Volánbusz helyjegy (beszélgetés)
Utaztam olyan IC-n, ahol semmiféle ilyen szolgáltatás nem volt, egy régi fülkés vonatot működtetnek IC-ként. Ezzel szemben a zónázó vonatokon nem kell helyjegyet fizetni, tiszták és tágasak, sokkal jobb velük utazni.
Lehetne igazságod, csak sajnos minden megszólalásodban uszítást vélek felfedezni. Más is háborog itt, de azokból a hozzászólásokból nem ezt érzem. Figyelj oda, hogy ez egy politikamentes fórum, úgyhogy légyszi burkoltan se politizálj!
Gondolom, szabályozva van, hogy távolsági buszon lehet e állva utazni!
És lehet, hogy helyjegy híján fel sem férnél bizonyos járatokra!
A vonaton plusz szolgáltatást kapsz. Wifi, tágasabb ülések, kicsit tisztább fülkék. Itt a pénzedért semmiféle plusz szolgáltatást nem kapsz. olvasd el: 29. hozzászólás, ill. kicsit félretéve az indulatokat, és kicsit más aspektusból megvizsgálva a dolgot: 11. hozzászólás.
Ha lenyelik az emberek ezt a 300 ft-ot, semmi akadálya, hogy ne emeljék meg mindenkinek a jegy árát, megszüntessék az ingyenes jegyeket. Emelik a hőfokot, amikor már nem tudsz kiugrani a lábasból.
Itt lehet minden infót megtalálni a helyjegyről. BV2, nézd meg, hátha a ti buszotokra nem vonatkozik.
A vonaton régesrég elfogadott dolog, hogy van helyjegy. A helyjegyért és az IC pótjegyért az is fizet, aki ingyenesen utazik. Nem látom be, miért akkora botrány, ha ugyanezt a buszon is bevezetik.
Utaztam régebben olyan vonaton, ahol a folyosón álltunk, egymást összenyomva, és így utaztunk 4-5 órát. Akkor még nem kellett helyjegy. Akkor már inkább fizetek érte...
Mondjuk azt nem tudom, hogyan oldják meg, amit a fórumindító írt, hogy távolsági busszal járnak a gyerekei iskolába... Mert a zónázó vonaton nem kell helyjegy, de a buszokon ezek szerint mindenhol. Remélem, erre is lesz valami intézkedés, bár jobb lett volna, ha rögtön eszükbe jut.
Valami olyasmit is olvastam, hogy csak a végállomásokon foglalhatom el a helyemet helyjeggyel is. Ergo, ha Budapestről Győrbe utaznék helyjeggyel, de csak Budaörsön szállok fel, már másé a helyem?
Egyébként azt is megnézném, amikor szerencsétlen buszvezetőnek a felszálláskor mindenki jegyét ellenőriznie kell.
Szerintem agyrém. Emeljék fel a jegy árát, ha kell az a 300 forint, aztán mindenki üljön oda, ahol helyet talál. De ebből sok botrány lesz.
Ugyanaz a kategória, mintha nem éred el a vonatot, repülőt stb.
Akkor is kuka a helyjegy, a legtöbb esetben a menetjegy is.
A két felnőtt buszjegyre van, a gyerekek buszjegyére, helyjegyére van, de a 2 felnőttnek nincs 300-300 forintja.
Hihető.
Itt is, meg Mwgyarországon is "ingyenes" a betegellàtas.
De csak egy aláírás, és az sem lesz.
Nem ingyenes utazást, tankönyvet, stb. kell adni, hanem megfelelő fizetést, nyugdíjat, gyerekek után járó juttatást.
Jó lenne egy végzett közgazdász is a végrehajtó hatalomba,
További ajánlott fórumok:
- Az újonnan bevezetett gyors- és sebesvonat helyjegyet vonatonként kell számolni? (átszállásonként)
- Panaszt akarok tenni a Volánbusznál, hol tehetem meg?
- Szociális támogátasban részesülő család Volánbuszra milyen kedvezményt kaphat?
- Szentendre-Bp. Volánbusz mai menetrendjét linkelné nekem valaki?
- BKV bérlettel vonaton és volánbuszon
- IYTC kártyát elfogadják a Volánbuszokon?