Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vörös lencse krémleves recept

Vörös lencse krémleves recept

Elkészítési idő 35 perc

A Vörös lencse krémleves hozzávalói:
4 főre.
20 dkg vörös lencse
1 szál közepes sárgarépa
1 közepes burgonya
1 kis fej hagyma
1 kanál olíva olaj
3 tk. sűrített paradicsom
só, bazsalikom, citromlé, bacon szalonna


Vörös lencse krémleves

A Vörös lencse krémleves elkészítési módja:
A hagymát, répát, burgonyát megtisztítom, összevágom.
Az olíva olajon üvegesre párolom a kockára vágott hagymát, majd beleforgatom a kockára vágott répát, picit besózom, és ráteszek 3 ek. paradicsom pürét, vagy üveges paradicsom levet,1 dl, ráöntöm a kockára vágott burgonyát, és a megmosott lencsét! 1 mk. bazsalikommal megszórom.
8 dl vízzel felengedem, és készre főzöm, kb 20 perc
Botmixerrel pürésítem, majd, ha kell kevés vizet öntök hozzá, és átforralom.
Bacon szalonnát pirítottam a tetejére, de levesgyönggyel is finom!
Tálaláskor pár csepp citromlével ízesítem!
Egészségetekre!



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 11. 17:46
A vörös lencse krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook