Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Villámgyors tengeri hal (és még mosogatni sem kell) recept

Villámgyors tengeri hal (és még mosogatni sem kell) recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Villámgyors tengeri hal (és még mosogatni sem kell) hozzávalói:
4 halfilé
2 féle friss zöldfűszer (zsálya,rozmaring, kakukkfű, bazsalikom)
2 karika citrom

bors
olívaolaj
2-3 korty fehérbor vagy víz


A Villámgyors tengeri hal (és még mosogatni sem kell) elkészítési módja:
Fogok egy hosszú alifóliacsíkot. A felét bekenem olívaolajjal, ráteszek 2 halfilét, amit besózok, megborsozok. Ráteszem a zöldfűszereket (nem kell összeaprítani sem) és mindegyik halfilére egy fél karika citromot. Ráhajtom a fóliát és két oldalról jól lezárom. Két ilyen tasakot csinálok, ráteszem őket egy tepsire. Mindegyikbe öntök egy pici fehérbort vagy vizet, aztán az utolsó oldalt is lezárom. Én mind a négy oldalt meg szoktam hajtogatni még egyszer, nehogy véletlenül kiszökjön a szaft vagy a gőz. Előmelegített sütőben, 180-200fokon kb 20percig sütöm. Kiveszem a sütőből, óvatosan, nehogy a gőz megégessen egy késsel felvágom a tasakokat. Szerintem így fóliával együtt guszta tálalni.

Barnarizzsel a legfinomabb!


Kategória: Halas ételek receptjei


A villámgyors tengeri hal (és még mosogatni sem kell) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook