Végtörlesztés rögzített árfolyamon?! (beszélgetés)
A meglévő szerződések nem használhatóak sajna.
Klasszikus értelemben vett végtörlesztés nem megy.
De van megoldás...
Azaz sajna lehet hogy csak volt...
Végórában vagyunk,aki most gondolkozik,valószínűleg már lemarad.
igen, mi is erre gondoltunk h vmi ilyen megoldás kéne.... de akkor elvileg létezik :)
már ezzel az infoval alszom éjjel, délelőtt meg kiderül a tuti :)
sziasztok,
néhány nap kihagyással olvasom az elejétől kezdve a fórumot.
most lenne aktuális nekünk is az előtörlesztés, még holnap megyünk kérdezősködni, de addig megöl a kíváncsiság, szerintetek mi a megoldás ebben a helyzetben:
van tartozásunk, melynek több mint a felét hitel nélkül rendeznénk - korábbi öröklés - a fennmaradó részt vennénk fel OTPtől. Elvileg a hitelbirálat sem gond, de a folyósitás annál inkább.
a jelenlegi bankunknál AXA, semmi akadálya, hogy törlesszünk, van egy számlánk, amire kell fizetni, és onnan leveszik, amikor mondjuk, h ott van. elvileg az önerőt oda kéne adnunk axának, aki adna is erről igazolást, h a számlán van. igen ám, de ez a számla, egy sima számla, ami a törlesztéshez van fenntartva. otp azt kérné h először törlesszük meg az önerőnket, erről kérjünk igazolást, és akkor folyósítanak.
viszont ez így axa-nál nem megy, ők a számlán gyűjtenék, amíg nincs ott mind...
otp vajon csinál e olyat, h akkor neki adjuk oda az önerőnket akár egy ő általuk megadott bankszámlára, vagy a mienken zárolja addig amíg a hitel meg nincs, aztán egyben kifizeti axa-nak?
remélem érthető a kérdés.... :)
A második része a hozzá szólásodnak tökéletesen helytelen!
5 M induló költsége kb. 120000 a kamat 8.4%,az ingatlan értékének a 75%-ig hitelezhető,ha tehermentes.
Hátha valakit érdekel még rajtam kívül is:
"Az otthonvédelmi törvény által biztosított végtörlesztés és a jelzálogjog földhivatali törlése nem díjköteles. A vonatkozó törvényt itt találja: Magyar Közlöny 110. szám: 2011. évi CXXI. törvény az otthonvédelemmel összefüggõ egyes törvények módosításáról: 3. Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról, valamint a hiteles tulajdonilap-másolat igazgatási szolgáltatási díjáról szóló 1996. évi LXXXV. törvény módosítása (www.magyarkozlony.hu)"
Én néztem a hiteleket, mielőtt törvénybe hozták a végtörlesztést, akkor 10-15-el kevesebb volt mindenhol. És most tényleg jól felnyomták.
Engem az is érdekelne, hogy van-e olyan, aki elindította hitelből a végtörlesztést? Milyen feltételek vannak? A törlesztőrészlete mennyire fog változni?
Akkor leírom én is a menetét. Ma bejelentettük, meg kellett adni egy dátumot, mikor fizetjük ki, ez a dátum nem lehetett kevesebb 10 napnál, ergo 27-én törleszthetünk csak. Kaptunk egy számlaszámot, oda kell addig utalni a pénzt. A tartozott összegre rátették a kamatot, + 2 hónapot, mert állítólag a törvényben az van, hogy nekik van 60 nap az elszámolásra. Ha ez nem történik meg 27-én, ami ugye a banktól függ, akkor veszik le a kövi részletet, aztán a másik kövit is. Ha előbb elkönyvelik, akkor ezt az összeget visszakapjuk. A papírt, hogy levehetjük a jelzálogot, a könyvelési időpont után 15 nappal postázzák. Vagyis, majd decemberben megtudjuk, hogy maradt-e pénz, vagy vitték még azt a két hónapot is.
Budapest Bank.
Szóval akkor a legegyszerűbb a fundamenta lenne, még ha sok a kezdő költsége. Ott legalább elfogadják a gyed-et mint jövedelmet.
De majd a nővérem is utána jár a bankokban.
A K&H ahol felvette megmondta, hogy nem kap hitelt, mert gyeden van. Pedig azt hittem, hogy a banknak érdeke, hogy megtartsa az ügyfelet...
Ja ha nincs meg minimális nettó akkor annyi adóstársat viszel, amenyit csak akarsz, ha van...
Sajnos nem egyszerű, mindenhol keresztbe tesztnek...
Szia!
Még valami, nekem határozottan állítják a Fundások, hogy ha CHF alapú a hitel, akkor csak az ingatlan becsült árának 45%-ig adnak hitelt!! Jól ismerem a bankárt, 4x kérdeztem rá, szerintem ez egy belső szabály náluk, pár napja él. Szóval felejtősek ha csak nincs egy másik ingatlan...
Az összes Takarék szabadfelhasználású, ez azért lényeges, mert ha mégis szeretnéd Fundával kiváltani, hogy elkerüld a kamatváltozásokat, már nem teheted meg, mert csak lakáscélú hitelt válthatnak ki. Egyik Takszöv ajánlata: 5M max. 15 évre: Min. 210 nettó kereset,havi 53 ezer törlesztő, de 5M-nem kell értékbecslés.
Sziasztok!
Sajna időm nincs végigolvasni a fórumot, én tanácsot szeretnék kérni a nővérem ügyében.
Ő 134-es árfolyamon vett fel 10 milliót 4 éve, a 180 Ft-os árfolyamon 11,6 millió kellene visszafizetnie. Ahogy nézegettem a bankok kalkulátoraitt elég magas lenne a törlesztőrészlet, még többet kellene fizetnie 10e-el, mint ami most fizet.
A másik probléma ő gyeden van (a harmadik gyerekkel), a férje dolgozik. Így van esélyük hitelt kapni?
A fundamentát kérdezte, de ott nagyon sok az induló költség (cirka 300e ft). Már van neki egy, azt emeltetné meg és egy újat kellene kötnie. Meg az is sok, hogy 4,5 évig 120e ft a törlesztő.
Tudna valaki olyan bankot ajánlani, ahol nem olyan magasak a törlesztőrészletek.
Köszi
ingyenes lenne ha az otp normális igazolást gyártana...
(most tudtuk meg a földhivatalnál)
Akkor nincs gond, ha ezért nem húzza le az átutalásos összeget, ami ugye bankon belül nem biztos, hogy pénzbe kerül, de ki tudja? :)
Szerintem, ha lezavartuk a történetet, akkor bejövök, és leírom, hátha valakinek fontos lesz tudni a menetét a továbbiakban.
Köszönöm a válaszokat, további kellemes napot mindenkinek!
Már késő, kértem. :(
Az ügyintéző nem is kérdezte, azt mondta ennek ez a menete, ahhoz, hogy elindítsuk a hitelt állítólag első lépésben el kell indítani a végtörlesztés kérelmet, állítólag így csinálták a többieknél is akik kérték. Persze a gépen megnézett mindent, munkabért, fedezetet, sosem késtem a részlettel...
Pl. azt is mondta, hogy nem kell munkáltatóit kérnem mert a fizetésem 4 éve hozzájuk megy, a közleményben munkabér szerepel, és ez így elég.
Remélem azért nem lesz gond, stressz nélkül meg már milyen egyszerű lenne. :)
További ajánlott fórumok:
- Akinek nem sikerült végtörlesztenie :(
- Kérhető csak úgy az otp-nél, hogy nézzenek meg egy pénzlevételt, amit kamera rögzített?
- Nem birom bediktálni a gázfogyasztásomat, mert az írja ki a rögzített érték túl nagy, mit tegyek?
- Felszívtam magam és rögzítettem a mozgó lépcsőfokot. Lassan...
- Véleményeteket szeretném kérni meglévő K&H lakáshitelünkkel kapcsolatban, végtörleszteni szeretnénk...megéri?
- Kinek mennyire volt hatásos a sok évvel (pl.: 10-15 évvel) ezelőtti rögzített fogszabályozás?