Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Rakott cukkini recept

Rakott cukkini recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rakott cukkini hozzávalói:
2 közepes cukkini
2 főtt sárga burgonya
2 közepes paradicsom
20 dkg sajt
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl 12%-os
1/2 dl főzőtejszín
1 mogyorónyi vaj, só, Sült csirke fűszersó,friss citromlé


Rakott cukkini

A Rakott cukkini elkészítési módja:
A cukkinit lemossuk, és megtisztítjuk felkarikázzuk 1 centis vastagságra, besózzuk, és citromlevet csepegtetünk rá.
15 percig pihentetjük, majd átforgatjuk, és a másik felét, fűszer sóval fűszerezzük, megint állni hagyjuk.
A főtt burgonyát megtisztítjuk. A foghagyma héját leszedjük, és a tejföl tejszín összekeverése után belepréseljük, jól összekeverjük. Közben szűrő kanálba élére állítjuk a fűszerezett cukkinit,hogy lecsepegjen.
A vajat megolvasszuk, és a tejföl, tejszín keverékhez öntjük.
A paradicsom héját leszedjük, vékonyan felszeleteljük. A sajtot lereszeljük, a vastagabb reszelőn.
Magasabb falú jénaiba készítjük.
Cukkini, vékony burgonya szelet, megkenni tejfölös keverékkel, sajt majd paradicsom, ameddig van nyersanyag.
A tetejére cukkini maradjon, és a reszelt sajt!
Mikróban kombi fokozaton 20 percig sütni, majd 10 percig pihentetni, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat!


Nyári könnyű ebéd, és vacsora!


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 3. 19:25
A rakott cukkini elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook