Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zelleres burgonyakrémleves recept

Zelleres burgonyakrémleves recept

A Zelleres burgonyakrémleves hozzávalói:
50 dkg burgonya,
20 dkg zeller,
10 dkg vaj,
2 dl tejszín vagy 2 dl tejföl,
Só, bors,
1 l húslé vagy alaplé.


A Zelleres burgonyakrémleves elkészítési módja:
A vékony karikákra vágott burgonyát és zellert vajon megpároljuk. Egy kis sóval és borssal ízesítjük. 1 kis húslével vagy alaplével felöntjük, tejszínnel vagy tejföllel dúsítjuk és felforraljuk, aztán takaréklángon kb. 10 percig főzzük. Amikor megfőtt, turmixban krémesítjük, és már kész is van.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zelleres burgonyakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook