Gulyásleves recept

A Gulyásleves hozzávalói:
60 dkg sertéshús
2-3 vöröshagyma
60 dkg krumpli
5-6 db sárgarépa
1-2 db fehérrépa
1 kisebb zeller darab
étolaj
pirospaprika
petrezselyem
1 kicsi paradicsompüré
só, bors


Gulyásleves

A Gulyásleves elkészítési módja:
A húst megmossuk, és kisebb kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és az olajon lassú tűzön megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a paradicsompürét és megkeverjük. Beletesszük a kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, és néhányszor megkeverve megpirítjuk. Ezután kevés vizet adunk hozzá és puhára pároljuk a húst, és pörköltet készítünk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát a felszeletelt sárga és fehérrépát valamint az apróra vágott zellert és esetleg zeller zöldet is. Annyi vizet öntünk rá, amennyi levest szeretnénk készíteni. Fűszerezzük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük. Végül ízlés szerint utánasózzuk, borsozunk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gulyásleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook