávalói:
- 400g burgonya
- 400g cukkini
- 2 szál újhagyma
- 1 csomó sima levelű petrezselyem
- 2 szál zsálya
- 3 szál majoranna
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 400g ricotta (vagy zsírszegény tehéntúró)
- 4 tojás
- 4 ek. liszt
- 4 ek. olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fehér bors
- ízlés szerint őrölt szerencsendió
- 15g vaj a sütőformához
- 1-2 kk. liszt a sütőformához


A Zöldséges lepény 2. elkészítési módja:
A megmosott, meghámozott és négyfelé vágott burgonyát 20 percig főzzük sós vízben, majd áttörjük burgonyatörővel. Megmossuk a zöldségeket és a cukkinit hámozatlanul lereszeljük, hagymát pedig felkatikázzuk. A fűszernyövények levelét a szárukról letépkedjük felvagdaljuk. Fokhagymát szétnyomjuk, vagy nagyon finomra metéljük. Minden hozzávalót tálba rakjuk, majd jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a túrót, a tojást, a lisztet és az olívaolajat. Ízesítjük sóval, fehér borssal és szerecsendióval. Sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő esetén 6-os fokozat). A masszát egy 28 cm átmérőjű, kikent, kilisztezett, alacsony magasságú tortaformába öntjük. 40 percig sütjük.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A zöldséges lepény 2. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook