Van kedved beszélgetni? Csak úgy bármiről... (beszélgetés)
Nahát lányok kekeckedtek velem :)
2 nap után kibogóztam magam végre a lótusz ülésből :)
Jó reggelt!
schön morgen trixi
puszi! Jó éjszakát!
Holnap gyere ám!!!!!
Nem. Műtét után 6 hét rögzítő gipsz van, már a műtőből gipszben hozzák ki, aztán kezdődik előről a gyógytorna, újra megtanulni járni, nem beszélve róla hogy az nagyon fájdalmas, hogy a frissen műtött ínszalagokat nyújtják, terhelik.
Meg egyenlőre jók az ínszalagok, csak ugyan úgy mint a lányodnál, ő is lusta normálisan járni. Tudna, de lusta hozzá. Meg még kis buta is, és nem érti mit piszkáljuk folyton.
No elköszönök giga megyek elnyújtózoma kádba és tanulok egy kicsit.
Kinyújtom a derkamat is.Azért érzem ha sokat ülök ...
vagy nem úgy van hogy műtéttel helyre tudják rakni úgy az inszalagogat hogy helyre húzzák a lábat?
és tuti hogy teljesen rendbe jön vagy van rá esály hogy nem.?
igen így jár.
A gyógytonán a tornáztató fogja a lábát helyes pózba és úgy lépteti, gugoltatja meg ilyenek :)
Majd ha nagyobb lesz, akkor lehet jobban tornáztatni, pl. hogy mennek a pingvinek meg ilyesmi.
lúdtalpbetétet már hordott.Nem javított a helyzeten.De ha legközelebb megyünk orvoshoz azért megmutatom.
És még most is úgy jár? Nem fog neki így megerősödni?
akkor lehet hogy lúdláb lesz a dologban?
Mert Ati az a külső talpélén jár, és szépen becsavarja a lábujjait befelé. Egész kicsavarja a lábfejét.
:)
Nem hiszem hogy nagy baj lehet :) max tényleg mutasd meg egy orvosnak...
Mennyi idős?? Mert ha tud rendesen menni, akkor nagy baj nincs, majd ha elkezd fiúzni, vagyis inkább elkezdenek a hormonok dolgozni, és tetszeni akar a fiúknak, akkor szerintem oda fog figyelni erre, hogy ne legyen csámpika :P
Esetleg nem gondoltál táncra, vagy úszásra? Hátha itt erősödne annyit a lába, hogy ne okozzon nehézséget szépen járni.
Tudom 50 körül van :-((( de láttam már itt nem MTB-t hanem hasonlót.És az valamennyivel olcsóbb.És egészségügyis boltba lehet venni .
Szerintem cak én veszem ám észre....az emberek 70 százaléka nem jár egyenesen szerintem :-))
De lehet hogy megnézetem mégis.Csak hogy megnyugodjak.Hátha az itteni dokinő másképp látja.
Az a baj hogy akkor mikor nézik egyenesenm megy így nehéz megmutatni :-)9
azért nézesd meg újra a lábát szerintem, bár nem tudom, hogy nem-e lúdtalp miatt jár csámpásan, vagy tartászavar miatt :S
A suppinálás, az döntött sarkat jelent, ati lábát pont ellentétesen kell dönteni mint a lúdtalpasokét.
Arra az MTB cipőre gondolsz? Nem tudom próbáljátok ki, de rohadt drága :S
Persze gipsszel kezdtük, akkor azért még súlyos volt :) Most eljutottunk odáig, hogy a doki azt mondta: úgy néz ki megússzuk.
Igen gyógytornázunk is, meg gyógyúszunk.
Mi az a suppinálás?
én arra gondoltam hogy lehet hogy azt a gömbölyű talpú cipót kéne neki venni mert abba szeinem elesik ha csámpásan jár -))
Minden viccen kívül adj a lányodra kacsalábon cipőt :))))))
Mi is azt csináljuk, mivel itt az állam a speciális gyógycipőt csak évente egyszer támogatja, és nincs sajna 22000-rem egy ilyen cipőre. Így rendeltem egy ún. suppináló cipőt, amit kacsalábon adok rá. :P (bár nálatok nem kell a suppinálás)
Nincs miért megműteni.
Jelenleg nincs fizikai akadálya annak, hogy normálisan járjon, csak rosszul szokta meg :( Később ha majd tudjuk benne tudatosítani hogyan kell szépen menni, akkor hátha jobb lesz. Ezért is kell speciális bölcsi ahol jobban oda figyelnek erre, mert ez sajnos a későbbiekben annyira rögzül, hogy a sok munkával megnyújtott ínszalagok vissza rövidülnek, merevedik az izület, esetleg károsodnak a lábtőcsontok is. Akkor már csak műtéttel lehet javítani, és felesleges volt az eddigi munkánk, meg kezdhetünk mindent előről, mert a műtét önmagában nem megoldás :(
Az én lányom is befelé csámpázik :-))
mikor kicsi volt én is elvittem orvoshoz AZT MONDTA MAJD KINÖVI.hát nem nőtte ki :-) ha rászólok akkor kiegyenesíti de nem tart pár percnél tovább :-)) Hát mondtam neki nagykorában magas sarkút ne hordjon mert érdekes látvány lesz :-))))))
És mért nem műtik meg most?? mire várnak?
Donga lábbal született.
Az ínszalagok egyes helyen megrövidültek, máshol hosszabbak, rosszul terheli a lábát, ez miatt később károsodhat a térd, csípő izület és a gerinc is, ezért nem maradhat így, meghát csúnyán is néz ki, mert csámpás.
De tud járni, még szaladni is, csak sokszor elesik, ha rosszul teszi a lábát.
Meg azért a lábizmok is gyengébbek az átlagnál, pl. a lábszár külső izmait kell erősíteni, az ugró izmokat, és nyújtani az ahilles ínt.
Mi elvagyunk. Jön az uccsó négy foga fiatal úrnak, és szenved... szóval extra hisztis :(
Hát a lábát tornáztatni kell nagyon. Ha nem javul meg kell műteni :(
és ti hogy vagytok?
csemetéd?
amúgy neki mennyire súlyos ez a láb gondja?
További ajánlott fórumok:
- ÚJ: Írj 4 soros verset bármiről - jelöld ki a következő témáját!
- Beszélgessünk bármiről 🙂
- Új vagyok itt a hoxa-n.Beszélgessünk, bármiről!
- Kinek van kedve csak úgy csevegni bármiről? :))
- Beszélgessünk bármiröl, akármiröl csak ne gondolkozzak :-D
- Kedves leányok írjatok, mert bármiről szívesen beszélgetek, levelezek