Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldséges csirkecombok fehérboros-tejfölös mártásban recept

Zöldséges csirkecombok fehérboros-tejfölös mártásban recept

A Zöldséges csirkecombok fehérboros-tejfölös mártásban hozzávalói:
4 db csirkecomb
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
3 dl fehérbor
3 dl víz

őrölt bors
4 db húsleveskocka
1 nagy pohár tejföl
1 evőkanál mustár
70 dkg vegyes zöldségkeverék


A Zöldséges csirkecombok fehérboros-tejfölös mártásban elkészítési módja:
A combokat kettévágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd kiszedjük, félretesszük. A hagymát felkockázzuk, és az olajban elkezdjük párolni. Majd rászórjuk a lisztet, és kicsit együt pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és a borral. Beletesszük a húsleveskockát, és kb. 10 percig főzzük. Ezután tésztaszűrőn leszűrjük, kanállal kicsit átpasszírozzuk a hagymát is, de nem kell az egészet. Beletesszük a húst, és szép lassan, többször megkeverve puhára főzzük. Ha a hús már puha, óvatosan megint kiszedjük, és a szaftba belekeverjük a tejfölt és a mustárt, majd jól kiforraljuk. Közben a zöldségkeveréket jénaiba tesszük, lefedjük, és a mikróba puhára pároljuk. Hozzákeverjük a közben elkészült szafthoz, majd beletesszük a húst is, és jól átforraljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldséges csirkecombok fehérboros-tejfölös mártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook