Weimari piritós recept

Elkészítési idő 35 perc

A Weimari piritós hozzávalói:
15 dkg császárszalonna,
2 evőkanál olaj,
3 vöröshagyma (30 dkg),
arasznyi póréhagyma (15 dkg),
2-3 dkg fokhagyma,
1 csomó metélőhagyma,
12-15 dkg emmentáli sajt,
2 tojás,
só,
bors,
1-1 késhegynyi reszelt szerecsendió és kömény,
4 nagy szelet rozskenyér (nem kell túl vastag


A Weimari piritós elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágva olajon kisütjük. A vöröshagymát (fél)karikákra, a pórét vékonyra, fokhagymát és metélőhagymát durvára vágjuk. Ezeket a szalonnára szórva közepeses lángon 10 percig pároljuk, hagyjuk kihűlni. A sajtot a felvert tojással összekeverjük, kissé sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, köményt, hagymát. A kenyérszeleteket a masszával megkenjük, tepsibe téve előmelegített sütőben közepes lángon (kb. 180 fok, 15 perc) aranysárgára sütjük.

Valamivel tovább tart a melegszendvics elkészítésénél, de talán érdemes megpróbálni.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A weimari piritós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook