Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Zakuszka recept

A Zakuszka hozzávalói:
3 kg padlizsán
3 kg zöldpaprika
1 kg hagyma
3 kg paradicsompaprika(gogos)
1 l paradicsomvelô(dobozos paradicsomlé is lehet)
1 ek.szemesbors
1 l olaj
1 mk. szalicil



A Zakuszka elkészítési módja:
A padlizsánt megsütjük,héjától megtisztítjuk,levét ferdére állított deszkán lecsurgatjuk,majd apróra vágjuk.A zöldpaprikát szintén megsütjük,besózva lefödött edénybe rakjuk,ha kihûlt héját lehúzzuk,majd húsörlôn ledaráljuk.A paradicsompaprikát szintén ledaráljuk.A hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk.(darálni is lehet).Ezután nagy lábasba fél liter olajat öntünk,forrósítjuk,beletesszük a hagymát és kissé megpároljuk.Belekeverjük a padlizsánt,paprikát,paradicsompaprikát,paradicsomvelôt,fûszereket.A többi olajat is hozzáöntjük,gyakran kevergetve addig fôzzük,amíg az olaj feljön a tetejére.Levesszük a lángról,belekeverjük a szalicilt,és forrón kisebb,elômelegített üvegekbe rakjuk.Lekötjük,és száraz dunsztba tesszük.

Padlizsán helyett szoktam babbal is készíteni.Ilyenkor kb.fél kiló tarka babot beáztatok,majd puhára fôzöm,és szintén ledarálom.Mikor a zöldségek már majdnem készre fôttek,hozzákeverem a babot,és egy picit még együtt fôzöm.
Érdemes kipróbálni mindkét változatot,kicsit idôigényes az elôkészítése,de nagyon finom!


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A zakuszka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook