Zabpehelykocka recept

Elkészítési idő 40 perc

A Zabpehelykocka hozzávalói:
2db tojás
10dkg margarin
2ek.méz
1ek.rum
12dkg porcukor
10dkg zabpehely
3ek.feketekávé
13dkg liszt
fél csomag sütőpor
kevés fahéj


A Zabpehelykocka elkészítési módja:
A 2 tojássárgáját,a margarint,a mézet,a rumot és a porcukrot kikeverjük.A zabpelyhet ledaráljuk,és a porcukorral megpiritjuk.Amikor kihűlt,belerakom a tésztába és hozzáadjuk a feketekávét,a lisztet, a sütőport,az őrölt fahéjat,valamint a tojások fehérjéből felvert habot.A tésztát margarinnal kikent,lisztezett tepsibe öntjük,és előmelegített sütőbe sütjük.Amikor kihűlt tejszínhabbal tálalom.

A tetejére lehet tenni diszitésnek meggyet is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabpehelykocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook