Verni-nem verni. (beszélgetés)
persze
veszekedni nem szerettem volna
sikerült is elkerülni
persze úgy, hogy a bűnbak én vagyok
de nem érdekel
a lelkiismeretem tiszta, hogy a gyereket épen és egészségesen adtam vissza
és azt mesélik a szülők(a többi), hogy nagyon jól érezték magukat
Vajon aszabad a gyereknek otthon minden? ááááááá
Csináljon mindent, amit akar nem épp egy összetett "nevelési" modell.
Én visszakérdeztem volna, hogy jobb lett volna-e az autó alól felkaparni.
Amíg én felelek a gyerekért, addig az én játékszabályaim szerint játszik. Nem muszáj rám bízni. Csak ebben az a rossz, hogy a gyerekeknek fájna, ha máskor nem játszhatnának együtt :( úgyhogy úgy fogalmaztam volna a dolgot, hogy összeveszés ne legyen a szülővel, még akkor sem, ha hülye.
de hallod
ha fejen álltam volna sem tudtam volna vele megértetni, hogy: amíg rám vannak bízva addig az én felelősségem vigyázni rá
bármi történik vele enyém a felelősség
én nem rosszat akartam
de meg kell ezt tanulnia
szépen megkértem, hogy várjanak meg, erre még a duplán zárt kapun is kimászik
nagyon megijedtem
Kiskölök anyja tipikus:))
Sajnos:(
Sziasztok!
jaj nem is meséltem
friss az élmény
ovis gyerekek nálam "babazsúron"
indultunk vissza a szülőkhöz, mert ott vártak minket az út másik oldalán
a gyerekek reflex szerűen oda sorakoztak a kapuhoz, megkértem őket, hogy várják meg amíg bezárom az ajtót és együtt megyünk. magjegyzem a kapu 2x-esen is be volt zárva
erre az egyik kis lurkó kiment a kapun és futott az anyjáékhoz
észrevettem futás utána, kiabálok, hogy..... ...... gyere vissza légyszives kicsi mert így össze kötjük a bajuszt, majd együtt átmegyünk
vissza jött, 1 perc múlva indultunk is mindannyian
leadtam a gyerekeket a szülőknek
erre a kiskölök anyja elkezd velem kajabálni, hogy mit képzelek én, ne neveljem az ő fiát(mert, hogy rászóltam, hogy ne futkorásszon az utcán)
vélemény?
ppppppffffffff
passz
biztos elrontottam
Mivel csend van, ilyenkor mindent illik :O)))
Mitől fáj?
igen, persze
a fájó kezemre is mondhatna valamit
mizu doki?
Szia.
Csernus tud, mi? :))))))
Nekem is tetszik. Tiszta gondolat.
bocsi
sziasztok
nem is tudtam, hogy ez a fórum még műkszik
ezzel maximálisan egyet értek
tökkéletesen
A megfelelő kereteket be kell tartatni, különben nem lesz egészsége a személyiség. Egyetértek.
Már csak az a kérdés, ki van tisztában a megfelelő keretekkel. Aki igen, de nem meri betartatni, az elszúrja a gyerek értékrendjét. Ahogyan írtad :O)
Ez nagyon igaz, de sokan nem fogják fel.
Pl. gyerek kiborít valamit. Ha elsunnyog, és kérdőre vonáskor letagadja a dolgot, akkor tuti, hogy tiltás->ellenkezés->baj->letolás+büntetés a sor.
Ha viszont úgy működik, hogy tiltás(és nem mellékes, hogy "kérlek, ne")->ellenkezé->baj->visszautalás a kérésre+helyrehozZUK, akkor ha gáz van, akkor jelentkezik magától is.
Aztán majd ha nagyobb lesz, akkor berúgás, majd hazacsörr, hogy nem bírok hazamenni. Másnap lehet beszélgetni, hogy kisfiam miért csak ennyi eszed volt... Viszont ez a verzió sokkal jobb, mint ha az árokparton fekszik reggelig, és azt sem tudjuk, mi történt.
Vagy "túl fiatal vagy a szexhez még". Akkor inkább vennék neki gumit.
Korlátolni nem igazán lehet egy gyereket (ha kiszabadult a járókából :DDDD), de kontrollálni, és így esetleg hatni rá lehet, ha tudjuk mit csinál.
Találtam a könyveben még egy érdekes részt, A gyerek felelősségvállalásáról szól:
A gyerekek pontosan tudják, hogy miért felelősek. Jó az önkritikájuk, és képben vannak, hogy mit lehet és mit nem. Ha viszont vállalják a felelősséget, és őszintén elmondják azt, hogy mit követtek el és miért, akkor fontos, hogy igenis értékeljük az őszinteségüket, és ezt figyelembe véve beszéljük meg a dolgokat. Különben csak azt érjük el, hogy legközelebb már nem lesz érdeke őszintének lenni.
" Ha csak tiltással nevelsz, hazudni tanítasz!"
Nem, nem, ezt most jó értelemben írtam.
... de tény és való, hogy néha nagyon azt kívánnánk, hogy okoskák kíméljenek!:)
Ki irigy rájuk?
Kell a tanács, de csak, ha kérem:))
Nem hiszem, hogy buták, csak bizonytalanok.
Nem várhatod el, hogy magam ellen beszéljek:DDDD
További ajánlott fórumok:
- Tilos lesz láncra verni a kutyákat
- Most akkor mi van, át akar verni?
- 18 éves vagyok és mostanában elég gyakran ki szoktam verni, van úgy, hogy naponta 2-3 alkalommal is, ez normális vagy túlzásba viszem?
- Szokott össze-vissza verni a szíved?
- Bármi történik, elkezd hevesen verni a szívem. Miért?
- Botmixerrel lehet habot verni?