Vitaindító, mikor pörkölt és mikor nem (beszélgetős fórum)
Azt hiszem azóta ismerem,mióta beszélgettünk még régen, a fórumon.
Igen, ízlések és pofonok.
A zöldborsópörköltet nagyon szeretem, az a kedvenc zöldség pörköltem.
A főtt tojást szeretem, de valahogy pörköltnek nem jön be, kóstoltam idegennél is, főztem is, de inkább felejtős számomra, mint a karfiol is pörköltnek, nekem nem sikerült , pedig levesnek, rántva, rakottnak szeretem. De ugye erre mondom ízlések és pofonok...
Nekem sokszor kell készíteni, mert a férjem imádja és a benne lévő zöldségeket főleg.
Nyilván a hús miatt is, amit igazán szeret még.
Ha meglepem vele, örülni fog nagyon.
Én részemről elkerülném a húslevest, de hát első a család.
Nah, ez is érdekes.
A galuskára szoktak felvert tojást ráönteni, amikor kiszedik a vízből és zsíradékon átforrósítják, arra jön a nyers tojás, majd a kettőt összesütik.
Ez a hagyományosan értelmezett tojásos nokedli.
Ha magát a főtt tojást nem szereted, akkor nem ízlik ez sem.
Simán keményre kell főzni a tojást, hűtés és tisztítás után, négybe kell vágni és egy hagyományos pörkölt alapra tenni, óvatosan megforgatni benne.
Bármilyen főzelékhez igen finom.
Én például itt találkoztam először zöldborsó pörkölttel, hát az milyen finom :D
A karfiolt csak bizonyos formában szeretem, rántva és rakva.
Azt is szoktam, de finom, főleg ha kellemesen aládolgozok egy kis paprikával, paradicsommal.
Ezt, ha lehetne,kicsit bővebben, mondjuk elkészítési szinten,megköszönném.
A férjem szereti a káposztát, kedveskednék neki.
Nekem finom és aki kóstolta ízlett neki, de ugye ahány ház, annyi szokás.
Puccos vendégnek marad a bevált hagyományos tyúkhús leves. :)
Elkészítheted paprika nélkül, csak lecsósan.
Finom az nagyon. És aki mégis szereti a pörköltöt, vegyél Piros Aranyat és az illető rak a tányérjába és megkeveri, majdnem olyan lesz, mint a pörkölt.
A tejföl selymesíti az ízeket, azért.
Gombapörkölt, apró nokedlivel, fejes vagy ubisalival, hát az nagyon finom.
Nah, ezt még nem próbáltam, de habmondod és fini, kipróbálom, a férjem szereti a húsleveseket.
Imádjuk a főtt húst, és a szószokat.
Meggyszósz piritott darával és főtt hússal, nyam :D
Vagy a marhahúslevesben főtt zöldségekből a vadasmártás, bármivel :D
A disznó, ha büdös, akkor az ún, kandisznó, az büdös. Nekem legalábbis, aki nem szokott hozzá.
A szárnyas csak akkor fura szagú, ha frissen van vágva és nem hűlt ki rendesen és máris elkészítik.
Inkább vega a családod?
nem baj az, ezért jó,hogy beszélgetünk.
Te elmondhatod, miből mit készítesz.
tanulunk egymástól.
Én húslevest is szoktam főzni belőle. Nem a legzsírosabból, de amióta kipróbáltam szinte csak ebből készítem.
Szeretem a főtt húst és paradicsomszósszal, megy és almaszósszal nagyon ízlik nekem.
Nem az, de mégis az.
Egy blogon olvastam, hogy xy készített pörköltöt.
Leírta, hogyan, majd jöttek a hozzászólások és rájöttem, nem csak főzni szeretünk, hanem beszélni is róla.
Nálunk az irodában, ha éhesek voltunk, vagy csak pihenni akartunk, főztünk .
Itt a Kárpát medencében a prökölt alapételnek számít, hiszen ez a leggyorsabb és legegyszerűbb étel, ami sok másiknak is az alapja.
Az nagyon finom. Egyszer egy hentes ajánlotta.
Én előfőzés nélkül készítem, fedő alatt lassan sütöm, a zsír kisül belőle, a csont fantasztikus ízt ad neki. Ja,ugyanúgy panírozom, mint akármilyen rántani való húst.
Ssssimán :)
Csontonként vágod fel, és mint egy húst, kirántod, nagyon finom ám. A csontos húsok finomabbak rántva, mint bármelyik más.
A gyerekek, ha időben nem tanulják meg a kés-villa használatát, nehezen eszik meg azokat a húsokat, amelyekben csont is van.
Kicsi korban még elfogadják, hogy ígykell enni, később már szégyellik, hogy nemmegy, inkább nem eszi meg a csontos húst.
A birka és a vadak, csak akkor finomak, ha a birkánál leszeded a faggyút, ezért jóval többet kell venni belőle, ha azt akarjuk, hogy elég legyen.
A vadat be kell pácolni, úgy finom igazán.
A fiúk csak kamaszkorig válogatósak, attól kezdve megeszik a vasat is :D
A disznónak sem mindegy, melyik részéből készíted,mert van amelyik erre finom, mondjuk a combja, de a tarja már túl zsíros az én ízlésemnek.
Az oldalast erre nem használjuk, legfeljebb még rántani szoktam néha azt.
A karajokat ilyenre nem használjuk, ahhoz szárazak.
Csülök, az finom hozzá, bár nagyon zsíros, ezért főzzük krumplival.sötöbö
Karfiolból is szoktak. Egyszer én is csináltam, de szétfőtt, és elment a kedvem tőle :))
Sőt! Tojáspörit szoktatok főzni? Én imádom.
Ebben is van igazság.
Annyi, hogy a paprikás az tejfölös.
És kevesebb paprika kell bele, mint a pörköltbe.
Fejeskaposztabol is szoktunk porkoltet kesziteni hosszu level es fustolt csonttal vagy hussal.
Jol lehet tunkolni.
Nem sarkalatos kérdés, csak ez a fórum témája. Egyébként van néhány étel, ami pörköltből indul.
Ezek szerint székelykáposztát, palóc levest, bab- vagy lencsegulyást, gulyáslevest, bácskai rizses húst, rakott ételeket sem készítesz soha?
További ajánlott fórumok:
- Mit szoktatok enni pörkölthöz tészta és kenyér helyett?
- Szerintetek a pizza és a melegszendvics helyettesítheti a meleg ételt (pl főzelék, tésztafélék, pörkölt stb...) a mindennapokban?
- Miért érezhetem állandóan az orromban a kék Chibo erős pörkölt kávészagát?
- Zúzából készült ételek (a pörkölt kivételével) receptjét várom.
- Lehet csirkemellből pörköltet csinálni? Ha igen, hogyan?
- Finom, szaftos húsételek /nem pörköltre gondolok/ receptjét keresem