Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Vödrös savanyúság..... fórum

Vödrös savanyúság..... (beszélgetős fórum)


2017. jan. 17. 20:10
tele édesítőszerrel, de utálom
24. minerva223 (válaszként erre: 3. - Mónika76)
2010. aug. 17. 10:13

Sziasztok!

Ehez a léhez is kell szódabikarbóna és nátrium benzonát? Ha igen mennyi?

Most keverem a lét,mert sajnos a tavalyi megbuggyant a hőségben. Már nem volt benne semmi csak a lé:-)

S:O:S

23. Éva7407 (válaszként erre: 21. - Ica59)
2009. júl. 5. 18:27
Én szoktam bele tenni,és nem rontotta el soha.
22. minerva223 (válaszként erre: 21. - Ica59)
2009. júl. 5. 06:51
Sajnos ezt nem tudom. Ma elkészítem a levet de hagymát egyenlőre nem teszek bele amíg nem érkezik válasz.
21. ica59 (válaszként erre: 20. - Minerva223)
2009. júl. 3. 08:16
Igen én a múlt évben kipróbáltam. Cukkinit is és patiszont is raktam a lébe. Bébi méretben kell leszedni. Túltermelés esetén, amikor már minden szomszéd el van látva és a család sem akar már tökféléket enni, akkor jön a vödrös. Viszont az érdekelne, hogy a hagyma elrontja-e a savanyút. Eddig még nem mertem tenni bele, mert álítólag az egészet tönkre vágja. Pedig szeretjük a hagymát mint savanyúságot.
2009. júl. 1. 19:06
Cukkinit tett már valaki a vödrösbe?
19. ica59
2009. júl. 1. 06:12
Szerintem teljesen mindegy, hogy gáz vagy villany. Nekem villany tűzhelyem van és szoktam is gőzölni.
18. bared (válaszként erre: 16. - Minerva223)
2009. jún. 30. 22:45
dunsztolni gázon kell?
17. mónika76 (válaszként erre: 13. - Ica59)
2009. jún. 30. 16:09
igen,én is a konyhába tárolom a konvektor mellett.de én vödörbe
2009. jún. 30. 16:04

Sziasztok!

Én is azt kérdezném tőletek mint Ica 59,hogy fedett teraszon eltartható?

Sajnos nincs se spejz,se melléképület.

Eddig nagy üvegekben tettem el a savanyút,hideg lében, fajtánként,de most szivesen kipróbálnám ezt a vödrös,változatot.

Hideg lé:

2 liter vízhez,3 dl 10% ecet,8 dkg só,16 dkg cukor vagy édesítőszer,10 gr szalicil,pici borkén

(5l-hez 1 kk).

Hidegen összekeverjük. Nem baj ha a szalicil csomós marad,2 nap múlva felolvad és eltűnik.

Mindenféle paprikát,zöld paradicsomot és a csalamádét is így teszem el. Ropogós és friss marad és nem vesziti el a szinét sem:-)

15. 00346cf747 (válaszként erre: 14. - Ica59)
2009. jún. 30. 15:04

Ezt nem próbáltuk, víz nélküli receptem van.

Másfél kg paprika, másfél kg uborka, másfél kg káposzta, fél kg hagyma.

A léhez 40 dkg cukor, 3 dl 20 %-os ecet, 8 dkg só, 1 kk. borkénpor. Összekeverjük, a felaprított zöldségekre öntjük. Egy napig áll (sok levet ereszt), másnap rakjuk üvegbe.

14. ica59
2009. jún. 30. 09:59
Még egy kérdés eszembe jutott. Ezzel a lével lehet-e csalamádét készíteni?
13. ica59
2009. jún. 30. 09:57
Nekem is hasonló receptem van. A múlt évben a garázsban tartottam a hordócskát. Elég macerás volt, hogy előbb haza viszem az uborkát a kertből, hogy megmossam, (nincs vezetékes víz) aztán ki a garázsba a hordóhoz. Télen pedig az a gond, hogy ki kell menni a garázsba, mert nem háznál van. szerintetek 6. emeleten az asztal altt távfűtéses lakásban (nincs spejz) eltartható?
12. Éva7407 (válaszként erre: 5. - 00346cf747)
2009. jún. 28. 21:55
Köszi neked is kipróbálom mind ketöt.
11. bared (válaszként erre: 9. - 00346cf747)
2009. jún. 28. 19:43
oks, köszi szépen
10. Éva7407 (válaszként erre: 3. - Mónika76)
2009. jún. 28. 19:39
köszönöm a receptet
9. 00346cf747 (válaszként erre: 6. - Bared)
2009. jún. 28. 16:53
A termések elejéből igazán felesleges, mi az érés középtáján szoktunk, nagyjából július augusztusra esik.
8. bared (válaszként erre: 7. - Mónika76)
2009. jún. 28. 16:24
köszi, ennek tényleg örülök!
7. mónika76 (válaszként erre: 6. - Bared)
2009. jún. 28. 16:19
én tavalyelőtt csináltam a levet és tavaj tettem bele ismét uborkát.még mindig jó
2009. jún. 28. 16:13
oks..ezek mind nagyon jók..kérdés: melyik hónapban érdemes télre elrakni, és meddig áll el?
2009. jún. 28. 16:09

Az enyém a kevésbé édes változat, a receptet a boltban a vödörhöz adták :)

6 liter víz, 1 liter 2 dl 20%-os ecet, 1 kg cukor, 30 dkg só, 6 kk. Na-benzoát, 6 kk. szódabikarbóna, 3 kk. borkénpor. Bors, kapor, babérlevé, tormagyökér ízlés szerint. Hidegen keverjük össze.

Ha tisztán uborkát rakunk, akkor borkénből kevesebbet teszünk bele, amúgy ez fehérít, pl. hagymához, káposztához, paprikához ideális.

2009. jún. 28. 16:00
szeritntem bármilyen recept jöhet, én is vevő vagyok rá!
2009. jún. 28. 15:54

szia.ezt csinálom minden éve.

vödrös savanyú

10l víz,1 és fél l 20% ecet,2 kg cukor, fél kg só,2 evőkanál borkén,10 db babérlevél,fél csomag mustármag,fél csomag szegfűbors,fél csomag fekete bors, kapor, 10 szem koriander

mi úgy szoktuk hogy fokozatosan adagoljuk az ecetet,mert mi édesen szeretjük

2009. jún. 28. 15:47
Szia, nekem van egy receptem. Melyik zöldségre gondolsz, esetleg vegyesre?
2009. jún. 28. 14:42

Sziasztok!

Ti hogy teszitek el a savanyúságokat?

Én a vödröset probálnám ki,ha van bevált receptetek irjátok meg. Köszi.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook