Van kedvenc darabod a klasszikus zenékből? (beszélgetés)
Egyenkent az orok kedvencem:
Albinoni:Adagio
Igazad van,nem "darabot" kellett volna irnom,de hirtelen nem talaltam megfelelo szot ra.27 ev utan ez mar sokszor nehez.
De gondolom, igy is ertheto, mirol van szo..:))
Kezdeném Beethowen IX. szimfóniájával és holdfény szonátájával!
Kodály Zoltán:Magyarokhoz, Esti dal, Szép könyörgés, Székely keserves, Öregek, Jézus és a kufárok
Honegger: Jean D' Arc a máglyán
Prokofjev: péter és a farkas
Csajkovszkij:diótörő
Schubert: Wanderer fantázia
Scarlatti:szonáták
a teljesség igénye nélkül... :)
Igen.
Vivaldi: Négy évszak
ifj. Johann Strauss: Kék Duna keringő
Persze,hogy van.Bach,George Winston(bár őt nem tartom igazán zeneszerzőnek,de a feldolgozásai nagyon jók.),Hans Zimmer(mint az elöttem szóló:))és természetesen Vivaldi!Mindenek felett,szerintem a legszebb:Pachelbel-től a kánon!
Én ezt szeretem a legjobban.
Van sok, de hogy ertve darab? En darabnak azt nevezem, amit zongoran tanultam, abbol a kedvenc Chopin c-moll etudje, ezt jatszottam utoljara zeneiskolai zarohangversenyen.
Viszont rengeteg komolyzenei mu van, amit szivesen hallgatok. (Janos- es Mate-passio - Bach, Debussy zongoramuvei, Chopintol a nokturnjei, Mozarttol, Beethoventol kiemelni sem tudok, annyi)
Ugyan nem klasszikusak, de filmzenek kozott is talalni 1-2 gyongyszemet ( John Williams, Craig Russell, Georges Delerue, Hans Zimmer ...)
További ajánlott fórumok:
- 40 felett a klasszikus tényleg jobb, mint a csupasz?
- Emma születése - klasszikus szüléstörténet "happy end" nélkül
- A klasszikus női szerep
- Mondanátok klasszikus regényeket?
- Te mit gondolsz az emberi létezés klasszikus leírásáról, ami röviden így szól: "kellemetlen, brutális és rövid".
- Szeretsz színházba járni? Ki a kedvenc színészed? Vagy mi a kedvenc darabod?