Végtörlesztés rögzített árfolyamon?! (beszélgetés)
Nem olyan rég be akartunk fizetni mi is, de nem tettük. A férjem hónapokig bánta, de most már örül.
akkor ti is hasonlóan jó árfolyamon vettétek fel mint mi (104-el) :(
mi már több, mint 2 milliót befizettünk, a tőkéből semmi nem ment le, a 6-ból lett 9,6+kamat, most kifizetünk 7-et, részben sajátból, részben hitelből, amire szintén fizetünk majd kamatot.. 6-ot vettünk fel, most ha sikerül végtörleszteni visszafizetünk, ha minden papírforma szerint megy összesen 11-et 10 év alatt:O a szocpolt meg elbuktuk, hála az ügyintézőnek, de nyilván ebben is mi voltunk a hibásak, hogy félreinformáltak, miért is nem vittünk diktafont magunkkal, hogy később bebizonyítsuk az igazunkat?!
igaz..... mi a 7 év alatt már egyszer visszafizettük a hitelt, most megkapják mégegyszer... mi ez ha nem uzsora?
gondolom a banki magatartási kódexet sem véletlenül dolgozták át..
nagyon jó a hasonlat!
De ez tényleg így van, a fizetés alól nem mentesül. De még meg is magyarázzák, hogy ez így normális, mert aláírta. Kimeríti az uzsora fogalmát..
dehogyis,
...az adós az aki nagyot bukik, hiszen ha ingatlana sem lesz már, még akkor is azt fogja a bank felé fizetni...
Ez olyan mint egy rossz házasság,amiben az egyik fél beleroppan az iga húzásában, a másik meg éli a világát, ja ,..örökkön-örökké, mert a házasságuk a templomban köttetett...
Akkor titeket nem vert àt senki, tudtàtok mit vàllaltok.
Már ha adós tud maradni és nem válik fizetésképtelenné.
Mert ez is előfordulhat és akkor a bank nagyot is bukhat...
A bankok nagyon-nagyon nehezen fogják a hitelezőket kiengedni a markukból, hiszen neki az az érdeke, hogy örökké adós maradjon...
Most akkor ki is a hibás, ha nem a bankok???
[link]
Nagyon rosszul látod a dolgokat. Ennyivel ezt a kérdést nem lehet lezavarni, hogy nem olvasták el, meg olvassák el, és az a hibás, aki aláírta. Én is az "állítólag diplomások" körét gyarapítom, akik aláírták, ugyanúgy, mint a férjem barátja, aki egy nagy tudású ügyvéd, mellesleg gazdasági ügyekkel foglalkozik, komoly szakember, vajon ő se olvasta el?? Kötve hiszem! Azért kicsit összetettebb a dolog..
Szuper!
Akkor már csak egy vevőt kell találnunk a 23 mFt-os házunkra, aki 17,5ért megveszi. Ja és van erre 3 hónapunk!
Remélem, nem lehetetlen...
elfogadták a jodszabályt:)
Mé ahónapban életbeléphet nem olvastam extra kitételeket sem.
És én biza üzletkötőhöz megyek nem bankhoz pénz felvenni mert anno a bank lóxart nem csinált,míg egy üzletkötő érdeke hogy megkapjam a hitelt.
:) a nagyok elérik lassan a céljukat, a bankok ellen fordítják lakosságot, pedig csak ők akarnak megszabadulni a jelentős devizahiteleiktől, ők természetesen kp-ben. Viccek, anekdóták keringenek, de akik betétesek azok azért nem egészen így gondolják :) Figyeld csak meg, hogy akinek nincs szüksége hitelre, az nem szidja a bankokat.
Mindenképpen a bankba menjetek be, személyesen a banki ügyintézővel beszéljetek. A közvetítők nem biztos, hogy eléggé tájékozottak, és a későbbiek során nem a közvetítők fogják a hiteleket kezelni, hanem a bankban dolgozók. Kiemelném ismét a személyes kontaktus jelentőségét...
Mondjuk egy dolog érdekelne...
Ha nem üzletkötővel,akkor kivel kéne beszélni...?
Azért nagyon kíváncsi lennénk a Sv,jegybank által írt levélre...
A mi jb., biztos hogy kamatot fog emelni...
és egy kis cinizmus:" a bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs is rá szükséged" (Bob Hope)
Nem banknál, cégnél, akik több bankkal dolgoznak.
a közvetítőket én is ajánlom mellőzni...
..most már ilyeneket is tudok ám...ja, meg az APEH ellenőrzésről is hallottam, hátha Ciprusan tartom a cihámat.
DDDD
Sokat segítesz ám itt mindenkinek, nekem is. Köszi.
:) Ha kp-ben fizeti ki valaki- és nagy összeg- akkor az apeh ellenőrizheti, hogy honnét származik a pénze? Ajándék? Szjat fizetett utána? Mennyi felett kell? 300 ezer felett? Fekete úton szerzett pénzek felszínre kerülnek, a családból összeszedett meg leadozzon? Jó téma ez is.
Nem kívántam kiforgatni a szavaidat, te tudod hogy a banknál, ahol dolgoztál, mit tapasztaltál. Bocsánat, ha félreértettelek.
Igen, ezeknél a hiteleknél a kamatláb rendkívül alacsony volt, a bankok nyeresége nem ebből származott és nem is az árfolyam emelkedéséből, hanem hogy amikor kifizették neked, akkor az alacsonyabb árfolyamon számitották át forintra, amikor törleszted, akkor a magasabb árfolyamon chf-re, ez kb. 6% egyből, ami az övék lett.
Nem tudom mennyi, talán 20 éve lehetett... nem még inkább 25 éve, amikor az OTP egyoldalúan módosította a 3 % -os hitelek kamatait- 32-33%-ra.Durva volt, sokak számára iszonyú csalódás. Emberek ezrei mondták akkor ugyanezt, mint te,hogy soha többé hitelt. Aki akkor megfeleztette és kifizette, az megszabadult, aki nem tudta az iszonyú kamatokkal fizette/fizeti vissza. Aztán számukra különböző adósmentések történtek, de nagyon sok ember, családok mentek tönkre, még a gyermekeik is fizetik a végrehajtónak az adósságot.
Szabadulni mielőbb, egyedüli megoldás.
Kívülállóként mondom, és ez egy külön kategória:) Figyú,gondolj bele, ha most ennél a kedvező lehetőségnél nem fizetitek ki, a megmaradóknak az árfolyam (a pénzpiaci hatások miatt ) meg fog emelkedni és még nehezebb lesz törleszteni. Ez a kedvezmény most jó, ha tudsz, élj vele, mert ha nem, akkor ki tudja mi lesz a következő évek törlesztése?! Most újabb kérdés merül fel: a külföldi elemzők tanácsolják a jegybankunknak, hogy emeljenek a jegybanki alapkamaton. Na itt jönnek a forinthitelesek, akik jb. alapkamat plusz valahány %-ra vették fel a hitelt. Az ő törlesztésük is emelkedni fog - pontosan a dev.hiteleseknek adott kedvezmény miatt. Kitör a "parasztgyalázat" egymásnak fordulhatnak az emberek, hiszen egy részük devizában, más részük forintban.... Aztán követelhetik ők is az engedményt... Keressétek a lehetőségeket, ne ismerősök elmondása alapján és semmiképpen ne üzletkötőknél. Ők jutalékos rendszerben dolgoznak. Eladnak bármit, csak jutalék legyen.
Igenis, pont ahogy írod, nem panaszkodom, örülök mint majom a farkának és megragadom a lehetőséget :))) Már semmi nem jöhet közbe, ugye??? És soha többet nem adósodom el, inkább éhenhalok... Igazad van abban is, hogy a forinthitelesek is örülnének ennek a lehetőségnek, egyetlen dolgot tennék hozzá: a devizahitelesek azt a pénzt valójában soha nem költhették el, amivel mostanra tartoztak. És még egy: ez a törlesztési lehetőség nem csak rólunk, hitelesekről szól, hanem az országról is, a fő célja, hogy az ország devizakitettségét valamilyen módon számottevően csökkentsék. Én mindenesetre visszakapom vele az életemet... Szerintem nem kevés egészségügyi kiadást is megspórolunk vele, a devizahitellel együtt a stressztől is szabadulunk. HURRÁ!!!
Velem azért nem voltak olyan nagyon nyiltak. Szinte rám tukmálták a svájci frankot 140 ft-os árfolyamon, és nagyon- nagyon kedvező kamatlábbal.
(Igaz, hogy ft.t adtak, és ft-ban törlesztek...)
Nem mondanék konkrét bankot, de gondosan olvasd át a feltételeiket, nehogy ismét kelepce legyen. Ha teheted, személyesen is pontosíts, kérdezz rá , ami nem tiszta előtted. A személyes kontaktus nagyon sokat számít pro és kontra. Lehet, hogy az lesz a szimpatikusabb és megbízhatóbb, amelyik esetleg több kamatra ad -de lehet, hogy kevesebb kezelési költséggel... Egyszeri kezelési költség lenne jó, az nincs a törlesztésbe építve.
Ezt most magánemberként mondod,vagy bankárként?Nem mindegy...!!!!
További ajánlott fórumok: