Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vitaindító, mikor pörkölt és mikor nem fórum

Vitaindító, mikor pörkölt és mikor nem (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
2016. nov. 24. 10:20
Időnként belefutok ebbe a fórumba, olyan jókat írtok néha, hogy muszáj volt már egy jó gombapörköltet készítenem ebédre :)
116. globus (válaszként erre: 99. - Katinkaboszi)
2016. nov. 24. 08:58
Ezt én sem értem. Pár éve kerti partin vettünk részt, borjúhúst sütöttek, isteni finom omlós, fantasztikus lett volna. Ha nem pakolják tele erőspaprikával. Kenyér kevés volt, a számat majdnem szétrágta, sajnos nem tudtam megenni.
115. c73db520ef (válaszként erre: 112. - Lolita2112)
2016. nov. 24. 08:54

Lehet pici ecetes vizet forralni, ecetes ruhaval mindent attorolni, citromot hasznalni (en a vagodeszkat, fakanalakat, mosogatot, csaptelepeket, csempet, vizkoves poharbelsot is citrommal torlom at). Kicsit szalkas marad ugyan utana, de az a legkevesebb.

Meg persze jol kiszelloztetni a konyhat.

Marad meg a rozmaring-levendulaolajos elektromos illatosito. Ahol sutnek-foznek, ott bizony van etelillat.

114. lolita2112 (válaszként erre: 99. - Katinkaboszi)
2016. nov. 24. 08:51
teljesen egyetertek veled!en is igy vagyok a csipos etelekkel,csak mertekkel!
113. lolita2112 (válaszként erre: 101. - Fincsi5)
2016. nov. 24. 08:50
szia!nem tudom,mert eddig ezt nem hallottam.encsak bizonyos/mindig ugyanazt/a nevu hust hasznalom es a felforras utan lassu/nagyon alacsony fokon fozom es Isteni finom es szaftos is.eleinte cask paradicsomot/frisset /tettem bele,de az utobbi idoben meg sarga paprika is es igy sokkal finomabb.
2016. nov. 24. 08:48
tudjatok lanyok,asszonyok mi tunteti el legjobban a szagokat/hagyma,halszagot,piszkot a kezrol-a citrom.en ezt hasznalom.
111. lolita2112 (válaszként erre: 100. - Katinkaboszi)
2016. nov. 24. 08:47
persze igy igaz,ha kilo husbol fozok porit akkor nagyobb voroshagymat hasznalok.ennyi.alairom a hagyma egeszseges deha tul sokat teszunk bele/nemelyik olasz etelben is sokat tesznek/akkor nekem tul edesnek tunik,apropo,gondolom otthon is 3 fele hagyma van,mint itt nalunk/voroshagyma-azaz barna,feher es liula/.nos en mindigcsak barnat hasznalok,feher nekem iztelen,a lilahagymat meg cask saliban szeretem,dehat izlesek,pofonok kulombozok,mint tudjuk.
2016. nov. 23. 20:49

Megtaláltam, szagtalanító szappan néven lehetett venni a DM-ben.

Próba cseresznye.

109. Katinkaboszi (válaszként erre: 104. - 04424e865e)
2016. nov. 23. 20:38

Arról nem volt szó, hogy milyen űton-módon kerül oda.

Ezt a részt átléptük :D

108. Katinkaboszi (válaszként erre: 97. - Fincsi5)
2016. nov. 23. 20:37

Tudod, mindenki másképp csinálja :DDD


Ez egy kicsi, fém dolog, olyan alakja van, mint amikor a nagy darab szappan elkopik és olyan apró, de mégis formás.

Ezzel a fémmel kell a hagyma, fokhagyma után lemosni a kezünket, sima vízzel működik.

Hihhhhetetlen milyen gyorsan leviszi.

107. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 105. - Katinkaboszi)
2016. nov. 23. 20:34
Köszönöm, aranyos vagy! :)
106. Katinkaboszi (válaszként erre: 96. - Ina87)
2016. nov. 23. 20:30
Ez egyértelmű.
105. Katinkaboszi (válaszként erre: 95. - Pengő Gyöngyi)
2016. nov. 23. 20:29

Szívesen megmondanám, de a nevét nem tudom és azt sem, honnan vettem.

Az is lehet, még annó, amikor Profi néven futott mellettünk üzlet, talán ott.

De lehet máshol.

Ha látok, szólok azonnal.


Megnézem a neten, hátha találok neked.

