Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Van valakinek személyes tapasztalata a művi meddővé tételről? Mennyire veszélyes, és költséges? fórum

Van valakinek személyes tapasztalata a művi meddővé tételről? Mennyire veszélyes, és költséges? (tudásbázis kérdés)


27. Aranea
2018. máj. 18. 21:41

Tisztelettel jelentem, hogy nálam működik:

mint régebbi bejegyzésemben írtam, 2009-ben csináltattam, semmiféle változás vagy panasz nincs, és teherbe se estem :)

2015. nov. 10. 12:49
Nálunk 130 ezer :/
2015. nov. 10. 12:38
3 anyukat ismerek szemelyesen, akik atestek ilyen beavatkozason. Nehany evvel kesobb azonban szult mindegyikuk.
24. mell (válaszként erre: 20. - Laurexa)
2015. jún. 29. 19:24
Szent Imerében csak 52 ezer volt kevesebb mint egy hete voltam.
23. mell (válaszként erre: 21. - 9ea67a7a1c)
2015. jún. 29. 19:24
Nálam a két kérelmi lapot nem kérték, végül műtét után ezekkel a kérelmi lapokkal jöttem haza, előtte viszont azt mondták elkérik meg hogy milyen fontos, hogy kétszer kérvényezzem és a két kérvény között teljen el az a bizonyos idő. Én lepapíroztam és tessék, kutyának se kellett.
22. Jutika82 (válaszként erre: 17. - Aranea)
2013. dec. 19. 10:43
Szia! Azt a bizonyos forma nyomtatványt betudnám ide másolni? Előre is nagyon szépen köszönöm.
2010. febr. 7. 09:19
Valaki tudna friss adatokat mondani most hogy működik ez a gyakorlatban?Illetve meglepődtem olvasva az irottakat hogy igy is teherbe lehet esni....
2009. júl. 28. 18:10
Én ma adtam be a kérelmet a SOTE II.sz.női klinikán,ott 70.000ft a költsége.
2009. márc. 10. 10:50
Juliusban szültem , volt egy csaj a korteremben neki az volt a 3.császárja és szülés után elintézték neki a dolgot,saját kérésre császár közben szerintem bárkiek megcsinálják.
2009. márc. 10. 10:46

Sziasztok!


Nekem 3. császár közben csinálták 3 hete,saját kérésemre.

1 gonddal kevesebb..

17. Aranea
2009. márc. 9. 23:29

Sziasztok!

Idén csináltattam, az összes költségem 53 eFt volt (ebben minden benne van, altatástól ellátásig). 3 alkalommal kellett 3-3 hónap eltéréssel nyilatkoznom írásban (erre volt formanyomtatvány) nem kellett közjegyző. Műtét előtt egyeztetés az aneszteziológussal, nagylabor (vér-vizelet), belgyógyászat (EKG, nyomkodás, vérnyomás, és kikérdezés), mellkasröntgen és hasi ultrahang. Délelőtt műtöttek kora délután már császkáltam a WCre. Nem voltak fájdalmaim, csak cefet másnapos voltam 24 óráig (hányás, és szédelgés). Másnap reggel lehetett hazameni. A műtét "fájdalma" és a külseje alapján totál annyi nyoma van, mintha 2 randanagy ppattanást nyomtak volna ki. Sokkal-sokkal nagyobbat szenvedtem előző nap a kozmetikusomnál... Másnap még volt hőemelkedésem (37,0) de aztán már semmi. Az egyetlen igazán fájdalmas élményemet én is a géznak köszönhetem: úgy 1,5 nappal a műtét után egyszer csak úgy éreztem, hogy dárdákat döftek át a tüdőmön több helyen, és nem tudok lélegezni, annyira fáj... aztán rájöttem, hogy feküdni kell vízszintesben, és úgy jobb. Másnapra ez is eltűnt, sőt, teljesen fájdalom- sőt!kényelmetlenségmentesen tudtam végezni könnyebb házimunkát pl. főzés, de az emeletes ágyra is mászhattam. Mondta a doki, hogy nem lesz gond ezzel az utóbbival se, mégis ettől tartottam leginkább. 4. nap kikapták a 2 db varratot - szintén kisebb fájdalom volt, mint egy szemöldökszedés. Ennyi.

Nagyon-nagyon örülök neki, hogy megcsináltattam!

Csak azt sajnálom, hogy nem előbb került rá sor, mert 1. a régebbi szabályozás szerint nem lehetett 2. egy darabig pénz nem volt rá.

2008. febr. 2. 16:57
Sziasztok! Elvégeztettem a műtétet, minden úgy volt, ahogy az előttem szólók elmondták. Csak annyival bővíteném ki, hogy most pontosan tudom a költségeket. A műtét 2008- ban 61500-ft, az altatás 10000—34500-ft plusz a napi ellátás 2 nap az alap, az korházanként változhat, nálunk 24500/nap. Az altatás meg szintén azon múlik, hogy milyet ír elő az altatóorvos. Egyébként jól vagyok nincs semmi panaszom. További szép napot mindenkinek.
2008. jan. 8. 18:45

Igen.Mindent elmondtak,és írásos ismertetőt is adtak.A köldök alatt van egy pici heg(inkább a köldökben),és az alhason egy pici.Azt mondta az orvosom,hogy ha teherbe esem akkor csak talpig férfitől lehet máshogyan biztosan nem.

Végül is ha a spiráltól lesz,vagy a tablettától valami problémád akkor is rád terhelik a hibát,nem?Itt ilyent nem mondtak.Bízom benne.

2008. jan. 7. 19:00
És mielőtt döntötetek a doki ismerteti az összes szövődmény illetve komplikácíók lehetőségét? Ill. ha valaki mégis teherbe esik utána, azért valaki okolható?
2008. jan. 5. 17:37
Sziasztok!Én tavaly voltam művi meddővétételen,először a párommal alá kellett íratnom egy papírt,hogy beleegyezik.Akkor még három gyerek,vagy 35 év volt a feltétel.Altatóorvossal kellett konzultálni,a nagyon rövid altatást ajánlják(20perces).Reggel bementem,délelőtt megcsinálták.Másnap reggel lehetett hazamenni.Semmi különöset nem éreztem-érzek.Másnap volt úgy,hogy azt hittem elpatkolok.Mivel műtét közben gázzal felfújják a hasat,másnap az a gáz felfelé akart távozni.Úgí éreztem,felfelé nyomja a tüdőmet meg minden szervemet.Iszonyú volt.Viszont azóta minden szuper.Egyszeri 10.000ft-ba került.Ezért viszont annyiszor szexelhetek ahányszor nem bánom.(mégsem annyiszor bírom,ahogy a férjem szeretné)
2008. jan. 5. 15:36
Meddig kell vele bent maradni a korházban? Ill táppénzre van e szükség?
11. caravell (válaszként erre: 9. - Turukata)
2008. jan. 4. 15:25
Szerintem mondj le a spirálról,mert nagyon komoly szövődményei lehetnek egy ilyen hosszútávú fertőzésnek! Ha a tablettákat nem bírod és már tudod,h nem akarsz több gyereket,akkor neked is inkább ez a műtét lenne jó. A kezelésekre sokkal többet ráfizetsz így,nem beszélve pl. egy rosszindulatú elváltozás lehetőségéről: akkor ez a legdrágább spórolás...
10. tafonta (válaszként erre: 9. - Turukata)
2008. jan. 4. 15:01

Szia!

Nekem is mindig nagyon ajánlgatta a dokim a spirált, de nekem nem kellett! Szerintem nekik ez csak bevételi forrás, hogy ezért folyton mászkálni kell hozzájuk. Ha ez ennyire nem jó neked, miért ne dönthetnél a műtét mellett? A dokinak semmi köze hozzá!

2008. jan. 4. 14:39
Sziasztok! 38 éves vagyok, van két szép fiam az egyik 20,- a másik 10,- éves, és nekem az a gondom hogy a nagyfiam után a hormonális tablettáktól májfunkciós problémáim lettek. Így az orvos a méhen belüli védekezést javasolta. Az első majdnem 8 évig volt fen, ami mellet végül terhes lettem. Azóta 3-4 évente le kell cseréltetnem, mert állandóan fertőzéssel és gyulladással kezel a dokim. A mostani hurok is 3-éves de lassan fél éve kezelget, és azt mondta, hogy a jelzőszálon vannak, azok a kórokozok, ami miatt gyulladásba vagyok. És idáig kb.: 50 000ft- ba került a kezelés (maszek). Most jók voltak az eredményeim csak a méhszájon maradt meg a gyulladás. Ezért gondoltam a végleges megoldásra. De valamiért nem igazán támogatja a dokim, hogy miért nem tudom. Azt mondja mindig, hogy ez luxusnak számít, ő tavaly 68 000 +korházi köls+ápolási díjról beszélt. Ő még most is azt javasolja, hogy vetessem le, és ha kigyógyít újból, tetessek fel újat. Csak attól tartok, hogy már nem először volt rossz a szűréseim eredménye (kórós sejt elváltozást találtak) hogy később már lehet, hogy nem lehet kikezelni teljesen. Vagy még rosszabb.
2008. jan. 4. 10:52

Sziasztok!

Én is a 3. császárral egyidőben köttettem el magamat, de azért az osztályvezető főorvos berohant a műtét közepén és megkérdezte, hogy "biztos"?

Tehát összeget nem tudok mondani, de semmi különöset nem érzek tőle, ugyanolyan, ugyanúgy megjön, mint azelőtt.

Későbbiekben a köldökön keresztül csinálták volna meg a műtétet, annyi biztos.

2008. jan. 4. 09:48

4 éve megcsináltattam, önköltségen,akkor kb.35000Ft volt. Akkor nem kellett se közjegyző,semmi,csak asszem 3 hónap különbséggel kétszer nyilatkozni. Maga a műtét nem egy nagy durranás, altatásban és semmit nem érzetem. Másnap fájdalom szinte semmi. A nyoma a köldökgyűrűben egy alig látható félcentis heg.

Úgy tudom,akinek volt már mélyvénás trombózisa,annak is megcsinálják ingyen.


Én nem bántam meg,de nem is akarok több gyereket, olyan betegségem van, ami miatt nem jó mégegyszer szülni (de nem is tilos,az OEP ezért nem fizetett)de van már kettő,egy fiú egy lány és elmúltam 40. Szóval nekem bejött.

2008. jan. 4. 09:44
Nekem is volt,nincs semmi bajom. Az nem tudom mennyibe került mert még a multrendszerben volt.
5. Sirga (válaszként erre: 2. - Dindin19)
2008. jan. 4. 09:24
Nekem a 3. császárnál javasolták, beleegyeztem. De még akkor se volt elég, hogy aláírtam, műtét közben megkérdezte az orvos, hogy biztos? Szóval, nekem ingyen volt - ahogy Te is írod -, de varratszedés közben elmesélte a főorvos, hogy gyakorló orvos korában egy férj kis híján megölte a főorvost, aki meddővé tette a feleségét: mert jött az újabb baba, a műtét után! Úgyhogy ki tudja? Lehet, hoyg én is 4 gyerekes leszek? :) (Bocs, elkalandoztam!)
2008. jan. 3. 20:05
Sok nő választja ezt a fajta fogamzásgátlást. A Kolléganőmnek 20 éve csinálták. Elégedett. A költséget illetően: úgy tudom, hogy ha orvosilag indokolt az OEP támogatja (tehát nem kell fizetni érte) egyébként 15 - 80 ezer Ft körüli árakat hallottam. Ez csak a térítési díj...
2008. jan. 3. 19:15
Ez engem is érdekelne!
2008. jan. 3. 18:23

Nem rejt több veszélyt, mint más műtét.

Költség? Kórházfüggő! Meg most nagyon megbonyolították azzal, hogy 18 évesen is lehet, persze azt nem hozzák nyilvánosságra, hogy többbször kell nyilatkoznod, hogy akarod, több hónapos kihagyásokkal, s ráadásul most már közjegyzőhöz is kell menned, hogy ott add írásba a kérésed, s az ugye nem két fillérért dolgozik.

A legjobb megoldás, ha vki a sokadik gyereket szüli császárral, s egyúttal el is kötik, mert akkor ingyen van, s nincs procedúra.

Egyébként egy ismerősöm 3 gyermeke után elköttette magát, de valahogy kb féléve mégiscsak jött a negyedik. Az is igaz, hogy ez ritka, de nála így alakult. Egyébként minimum 25 000 ft az elkötés.

2008. jan. 3. 17:41
Van valakinek személyes tapasztalata a művi meddővé tételről? Mennyire veszélyes, és költséges?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook