Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vitaindító, mikor pörkölt és mikor nem fórum

Vitaindító, mikor pörkölt és mikor nem (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
57. Katinkaboszi (válaszként erre: 55. - 9b10f3d7ff)
2016. nov. 21. 21:35
Nah, ha jössz hozzánk, akkor legalább tudom, hogy mit főzzek. Kapsz bele Erős Pisit, a férjem is azzal szereti :D
56. Katinkaboszi (válaszként erre: 54. - 9b10f3d7ff)
2016. nov. 21. 21:34

Azt hiszem azóta ismerem,mióta beszélgettünk még régen, a fórumon.


Igen, ízlések és pofonok.

55. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 53. - Katinkaboszi)
2016. nov. 21. 21:30
Én szeretem a húslevest, a zöldségek miatt. Erősen szoktam enni. Nyami.
54. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 51. - Katinkaboszi)
2016. nov. 21. 21:28

A zöldborsópörköltet nagyon szeretem, az a kedvenc zöldség pörköltem.


A főtt tojást szeretem, de valahogy pörköltnek nem jön be, kóstoltam idegennél is, főztem is, de inkább felejtős számomra, mint a karfiol is pörköltnek, nekem nem sikerült , pedig levesnek, rántva, rakottnak szeretem. De ugye erre mondom ízlések és pofonok...

53. Katinkaboszi (válaszként erre: 48. - 9b10f3d7ff)
2016. nov. 21. 21:25

Nekem sokszor kell készíteni, mert a férjem imádja és a benne lévő zöldségeket főleg.

Nyilván a hús miatt is, amit igazán szeret még.

Ha meglepem vele, örülni fog nagyon.


Én részemről elkerülném a húslevest, de hát első a család.

52. Katinkaboszi (válaszként erre: 37. - Pengő Gyöngyi)
2016. nov. 21. 21:22

Nah, ez is érdekes.

A galuskára szoktak felvert tojást ráönteni, amikor kiszedik a vízből és zsíradékon átforrósítják, arra jön a nyers tojás, majd a kettőt összesütik.


Ez a hagyományosan értelmezett tojásos nokedli.

51. Katinkaboszi (válaszként erre: 35. - Andi6020)
2016. nov. 21. 21:20

Ha magát a főtt tojást nem szereted, akkor nem ízlik ez sem.


Simán keményre kell főzni a tojást, hűtés és tisztítás után, négybe kell vágni és egy hagyományos pörkölt alapra tenni, óvatosan megforgatni benne.

Bármilyen főzelékhez igen finom.


Én például itt találkoztam először zöldborsó pörkölttel, hát az milyen finom :D

50. Katinkaboszi (válaszként erre: 34. - Pengő Gyöngyi)
2016. nov. 21. 21:18

A karfiolt csak bizonyos formában szeretem, rántva és rakva.

Azt is szoktam, de finom, főleg ha kellemesen aládolgozok egy kis paprikával, paradicsommal.

49. Katinkaboszi (válaszként erre: 31. - C73db520ef)
2016. nov. 21. 21:16

Ezt, ha lehetne,kicsit bővebben, mondjuk elkészítési szinten,megköszönném.

A férjem szereti a káposztát, kedveskednék neki.

48. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 46. - Katinkaboszi)
2016. nov. 21. 21:14

Nekem finom és aki kóstolta ízlett neki, de ugye ahány ház, annyi szokás.


Puccos vendégnek marad a bevált hagyományos tyúkhús leves. :)

47. Katinkaboszi (válaszként erre: 29. - Mietze Katze)
2016. nov. 21. 21:14

Elkészítheted paprika nélkül, csak lecsósan.

Finom az nagyon. És aki mégis szereti a pörköltöt, vegyél Piros Aranyat és az illető rak a tányérjába és megkeveri, majdnem olyan lesz, mint a pörkölt.


A tejföl selymesíti az ízeket, azért.


Gombapörkölt, apró nokedlivel, fejes vagy ubisalival, hát az nagyon finom.

46. Katinkaboszi (válaszként erre: 44. - 9b10f3d7ff)
2016. nov. 21. 21:12

Nah, ezt még nem próbáltam, de habmondod és fini, kipróbálom, a férjem szereti a húsleveseket.


Imádjuk a főtt húst, és a szószokat.

Meggyszósz piritott darával és főtt hússal, nyam :D


Vagy a marhahúslevesben főtt zöldségekből a vadasmártás, bármivel :D

45. Katinkaboszi (válaszként erre: 28. - 328e1b30ab)
2016. nov. 21. 21:09

A disznó, ha büdös, akkor az ún, kandisznó, az büdös. Nekem legalábbis, aki nem szokott hozzá.

A szárnyas csak akkor fura szagú, ha frissen van vágva és nem hűlt ki rendesen és máris elkészítik.


Inkább vega a családod?

nem baj az, ezért jó,hogy beszélgetünk.

Te elmondhatod, miből mit készítesz.

tanulunk egymástól.

44. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 41. - Katinkaboszi)
2016. nov. 21. 21:05

Én húslevest is szoktam főzni belőle. Nem a legzsírosabból, de amióta kipróbáltam szinte csak ebből készítem.

Szeretem a főtt húst és paradicsomszósszal, megy és almaszósszal nagyon ízlik nekem.

43. Katinkaboszi (válaszként erre: 27. - 328e1b30ab)
2016. nov. 21. 21:04

Nem az, de mégis az.

Egy blogon olvastam, hogy xy készített pörköltöt.

Leírta, hogyan, majd jöttek a hozzászólások és rájöttem, nem csak főzni szeretünk, hanem beszélni is róla.


Nálunk az irodában, ha éhesek voltunk, vagy csak pihenni akartunk, főztünk .


Itt a Kárpát medencében a prökölt alapételnek számít, hiszen ez a leggyorsabb és legegyszerűbb étel, ami sok másiknak is az alapja.

42. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 39. - Andi6020)
2016. nov. 21. 21:02

Az nagyon finom. Egyszer egy hentes ajánlotta.


Én előfőzés nélkül készítem, fedő alatt lassan sütöm, a zsír kisül belőle, a csont fantasztikus ízt ad neki. Ja,ugyanúgy panírozom, mint akármilyen rántani való húst.

41. Katinkaboszi (válaszként erre: 39. - Andi6020)
2016. nov. 21. 21:00

Ssssimán :)


Csontonként vágod fel, és mint egy húst, kirántod, nagyon finom ám. A csontos húsok finomabbak rántva, mint bármelyik más.

40. Katinkaboszi (válaszként erre: 24. - L.luiselotte)
2016. nov. 21. 20:58

A gyerekek, ha időben nem tanulják meg a kés-villa használatát, nehezen eszik meg azokat a húsokat, amelyekben csont is van.

Kicsi korban még elfogadják, hogy ígykell enni, később már szégyellik, hogy nemmegy, inkább nem eszi meg a csontos húst.


A birka és a vadak, csak akkor finomak, ha a birkánál leszeded a faggyút, ezért jóval többet kell venni belőle, ha azt akarjuk, hogy elég legyen.

A vadat be kell pácolni, úgy finom igazán.

A fiúk csak kamaszkorig válogatósak, attól kezdve megeszik a vasat is :D

39. andi6020 (válaszként erre: 38. - Katinkaboszi)
2016. nov. 21. 20:56
Oldalas rántva? Azt hogy?
38. Katinkaboszi (válaszként erre: 21. - Lolita2112)
2016. nov. 21. 20:53

A disznónak sem mindegy, melyik részéből készíted,mert van amelyik erre finom, mondjuk a combja, de a tarja már túl zsíros az én ízlésemnek.

Az oldalast erre nem használjuk, legfeljebb még rántani szoktam néha azt.

A karajokat ilyenre nem használjuk, ahhoz szárazak.

Csülök, az finom hozzá, bár nagyon zsíros, ezért főzzük krumplival.sötöbö

37. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 35. - Andi6020)
2016. nov. 21. 20:41
A tojáspöri? Én a tojásos galuskát is úgy csinálom, hogy megfőzöm a tojáspörköltöt, összetöröm, kikeverem tejföllel, és az megy a nokedlihez. Finom.
36. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 27. - 328e1b30ab)
2016. nov. 21. 20:38
Egy csomó kaja pörkölt alappal indul. Rakott zöldségek, gulyásleves... Azokat se szoktál főzni?
35. andi6020 (válaszként erre: 34. - Pengő Gyöngyi)
2016. nov. 21. 20:38
Az olyan undi. De lehet, hogy csak nekem.
34. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 31. - C73db520ef)
2016. nov. 21. 20:35

Karfiolból is szoktak. Egyszer én is csináltam, de szétfőtt, és elment a kedvem tőle :))

Sőt! Tojáspörit szoktatok főzni? Én imádom.

33. andi6020 (válaszként erre: 23. - Bözsi néni)
2016. nov. 21. 20:28

Ebben is van igazság.

Annyi, hogy a paprikás az tejfölös.

És kevesebb paprika kell bele, mint a pörköltbe.

32. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 23. - Bözsi néni)
2016. nov. 21. 13:16
Én nem így tudom, most utána olvastam, ott sem a tejföl határozza meg, de ettől felőlem azt nevez annak mindenki amit akar. Vitatkozni ezen eszetlen dolog lenne :)
2016. nov. 21. 13:15

Fejeskaposztabol is szoktunk porkoltet kesziteni hosszu level es fustolt csonttal vagy hussal.

Jol lehet tunkolni.

30. Böce (válaszként erre: 27. - 328e1b30ab)
2016. nov. 21. 13:13

Nem sarkalatos kérdés, csak ez a fórum témája. Egyébként van néhány étel, ami pörköltből indul.

Ezek szerint székelykáposztát, palóc levest, bab- vagy lencsegulyást, gulyáslevest, bácskai rizses húst, rakott ételeket sem készítesz soha?

2016. nov. 21. 13:04
Gombapörkölt kivételével nem készítek pörköltet. Nálunk nem mennek a paprikás ételek. Anyuéknál, baráti bográcsozásokon eszünk évente pár alkalommal az bőven elég. (és akkor is tejfölt bele)
28. 328e1b30ab (válaszként erre: 27. - 328e1b30ab)
2016. nov. 21. 12:07
Kimaradt, hogy akkor vörösboros marhapörkölt készül. A disznó számomra nem gusztusos, sőt, nekem büdös, háziszárnyasból nem látom értelmét, egyéb húsokat pedig eszembe sem jutna csak így elkészíteni.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook