Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Moszkauer Update recept

Moszkauer Update recept

Elkészítési idő 30 perc

A Moszkauer Update hozzávalói:
1,5 dl növényi tejszín
fél dl tej
5 dkg durvára vágott dió
3 dkg zabkorpa
5 dkg fruktóz
1 dkg porédesítőszer
2 dkg darált zabpehely
2 teáskanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
Máz:
3.5 dkg Delma Light
1,5 dkg keserű kakaópo
2 dkg fruktóz
1 evőkanál folyékony édesítő


A Moszkauer Update elkészítési módja:
1,5 dl növényi tejszínt fél dl tejjel felforralok. Beleszórok 5 dkg durvára vágott diót (azért legyen elég apró, de ne darált) 3 dkg zabkorpát 5 dkg fruktózt 1 dkg porédesítőszert. Összefőzöm, majd a tűzről lehúzva beleteszek 2 dkg darált zabpelyhet és 2 teáskanál teljes kiőrlésű tönkölylisztet. Kihűtöm, elkészítem a mázat: 3.5 dkg Delma Lightot 1,5 dkg keserű kakaóporral 2 dkg fruktózzal 1 evőkanál folyékony édesítővel bögrébe teszek, majd mikróban 700 W-on 15 mp-ig melegítem. Ezután elkeverem, majd újabb 10-15 mp-re visszateszem. Ha jól csináltuk, besűrűsödik, megnő, ha jól kikevertem, félreteszem hűlni. A tésztamasszából két kiskanál segítségével diónyinál kisebb halmokat rakok sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd vizes kézzel kilapítom őket. 200 fokra előmelegített sütőben sötétbarnára sütöm. Egy villával alányúlva emeljük tányérra őket, mert melegen még lágyak. A jól bevált módszert alkalmaztam, mikor már nem voltak forrók, betettem 3-4 percre a mélyhűtőbe, nagyon kemény lett. A kihűlt, sűrű mázból picit rátettem és egy villával mintát húztam bele. MEgint vissza a hűtőbe, már nem fontos a fagyasztóba, így gyorsabban dermed a máz .

Nagyon finom! Én csokimáz nélkül csináltam.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A moszkauer update elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook