Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Van kiút? fórum

Van kiút? (beszélgetős fórum)


1 2 3
dec. 21. 09:43
vannak otthon meglepo dolgok.
71. tumbo2 (válaszként erre: 70. - Napsugár8)
dec. 12. 14:29
az ember esze megáll.
70. Napsugár8 (válaszként erre: 67. - Tumbo2)
dec. 12. 14:22
Amelyiknek meg mindkét lábát amputálták (rajta van a személyi anyagán), de felülvizsgálatra berendelték a megyére, hogy megvizsgálják, valóban jogosult-e a rokkant nyugdíjra. Betelefonált: mit gondolnak, azóta kinőttek a lábaim? Ha nem jön be, elveszti a nyugdíjat. Beutazott: oda-vissza 120 km, átszállással.
69. tumbo2 (válaszként erre: 66. - Lolita2112)
dec. 12. 09:51
ebben a nyomorult országban.a húgom elment az orvoshoz,mert borzasztó fájdalmai voltak,a gerince,a lába.megállapították,hogy csontritkulása van,meg a gerince is tönkrement.a legközelebbi időpontot februárra kapta.én már el sem megyek.mikor eltörött a térdem,megműtöttek,azóta egyre rosszabb,hiába mondtam,hogy érzem,hogy mozog a térdem a gipsz alatt.
68. tumbo2 (válaszként erre: 55. - Fincsi5)
dec. 12. 09:44
nálunk szintén,mikor elkezdték elküldeni az embereket,akinek pénze volt,hát ezt csinálta. magas vérnyomás miatt százalékolták le,megivott vagy 6 kávét-utána dolgozott a saját földjén.egy másik eset,mikor a nő ment az orvoshoz magas vérnyomással,persze nem akar dolgozni.egy hét múlva meghalt.
67. tumbo2 (válaszként erre: 53. - 6924d8a23f)
dec. 12. 09:38
épp ezért nem látom át az egész rendszert.egy rokonomat fiatal korában leszázalékolták,pszichés betegséggel,mert az apja,hát nem úgy viselkedett,mint egy apa,akkor próbált először öngyilkos lenni.másodszor a férje halála után.már 70 éves,de sosem bírálták fölül az eredeti döntést.tehát világéletében rokkant nyugdíjat,vagy mit kapott,de már nyugdíjas.
dec. 12. 02:07
mindenre van megoldas!
65. csemár (válaszként erre: 64. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 9. 07:02

Az emberek már csak ilyenek, ezen kár rágódni.

Biztatnálak, hogy bízzál magadban, és keresd a megoldást a gondokra, mert csak a halál ellen nincs orvosság.

Ennél többet nem tehetek.

64. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 61. - Csemár)
dec. 8. 20:46
Köszönöm kérdesed, egyszer azt érzem nem adom fel és küzdök. De sajnos ott rúgnak az emberbe ahol tudnak, nem baj hogy félig a sírba, de rúgjunk bele még egyett hátha a sírt válassza inkább. Szóval szép az élet.
63. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 52. - 6924d8a23f)
dec. 8. 20:43
Én nem kuncsorgok semmiért, a netre sem kértem, hanem sajnos alkoholista a testvérem és neki van internet én ruterral vagyok rá csatlakozva. Csodálkoznak az emberek miért van annyi depressziós ember, hát amennyi rosszindulatú ember van a világba ne csodálom. Mi magyarok meg főleg. Nem kérek senkitől semmit nem is kuncsorgok. Élek ahogy amíg tudok.
62. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 36. - Csemár)
dec. 8. 20:37
Közgyógyra kapom a gyógyszert de most újat írtak ki és nem merem be venni sem, nagyon félek hogy rosszabbul leszek. Csak a megszokott gyógyszert szedem de az mit sem ér már
61. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 8. 10:05

Napok óta nem jelentkeztél...

Hogy vagy most?

60. Enissa (válaszként erre: 57. - Channa*)
dec. 6. 20:36

"Tehát, van aki fizesse a telefonodat, amin van net, és gondolom van hol laknod is és enni is kapsz.


Nagyon messze vagy a mélyszegénységtől. Nem is értem, hogy miért sorolod ide magad."


Azért a XXI. században egy telefon és a leírtak szerint egy roskadozó viskó, hogy a viharba ne lenne mélyszegénység?

Ha már ez sincs, akkor az már nem szegény, koldus, hajléktalan.


Pont a pánikbetegeknek kell a telefon, hogy érezze nincs elszakítva a világtól.

Vannak a pszichés betegeknek is fokozatai, te sem szeretnéd, biztos, ha egy kényszeres beteg, ütögetné melletted azt asztalt, vagy tépkedné a haját...és 1001 tünete van még. Maga a pánik is, aki még nem volt a bugyrában nem tudhatja, mit érez, aki naponta 20 x érzi, hogy meghal.

Nem lehet senki fölött pálcát törni, nem tudhatjuk kit és mennyire, hogyan cibált meg az élet.

Nem tudhatjuk, aki vele van lehúzza, vagy próbálja felemelni.

59. Enissa (válaszként erre: 53. - 6924d8a23f)
dec. 6. 20:23

Van olyan orvos is, akinek a sírban lévő csak a beteg szinte, de a többség normális.

Az egy dolog, hogy sokszor maga a kezelőorvosa ad rossz kódot, diagnózist a betegéről. Az is megérne egy misét.

58. Icuska538 (válaszként erre: 21. - Egnisz)
dec. 6. 20:19
Igy igaz! Ne itélkezz! 🙏
57. Channa* (válaszként erre: 33. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 6. 19:36

Tehát, van aki fizesse a telefonodat, amin van net, és gondolom van hol laknod is és enni is kapsz.

Nagyon messze vagy a mélyszegénységtől. Nem is értem, hogy miért sorolod ide magad.


Ismerek egy lányt, aki 3 évesen meghalt és újraélesztették, de túl sokáig volt halott, emiatt korlátolt szellemileg. A szülei tartják el. 18 éves kora alatt családipótlékot kaptak, most pedig valami nyugdíjszerű ellátást. Ő tényleg nem tud dolgozni, mert képtelen megtanulni bármilyen munkafolyamatot annak ellenére, hogy otthon viszont képes háztartást vezetni némi segítséggel, illetve nagyon szereti a gyerekeket, így a rokon gyerekekkel sokat van együtt. Már csak az anyukája él, ha ő is meghal, akkor a testvérei fognak vele foglalkozni.


És, hogy miért írtam le? Azért, mert neki is van hol laknia, van mit ennie, van telefonja és azon net is, azaz nem mélyszegénységben él, hanem nem tud önállóan élni. Ő nem tud ilyen szépen fogalmazni mint te, nem tud olyanokra gondolni, hogy fel kellene újítani a lakást, bár ha épp fejújítás van, akkor kiveszi a részét a munkákból, azaz elég rossz helyzetben van.


Nem ismerem az összes általad felsorolt betegséget, de azt gondolom, hogy sokan élnek depresszióval, pánikbetegséggel, fóbiákkal és a többivel is valószínűleg, és nem mindenkinek van olyan ember az életében, aki lakást, ételt és telefont biztosít. És ők is élnek, sőt! megélnek valahogy.


Valahol írtad, hogy nem tudsz utazni. Tudom, sokan felhördülnek, hogy nem úgy van az, de szerintem meg igen is le kell győzni az utazástól való félelmedet, ha valamit tenni akarsz.


Valahogy kapd magad össze, ha haladni akarsz, ne süppedj bele még jobban ebbe az állapotba.

56. 6924d8a23f (válaszként erre: 51. - Manifesztrálj)
dec. 6. 18:02

Maximálisan egyet értek! Nekem is van pszichés betegségem de a gyermekeim miatt nem adhattam fel!

Én is voltam már nagyon lent,mégis felálltam egyedül mert akartam!

55. fincsi5 (válaszként erre: 48. - Enissa)
dec. 6. 18:01

Már régen, mikor "felülvizsgálták", akkor is látszott, hogy kevés lenne az orvos, ha mindenkit kirúgnának, aki sáros volt több száz, több ezer ember leszázalékolásában.


Csak az én ismerőseim között van legalább 30 ember, aki magas vérnyomás, kéztörés, stb. miatt került leszázalékolásra. De 1 sincs, aki utána ne dolgozott volna. Most több is panaszkodik, hogy maradt az akkori nyugdíja. Akkoriban konkrétan 250 ezervolt a tarifa.

54. 6924d8a23f (válaszként erre: 25. - Ghost👻)
dec. 6. 17:57
<3 :*
53. 6924d8a23f (válaszként erre: 45. - Enissa)
dec. 6. 17:55

Így van! Komoly orvosokból áll a bizottság és felülvizsgálatkor minden leletből az eredetit kérik be! Nekem 3 évente van, de nagyon szigorúak a vizsgálatok.

Engem először rokkantnak minősítettek,majd 3 év múlva ( úgy hogy állapot rosszabbodásom volt) áttettek rehabilitációsra. Magyarul köteleznek,hogy dolgozzak mellette. Bár én meg is örülnék,ha nem lenne munkahelyem..

52. 6924d8a23f (válaszként erre: 34. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 6. 17:42

Ugye nem gondolod komolyan hogy ezt elhiszem neked? 0 forint jövedelem? Ugyan ne viccelj már! Én is beteg ember vagyok ráadásul kiskorút tartok el egyedül,igenis van munkahely csak mozdulnod kellene valamerre! Ha egyedül vagy vállalhatsz 2 műszakos munkát is,rengeteg szállós és bejárós munkát hirdetnek akár 8 általánossal is! Ja..nekem platina van a gerincemben 42% az egészségem,mégis dogozok.Mikor nagyon kevés volt a jövedelmem,akkor nem internetre kértem volna hanem kenyérre,de soha nem kellett pedig egyedül voltam 2 gyerekkel!

Egyet értek azokkal,akik szerint kuncsorogni akarsz..hátha "megszán" itt valaki!

dec. 6. 15:31

Voltam depis àtaludtam volna a napokat volt hogy kaptam nyugtato meg vmi depi gyogyszert de letettem magamtól hisz nem akartam hozzàszokni nem tudtam volna vezetni igy a mhelyem is elveszithettem volna..

Nekem volt motivàciom a gyerekeimért erösnek maradni! Eltartani őket.nagyon sokat elértünk!mi 3an vagyunk egy csapat a nullàról indultunk szinte.sokmindent elrontottam az életben de mindig fel lehet àllni.testvér elvesztése férfiakban csalódàsok mindenféle traumàk..

Légy erős magadért..keres olyan köröket programokat ahol kitudsz kapcsolodni talàn vki segiteni is tud munkaügyben.de soha nem szabad feladni!

dec. 6. 15:21

Nekem is csak telefonom van a laptop tönkrement àllàsàban vagy csak szoftverfrissités kellene de nem érzem szükségét megvagyok nélküle.pedig a koszoruk igen mennek mindenszentekkor ismerősünk ilyenkor milliokat keresnek vele-most meg az adventi koszorukkal.


Soha nem szabad feladni ha valami nem jön be nézni kell màst..de nem igy hozzààlni hogyszerencsétlen vagyok meg nincstelen mert akkor csak azt vonzod..tűz ki kis célokat.vagy képezd magad tovàbb-uj nyelveket lehet telefonon is tanulni.

Csak pozitivan.kezd el mozogni sportolni csinosabban öltözni ha megjön az önbizalom kezd az élet jó sinre kerülni.

49. Napsugár8 (válaszként erre: 34. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 6. 15:16

Amikor még azt a hsz-t írtam, nem tudtuk, hogy nő vagy. Csak abból gondoltam, hogy vállalhatnál favágást, mert írtad, magad vágod fel a saját tüzifádat.

De ha valóban ennyire rossz a helyzet amiben vagy, akkor én mégsem a net kifizetését kérném, hanem egyéb, komolyabb tételek kifizetését, gyógyszer, kaja, meleg ruha...

Egyáltalán ki az a családból, aki melletted van, és állja a megélhetési költségeidet?

48. Enissa (válaszként erre: 44. - Fincsi5)
dec. 6. 15:06

Most olvastam ezt.

"Talán azért, mert túl sok orvostól kellett volna megválni véglegesen."

Nem tudom melyikre gondoltál az "igazi EÜ-ben dolgozókra, vagy a rehabos orvosokra, de egyik helyen sincsenek sokan, sőt hiányoznak.

A rehabos állás azoknak jó, akinek pici gyereke van, és otthon tud vele lenni du. és hétvégén. Vagy nyugdíjasok, akik már nem akarnak a műtőasztal mellett állni, vagy ügyelni. Na, itt nagy karriért nem tudnak befutni, hacsak nem másod állásként végzik.

47. tumbo2 (válaszként erre: 44. - Fincsi5)
dec. 6. 14:49
szoba,konyha,fürdőszoba,nemi is vágynék többre,meg egy nyárikonyha,hol befőttek,savanyúságok ,meg kacatok vannak.40 évet dolgoztam.
46. 55Judit (válaszként erre: 45. - Enissa)
dec. 6. 14:32
A kérdéseken kívül ott vannak a vizsgálatok is. Engem is úgy megvizsgáltak minden alkalommal mintha fizettem volna érte.
45. Enissa (válaszként erre: 44. - Fincsi5)
dec. 6. 14:20

Általában 2 évente visszahívják a betegeket, hidd el eléggé utánanéznek az EESZT-ben, ki mikor, mit vett igénybe?

Egyedül a pszichiátriára nincs rálátásuk, onnét ténylegesen a kezelő orvosuk leírása kell.

Mivel igyekeznek a betegségek szerinti szakorvoshoz küldeni embereket, azok kitudják általában szűrni, akik szerepet játszanak, 1-2 kérdéssel kiesnek a szerepjátékból.

44. fincsi5 (válaszként erre: 43. - Enissa)
dec. 6. 14:15

Így is leszázalékolt a fél ország. Aztán nyígnak, hogy kevés a nyugdíj.


Nem lettek idejekorán átnézve a leszázalékolások igazi okai. Talán azért, mert túl sok orvostól kellett volna megválni véglegesen.

43. Enissa (válaszként erre: 31. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 6. 14:02
Ha nagyon beteg vagy, akkor leszázalékoltnak kellene, hogy legyél.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook