Volt egy nimfapapagájom (1. rész) (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Volt egy nimfapapagájom (1. rész)
Tudod 814, van egy szép magyar közmondás, ajánlom mindenkinek a figyelmébe:
"Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten"
Majdnem írtam, hogy várom a folytatást.
Aztán megláttam, hogy az érdekes írás mellé nem párosul kedves modor. Kár. A te cikked fórumán is írhattad volna fórumtársadnak: köszönöm , hogy megosztottad a saját tapasztalataidat .. :(
"ezáltal etetni is próbálja... meg bedepizik" :D
Te tényleg nem láttál még papagájt, most már biztosra veszem. Ezekkel az internetről innen-onnan összeollózott hülyeségeiddel a saját cikked Fórumát szórakoztasd majd! Itt nem kell fényezni magad a minden alapot nélkülöző félinformációid birtokában.
Nagyüzem 😂😂
Tükör
Nem ismeri fel magát benne, azt hiszi társa van. Udvarolni fog neki, ezáltal etetni is próbálja. Visszaöklendezett mag ezáltal gyulladás okoz, mert kénytelen visszanyelni , mert a tükörkép nem fogadja. Ezen bedepizik, akár tolltépés is lehet a vége.
Örülj neki, hogy ezt megúsztad !
Hát elég rosszul tudod, mert lehet saját hsz-t is Kedvencnek jelölni. Ha pedig tenyésztő vagy, akkor te is írhatsz cikket a sajátos madártartásmódodról. Hátha elfogadják a Hoxa szerkesztői. De azért ne gondold, hogy az az egyedüli, kizárólagosan tuti, ahogy te tartod a madaraidat és minden díszmadár kereskedő rosszul tud mindent. Én ugyanis tőlük kérdeztem, nem is egytől, hogy mire van szüksége egy nimfapapagájnak.
Ja, és én nem vagyok tenyésztő, aki a fél házat átalakítja, mert a madarakból él. Én csupán egy állatbarát vagyok, aki "csak" 14 évig élt és biztosított mindent, a szereteten kívül, egy befogadott nimfapapagájnak. Ezért sem kéne a te "nagyüzemi" módszereidet egy befogadott kismadár tartásával összekeverni. És a cikkem folytatásából majd megtudod, hogy miért is kell kis csengő és tükör egy nimfapapagájnak.
Pár évvel ezelőtt én is találtam egy nimfát, egy csikk volt a csőrébe szorulva, úgy vergődött az utca porában. Hazavittem, kalitka, kaja vásárlás, de úgy láttam nem igazán jó neki a kalitka, akármilyen nagy. Így építettem neki egy röpdét, nem lett szép, de neki jobb. Dani lett a neve, fiú, énekelt, magyarázott. Idővel kapott egy csajt is, ő Léna, Dani azóta nem magyaráz annyit, de láthatóan boldogabb. Sajnos én nem tudom szabadon engedni, 3 nem éppen madárbarát kutyám van.
Sajnos a mai napig elég sokszor látok díszmadarat a szabadban elkóborolva, és a legritkább esetben lehet őket befogni.
Nem veszekedni akartam. Saját hozzászólást nem lehet kedvencként jelölni.
Van madaram. Konkrétan tenyésztő vagyok.
De tudod mit?
Én kérek elnézést!
Te már csak tudod. "Tiltott!" Miről beszélsz? Van egyáltalán kismadarad? Vagy csak pufogtatod az egyoldalú kijelentéseidet indoklás nélkül. Netán a fejedben "futtattad le" egy kismadár tartásának a fantazmagóriáját?
Ja, és még valami. Látom újonc vagy itt. Tudod, itt senki sem szokta a saját hozzászólását Kedvencként megjelölni. Úgyhogy jó lenne, ha te is ehhez tartanád magad a jövőben. A kioktató stílusod viszont nagyon emlékeztet az egyik Hoxa felhasználóéra. Azt is tudom, hogy kire. Őt eddig minden Fórumról már kiutálták. Netán, magadra ismersz? 🤨
Sokat gondolkodtam, írjak-e.
Szép történet, de én más oldalról figyelem a papagájos dolgokat.
Alapvetően a szeretet megvan/volt.
Legközelebb ha nimfát vagy bármely más papit tartasz:csengő, tükör kuka!!! Tiltott!
Madár méretének megfelelő voilert vagy kalitka kell. És a legfontosabb :egy fajtárs!
Jajistenem, nagyon aranyos történet :)
Igazán olvasmányosan írsz, várom a folytatást.
Ugrás a teljes írásra: Volt egy nimfapapagájom (1. rész)
További ajánlott fórumok:
- Kinek volt része 1 éjszakás kalandban?
- Írd le hogy ma milyen pozitív dologban volt részed? +++
- Volt egy nimfapapagájom (2. rész)
- 2 Nimfapapagájt kistestű ékszerteknősre cserélnék...
- Mi a teendő, ha a nimfapapagáj tojást rak?
- Mivel kell etetni egy kéthetes nimfapapagájt az üzletben kapható lágyeleségporon kívül?