104. 04424e865e (válaszként erre: 103. - Katinkaboszi)
2016. nov. 23. 20:29
A szív nem lenne elég, kell a temetkezési vállalat néhány embere is, hogy oda kerülj.
103. Katinkaboszi (válaszként erre: 94. - Andi6020)
2016. nov. 23. 20:28

Az áldott jó, az lehet, de az biztos, hogy mindenkit a szíve visz a sírba, miután azért csukod örök álomra a fejed, mert leáll szegény szíved.

Gondolom Nálad bele fog únni a sok jótéteménybe :D

102. c73db520ef (válaszként erre: 101. - Fincsi5)
2016. nov. 23. 20:27
Es szalara vagva, nem pedig kockara (Laci bacsi tanacsa volt).
101. fincsi5 (válaszként erre: 93. - Lolita2112)
2016. nov. 23. 20:26
Mert a hagymától lesz szaftja. Én így tudom.:)))
100. Katinkaboszi (válaszként erre: 93. - Lolita2112)
2016. nov. 23. 20:26

Én is ennek lennék a híve, fél kiló bármilyen húshoz egy fej hagyma, de a mostani főzési technikák szerint, minél több hagyma, annál jobb, főleg, hogy egészséges is.

Most én ezt úgy oldom meg, hogy maradjon az egy, de nem mindegy mekkora.

99. Katinkaboszi (válaszként erre: 92. - C73db520ef)
2016. nov. 23. 20:23

Nem rossz az, de sosem értettem, hogy ha telenyomja az ember csípőssel az egészet, akkor nem érzi az igazi ízét, mi a jó ebben?

Szeretem és eszem is a csípőset, de mértékkel.

98. c73db520ef (válaszként erre: 91. - Katinkaboszi)
2016. nov. 23. 20:20
Megteszi a citrom is helyette.
97. fincsi5 (válaszként erre: 88. - Katinkaboszi)
2016. nov. 23. 20:15

Csak én készítem így, férjem tarjából, paprika, paradicsom, ilyen krém, olyan krém.

Az enyém lájtosabb. Néha az is kell.

Mi az a lemosó szappanszerűség?:))

96. ina87
2016. nov. 23. 14:11
szerintem úgy a pörkölt ha abból a húsból amiből szereti a család,inkább az a lényeg h ki mit tesz bele hogyan főzi...
95. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 91. - Katinkaboszi)
2016. nov. 23. 09:30
Megmondod, mi a neve annak a szappannak?
94. andi6020 (válaszként erre: 89. - Katinkaboszi)
2016. nov. 23. 08:59
Az az áldott jó szívem visz a sírba egyszer :)
2016. nov. 23. 08:50
olvastam itt a hozzaszolasokat s tobbnyire mindenki sok vhagymat hasznal.en mindig cask 1-et s tok mindegy,hogy fel kg,vagy 1 kilo husbol csinalom.
2016. nov. 23. 06:55
Nekem akkor igazi a porkolt, ha belefott egy eros paprika. Erezzem azt a jo markans izt meg a paprika mellett. Es mindegy, hogy marha, korom vagy pacal; csak jo csipos legyen.
91. Katinkaboszi (válaszként erre: 90. - Pengő Gyöngyi)
2016. nov. 22. 22:52

Lehet megpróbálom egyszer, amikor megint bajom lesz tőle.

A hagyma és fokhagyma szagát egy olyan fém, de szappan alakú dologgal mosom le, amit kimondottan úgy árúsítottak, hogy leviszi a szagokat.

Nem hittem benne, de igaz.

90. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 88. - Katinkaboszi)
2016. nov. 22. 22:29
Évek óta fagyasztott hagymakockát használok. Semmit nem von le az étel értékéből, viszont nem csípi a szemem, és nem lesz büdös a kezem 2 napig.
89. Katinkaboszi (válaszként erre: 80. - Andi6020)
2016. nov. 22. 22:04
Kedves vagy, igazán :)
88. Katinkaboszi (válaszként erre: 84. - Fincsi5)
2016. nov. 22. 22:03

Én azért használok sok hozzávalót, mármint a hagyma mellett, paprikát és paradicsomot, mert szeretjük a szaftos pörköltöt, viszont nem szeretem, ha sok vízzel készül.

Otthon én is úgy tanultam, hogy sok hagyma adja az alapot.

Viszont én néha olyan módon vagyok allergiás a hagymára, hogy még a szagát sem bírom.

Ilyenkor a férjem vágja fel helyettem, mert szabályosan hányigerem van tőle.

Ez általában akkor van, amikor ideges, feszült vagyok és előjön a gyomorfekélyem.


Lapocka, régen ettem már.De finom lehet, hiszen az igazi pörkölt csak így készül.

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook