Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Vasárnapi zárva tartás fórum

Vasárnapi zárva tartás (beszélgetés)

1 2 3
7. c28482cb97 (válaszként erre: 4. - Andi6020)
2015. júl. 27. 20:59
Nincs kérdés, csak vélemény nyilvánítás, és azt Te megtetted! Köszi!
2015. júl. 27. 20:58
Engem nem érint közvetlenül, de mégsem tetszik a vasárnapi zárva tartás.
5. c28482cb97 (válaszként erre: 2. - 408020f45e)
2015. júl. 27. 20:57
Az elbocsájtások nem tudom mennyire valósak, amit a média hangoztat. Nálunk nem küldtek el senkit, vettek fel egy embert, tehát emelkedett a létszám.
2015. júl. 27. 20:53

Baromság.

Hajrá Magyarország.

Mi a kérdés?

3. Channa* (válaszként erre: 1. - C28482cb97)
2015. júl. 27. 20:46

Most akkor te örülsz a vasárnapi zárva tartásnak?

A béred nem változott, így te jól jártál, bár minimálbérből megélni nem lehet könnyű.

Engem néha bosszant. Pl. mostanság, mert szombaton is dolgozok szinte minden héten, így nem tudok körülnézni és megvenni azt, amit akarok, hanem tologatom egy esetleges szabad szombatra. És szerintem ez a kereskedőknek is rossz, hiszen ők dolgoznak akár szombaton késő estig, ha nem egy nagy boltban dolgozik, akkor nem tud bevásárolni sem vagy venni valamit, amit épp szeretne. Pl. egy nadrágot. Nekem ez több napos tortúra szokott lenni vagy egy szandál. Mire veszek egy jót, addigra ősz lesz.

Vagy egy hétvégi bevásárlás is nehézkes ilyenkor. Hét közben reggel 7-kor indulok el otthonról és délután 5-1/4 6-ra érek haza. Már nincs nyitva a piac, így drágábban tudom megvenni. Szombaton is ez a helyzet, amikor elindulok még a piac épphogy éledezik, mire hazaérek már nincs. Marad a CBA, ami drága.

2. 408020f45e (válaszként erre: 1. - C28482cb97)
2015. júl. 27. 20:35
Örülj neki, hogy nem változott a fizetésed. Én azokat sajnálom, akik az állásukat is elveszítették a boltbezárások miatt.
2015. júl. 27. 20:29

Annyi okosságot írtak-írnak erről a témáról, de az érintettek véleményét még senki nem kérdezte, írta meg, vagy én nem olvastam róla.

Persze tudom, a dolgozóknál sem egyforma a vélemény erről a törvényről, és ez természetes.

Sajnálnak minket a kiesett vasárnapi pótlékért, hogy mennyivel kevesebbet keresünk.

De nálunk ez valahogy úgy volt-van csűrve-csavarva, hogy a bérjegyzéken ugyan fel van tüntetve, de valahogy mégis mindig a minimál bér nettója kerül kifizetésre.

Na de, mármost az így is, úgy is járna, a pótléknak, a felül kéne jelentkezni.

Gyakorlatilag az én bérem nem változott, akkor vasárnapi pótlékként volt feltüntetve, most műszakpótlékként olvad bele a minimálbérbe.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook