Van valakinek pozitív tapasztalata császár utáni szülésről? (beszélgetés)
Sziasztok!
Én 2003-ban szültem császárral, de semmi rosszat nem tudok mondani. Első babám, sima szülésnek indult, de az egész napos vajúdás után császár lett a vége. Kicsit kellemetlen volt a gerinc-érzéstelenítés (2x szúrtak). A vágásom függőleges, nem "bikini", mert nagyon nagy volt a babám. A szülés után egy nap fekvés, aztán mobilizálás. Simán ment minden, nem szédültem, nem volt hányingerem, de be is tartottam mindent, amit a dokik és a nővérek mondtak. Sokat ittam, nem emelgettem a fejem. A sebem szépen gyógyult, ma már csak egy világos csík. Most próbálkozunk a második babával és nem leszek megilyedve, ha megint császár lesz.
Egy szükséges császárt is meg lehet úgy oldani, hogy ne legyen kellemetlen élmény sem az anyának sem a babának. Az nagyon jó, ha valakinek pozitív tapasztalata van erről. De most nem ez volt a kérdés. Ha vágyik rá és a babával minden rendben, akkor miért ne szülhetné meg simán? Igazad van 78, keresd olyanok társaságát, akik ezt már átélték és segíthetnek neked!
Kórház ügyben : Sz, Imre, Sz. István? Boros J. drnő?
Én ezekről hallottam, hogy alternatív hozzáállásúak.
Szia
Én kettöt szültem császárral és semmi rossz tapasztalatom nem volt. Az elsőnél 12 óra vajúdás után vittek a műtőbe és a következő 2 nap volt nagyon rossz, mármint a simán szülőkhöz képest. Akkor azt mondtam, hogy még egyszer soha, de ez csak pár évig tartott. A második szülésnél csak 2 órát hagytak vajúdni és vittek műteni. Össze se lehet hasonlítani az elsővel. Másnap reggel egyedül felkeltem, mentem minden könnyebb volt mint először. A férjem mindkétszer végig velem volt és beszámolt mindenről amit én nem láttam. Szóval semmi rossz emlék. És gyönyörűek a lányaim.
Sziasztok!
A kislányom 1 hete született. Ő is császárral, akárcsak a bátyja. A fiammal nem császárnak indult a szülés, de a feje nem bírt beékelődni, lelassult a szíve, ezért gyorsan megcsászároztak. Most programozott császárom volt, hogy ezt elkerüljük, mert megint nagy babára volt kilátásom. Az első altatásban volt, most spinális érzéstelenítést kaptam. Előtte egy ismerősöm beszámolt a spinálisban történő császárról. Végül sokkal kellemesebb volt, mint amire számítottam. Már aznap mondtam a férjemnek, hogy vállalhatnánk egy harmadik babát is, pedig eredetileg kettőt terveztünk. A műtét után 8 órával felkelhettem, nem fájt a fejem egyáltalán. A műtét után szopizhatott is a lányom. Szerencsére mindketten jól voltunk, így csak 3 éjszakát töltöttünk a kórházban. Szóval nekem abszolút pozitív volt ez a szülésem.
Szia!
Én 5 hónapja szültem a kisfiamat természetes úton.
A nagyobb fiam most 2 és fél éves és császárral született.
Vidéki vagyok, úgyhogy kórházat nem tudok ajánlani sajnos.
Azt szeretném tanácsolni neked, hogy ha igazán szeretnél természetes úton szülni, akkor ne add fel! Ne hagyd, hogy bárki is eltántorítson! Keresd meg a megfelelő orvost és ha a legkisebb kétséged is van, akkor keress tovább! Nagyon jó, hogy a műtéttel megmenthető az anya és a baba is, de ha minden oké, akkor csak a sima szülés a "normális". Nem véletlenül találta ki ezt a természet.
Én hatalmas erőt kaptam a szülésemtől. Minden nap eszembe jut és nagyon büszke vagyok a babámra, a férjemre, na meg magamra is.
Tudom, hogy most ezzel felborzolom a kedélyeket, de a szülés.hu-n van néhány császár utáni szüléstörténet, amit ha elolvasol, akkor megérzed belőle te is az erőt. Ha megtalálod a megfelelő orvost és kórházat és megbeszéled az elképzeléseidet az orvosoddal, szülésznővel, akkor neked is lehet ilyen. Bízz magadban és a babádban!
Én is hallottam már olyat, hogy császár után sima szülés, reménykedem is, csak sajnos kicsi város, kevés orvos, és nem nagyon tudok olyat, aki ilyet bevállal.
De talán pár év múlva, mire jöhet a kistesó, más lesz a helyzet.
Azért köszi a biztatást.
Szia!
Én az uzsokiba szültem és császárral, a második terhességét is csak császárral szülném.
Az én orvosom a főorvos, Dr. Tiba, de nem vállal már szülést, csak olyat aki már nála szült, és a köv. bébit akarja megint vele. Sok jó doki van ott.
Szia!
Én is sajnos császárral szültem. Ha valakinek van pozitív tapasztalata, az engem is érdekelne. Mert sajna nem hiszem hogy lenne. ÉS a második gyerkőctől kicsit visszatart az újabb műtét lehetősége, amit semmi pénzért nem akarok. Bár azt mondják, hogy a többedik császárból sokkal könnyebb és gyorsabb a felépülés, mert az ember tudja, hogy mire számít. Míg az elsőnél zsákbamacska, és csak utána szembesül az ember, hogy milyen kegyetlen dolog.
Azért egy előnye talán mégis csak van: sajnos műtéti úton több az esélye egy egészséges babának, feltéve, ha idejében végzik.