Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Zabfelfújt recept

Zabfelfújt recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Zabfelfújt hozzávalói:
30 dkg zabpehely
4 tojás
2 evőkanál folyékony édesítőszer
5-6 dl víz
3 evőkanál olaj
1 marék mazsola


A Zabfelfújt elkészítési módja:
A tojásokat a sóval felverem, majd beleöntöm a vizet, édesítőt és az olajat. Kicsit keverem, majd beleöntöm a zabpelyhet és a mazsolát, és kb egy órát állni hagyom, hogy a zabpehely puhuljon. Ha szükséges, a felszívódott vizet pótlom. Kb hasonló állagúnak kell lenni, mit a rizsfelfújt sütés előtt. Egy közepes méretű tepsit margarinnal kikenek, és meghintem rizsliszttel. Szép pirosra sütöm.

Valamilyen gyümölccsel lehet tálalni, nagyon finom, és egészséges.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A zabfelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook