Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombás-káposztás marhatokány recept

Gombás-káposztás marhatokány recept

Elkészítési idő 120 perc

A Gombás-káposztás marhatokány hozzávalói:
2 fej vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
1 dundi póréhagyma
20 dkg gomba
60 dkg fehérkáposzta
só, bors
60 dkg marhalábszár
evőkanálnyi kókuszzsír
7-8 szem borókabogyó
2 szál kakukkfű
1 dl vörösbor
4 dkg kókuszzsír
2 babérlevél


A Gombás-káposztás marhatokány elkészítési módja:
A vöröshagymát apró kockákra, a sárgarépát és a pórét karikákra, a gombát vastagabb szeletekre, a káposztát vékony csíkokra vágjuk, kissé besózzuk. A húst hártyáktól, inaktól megszabadítjuk, féltenyérnyi szeletekre vágjuk, a felhevített olajon, erős tűzön hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a vöröshagyma felét, a borókát, a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 40 percig pároljuk. Rádobjuk a sárgarépát, a pórét és a gombát, aláöntjük a vörösbort, és fedő alatt további 25-30 percig, a teljes puhulásig főzzük. A maradék vöröshagymát megfonnyasztjuk a kókuszzsíron, hozzáadjuk a sótól kinyomkodott káposztát, és a babérlevelet, majd fedő alatt saját levében puhára pároljuk. A káposztát előmelegített tálra tesszük, és levével együtt a tetejére szedjük a gombás-zöldséges húst.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombás-káposztás marhatokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook