Vitaindító, mikor pörkölt és mikor nem (beszélgetős fórum)
Lehet pici ecetes vizet forralni, ecetes ruhaval mindent attorolni, citromot hasznalni (en a vagodeszkat, fakanalakat, mosogatot, csaptelepeket, csempet, vizkoves poharbelsot is citrommal torlom at). Kicsit szalkas marad ugyan utana, de az a legkevesebb.
Meg persze jol kiszelloztetni a konyhat.
Marad meg a rozmaring-levendulaolajos elektromos illatosito. Ahol sutnek-foznek, ott bizony van etelillat.
Megtaláltam, szagtalanító szappan néven lehetett venni a DM-ben.
Próba cseresznye.
Arról nem volt szó, hogy milyen űton-módon kerül oda.
Ezt a részt átléptük :D
Tudod, mindenki másképp csinálja :DDD
Ez egy kicsi, fém dolog, olyan alakja van, mint amikor a nagy darab szappan elkopik és olyan apró, de mégis formás.
Ezzel a fémmel kell a hagyma, fokhagyma után lemosni a kezünket, sima vízzel működik.
Hihhhhetetlen milyen gyorsan leviszi.
Szívesen megmondanám, de a nevét nem tudom és azt sem, honnan vettem.
Az is lehet, még annó, amikor Profi néven futott mellettünk üzlet, talán ott.
De lehet máshol.
Ha látok, szólok azonnal.
Megnézem a neten, hátha találok neked.
Az áldott jó, az lehet, de az biztos, hogy mindenkit a szíve visz a sírba, miután azért csukod örök álomra a fejed, mert leáll szegény szíved.
Gondolom Nálad bele fog únni a sok jótéteménybe :D
Én is ennek lennék a híve, fél kiló bármilyen húshoz egy fej hagyma, de a mostani főzési technikák szerint, minél több hagyma, annál jobb, főleg, hogy egészséges is.
Most én ezt úgy oldom meg, hogy maradjon az egy, de nem mindegy mekkora.
Nem rossz az, de sosem értettem, hogy ha telenyomja az ember csípőssel az egészet, akkor nem érzi az igazi ízét, mi a jó ebben?
Szeretem és eszem is a csípőset, de mértékkel.
Csak én készítem így, férjem tarjából, paprika, paradicsom, ilyen krém, olyan krém.
Az enyém lájtosabb. Néha az is kell.
Mi az a lemosó szappanszerűség?:))
Lehet megpróbálom egyszer, amikor megint bajom lesz tőle.
A hagyma és fokhagyma szagát egy olyan fém, de szappan alakú dologgal mosom le, amit kimondottan úgy árúsítottak, hogy leviszi a szagokat.
Nem hittem benne, de igaz.
Én azért használok sok hozzávalót, mármint a hagyma mellett, paprikát és paradicsomot, mert szeretjük a szaftos pörköltöt, viszont nem szeretem, ha sok vízzel készül.
Otthon én is úgy tanultam, hogy sok hagyma adja az alapot.
Viszont én néha olyan módon vagyok allergiás a hagymára, hogy még a szagát sem bírom.
Ilyenkor a férjem vágja fel helyettem, mert szabályosan hányigerem van tőle.
Ez általában akkor van, amikor ideges, feszült vagyok és előjön a gyomorfekélyem.
Lapocka, régen ettem már.De finom lehet, hiszen az igazi pörkölt csak így készül.
További ajánlott fórumok:
- Mit szoktatok enni pörkölthöz tészta és kenyér helyett?
- Szerintetek a pizza és a melegszendvics helyettesítheti a meleg ételt (pl főzelék, tésztafélék, pörkölt stb...) a mindennapokban?
- Miért érezhetem állandóan az orromban a kék Chibo erős pörkölt kávészagát?
- Zúzából készült ételek (a pörkölt kivételével) receptjét várom.
- Lehet csirkemellből pörköltet csinálni? Ha igen, hogyan?
- Finom, szaftos húsételek /nem pörköltre gondolok/ receptjét keresem