Vámpírok (beszélgetés)
Aki ezeket elhiszi, az azt is hogy isaurát ki kell szabaditani, és nem hinném, hogy olvassák a hoxa fórumát.
Ja, és nem kell kiabálni, mert zavaró lehet.
NA EZ A VALÓSÁG ÉS NEM LEGENDA.
EZT AKARTAM A TÉMÁBAN LEIRNI,MERT SOKAN A FILMEK ÉS EGYÉBB VÁMPIROS MARHASÁGOK ÁRNYÉKÁBAN ÉLNEK.IGAZ A MÉDIA TEHET RÓLA.ÉRTED MÁR?
ERRŐL A BETEGSÉGRŐL SZERETTEM VOLNA ITT VELETEK BESZÉLGETNI,DE TE SAJNOS FÉLREÉRTETTÉL.KÁR.
Na akkor most pontosan leirom, hogy mi is ez a porfiria.
De a vámpírok létezésének orvosi alapja is van. Mégpedig egy betegség, amely nagyon ritkán fordul elő, több millió ember közül egy szenved ilyen kórban. A neve: porfíria, vagy latinosan: porphyria. A kór annak köszönhető, ha a test túl sok porfirinnek nevezett kémiai anyagot tartalmaz. Ez a betegség nem a lelket, a pszichét támadja meg, hanem a testet. Nem fertőző, genetikusan öröklődő. Az első kettő, vagy három nemzedék életében nem jelent változást, de végül valamelyik késöbbi nemzedék mutathatja a tüneteket. Ennek a betegségnek számos tünete van. A tünetek vámpírszerűek, mármint a vámpírokról felállíott irodalmi tulajdonságok tünetei ennek a kórnak. A vérszívás kivétel, de ennek is lehetnek valóság alapjai, ugyanis a kórban szenvedő ember testében a vas tartalom csökket, így könnyen lehet, hogy a beteg idegen vérben találja meg a szervezetéből hiányzó anyagokat.
A "vámpírkór" tünetei:
fényre való érzékenység
fizikai elváltozások az arcon, a bőr összehúzódik: különösen a szem körül
az íny elsorvad, felhúzódik, igy úgy tűnik mintha vámpír fogsora lenne a betegnek
a sötétebb helyek kedvelése
a bőr és a szem a fénytől el is színeződhet
hasfájdalom
Az orvosi állítás szerint a vápír létezése valós, de kóros állapota az ember nevű lénynek
Igen vannak legendák,ebben igazad van és vannak amik valósak.
Idézem csak neked mégegyszer,hogy megértsd,hogy mit is akartam ezzel a témával kezdeni és az embereket figyelmeztetni,hogy ne döljön be minden marhaságnak.Figyelj ,idézem:
Engem is érdekelnek a vámpíros történetek.
Elolvastam mindegyiket, amik itt szerepelnek. Az persze már kérdés, hogy mennyi a valóság alapjuk.
szia banyus,megjöttél.
szeva
nemnem... eszembe sincs senkit csúfolni. A betegség egy sajnálatos dolog.
Csak te összemosod a két dolgot! Ezt nehezményezem.
Legalábbis a bekopizott dolgok alapján erre a következtetésre jutottam.
ajánlom neked Zsanetta hozzászólását.Sajnos az ő barátnője pontosan a porfiria nevü betegségtől szenved,amit az előbb leirtam,hogy micsoda.
Te pedig az ilyen embereket csufolod.Kivánom,hogy neked soha ne legyen ilyen betegséged,mert a HANGSULYOZOM A MAI IGAZI VÁMPIROK A PORFIRIÁBAN SZENVEDŐ BETEGEK.A TÉMÁM NYITÁSÁNAK EZ VOLT A LÉNYEGE,HOGY RÁVILÁGITSAK AZ EMBEREKNÉL ARRA A SOK MARHASÁGRA,AMIT LEHET IRNI,HOGY VANNAK VÁMPIROK.IGEN VANNAK DE ŐK BETEGSÉG ÁLDOZATAI.EZÉRT INDITOTTAM A TÉMÁT A BETEGSÉGRŐL ÉS NEM MÁSRÓL,DE TE UGY TÜNIK NEM ÉRTED.JÖSSZ ITT MESE ÉS STB.
SAJNOS EZ A BETEGSÉG NEM MESE,NAGYON IS VALÓDI,ORVOSI ÉS TUDOMÁNYOS!!!