Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Weimari pirítós recept

Weimari pirítós recept


Elkészítési idő 20 perc

A Weimari pirítós hozzávalói:
- egy kis fej vöröshagyma,
- evökanál zsír v. olaj
- kockázott bacon vagy sonka
vagy füstölt szalonna,
kolbász, ami van otthon (kb.
két maréknyi)
- 3 db tojás
- 5 dkg reszelt sajt ( lehet .
több is, ízlés szerint
- só, bors
- 5 kisebb szelet kenyér


Weimari pirítós

A Weimari pirítós elkészítési módja:
A zsiradékon a bacont (szalonnát v. sonkát, stb) megpiritjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot és a hagymás pirított bacont. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk a kenyérszeleteket, kanállal rárakjuk a tojásos masszát, egyenletesen eloszlatjuk a kenyéren. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon sütjük amíg a tojásos massza rásül és a kenyér alja is kicsit ropogósra pirul.

Lusta vasárnapok kiadós reggelije 😊

A mennyiségeket mindenki a saját ízléséhez igazíthatja.
A massza annyira legyen sűrű, hogy ne folyjon le a kenyérről.

Van már itt egy weimari pirítós recept, de abban annyi hagyma van, hogy el nem tudom képzelni, hogy úgy ehető.


Kategória: Tojásételek receptjei


A weimari pirítós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook