Valóban nem jár kocsibeálló nekem? (tudásbázis)
Persze, hogy hülye. :)
Nem szerepelt rajta. Az én hibám is ez, mert voltak gondok a lakással, nagyon sok közüzemi és egyéb tartozás és erre koncentráltam nagyon, hogy azok rendben legyenek és én is evidensnek vettem a beállót, hiszen úgy hirdették, úgy mutatták és aszerint állapodtunk meg. Ezért lett volna jó egy olyan ügyvéd, aki ért is a dolgokhoz, pedig ajánlották ezt az embert, hát...no comment...
Rákérdeztem, válasz: Hát biztos van hozzá, ő mindig beállt... és még én voltam a hülye, hogy megkérdeztem, mert olyan nincs, hogy nem jár hozzá...szerinte...
Elvagyok beálló nélkül is, nem ez a lényeg, anélkül is megvettem volna, mert mondhatni álmaim otthona, csak az átejtés ami zavar, meg az ügyvéd hozzáállása a dolgokhoz. Sem perelni, sem kártérítést kérni nem akarok, csak tisztán látni. :)
Ekkora hiba nem szokott lenni, max elírás, de tárgyi tévedes biztosan nem. Minden tulajdonosnak alá kellett írnia.
Én az eladót kérdezném, hogy hol a parkolás lehetőség.
Szóval akkor a bejegyzett alapító szerint van egy kocsibeállód is. De a tényleges helyzet szerint nincs. A gyakorlatban kinek van beállója és kinek nincs? Külön albetétesítve lettek a helyek és külön értékesítették őket? Ebben az esetben az eladód vett egyet?
A közös képviselővel kell tisztáznod a dolgot. Azt is,hogy az új alapító miért nincs bejegyezve.
Egyébként ha az eladó megtévesztett,akkor elállhatsz a szerződésről,vagy kérhetsz kártérítést...
Az ügyvédem elég béna volt, így csak a lakás van a szerződésemben, holott beállóval volt hirdetve az ingatlan. Pontosabban így: autóbeállási lehetőség adott...
Megvan az alapító okirat, abból sakkoztam ki, hogy mi a helyzet, csak nem hagy nyugodni az, hogy mondta, hogy tulajdonképpen rosszul lett megírva, mert béna volt az ügyvéd, mégis az lett beadva a Földhivatalba.
A birtokomban lévő okirat azt írja, hogy közös tulajdon a belső udvar, kivéve... :(
Az adásvételi szerződéseden is kell, hogy szerepeljen, hogy mi jár a lakáshoz. Pl: tároló, lift, lépcsőház, gang, kocsibeálló, parkoló, stb...
Minden ilyen fel van tüntetve, amiből neked ugye van egy példányod. Ha benne van a kocsibeálló, állj be nyugodtan, bármit is mond bárki, megmutathatod, hogy te ezzel a feltétellel vetted meg a lakást, ha nincs benne, akkor az a parkoló közös tulajdon a házzal. Legközelebbi lakógyűlésen kérdezd meg nyilvánosan, ki mit tud róla.
Ja! Még valami! A kérésedre a közös képviselőnek az alapítót stb ki kell adnia,max a Te költségeden másolja le,de nem tagadhatja meg. Egy th-nak meg kell,hogy legyen ez az okirat,mert különben nem tud pályázni, bizonyos szerződéseket megkötni stb...
Ha elakadsz kérdezz bátran,évekig melóztam th ügyvédként :-)
Az alapító okirat rendezi ezeket a dolgokat. Az a hatályos,ami a földhivatalnál bejegyzésre került. Hiába van módosítás,ha nem jegyezték be. Az úgynevezett törzslap tartalmazza a bejegyző határozat számát,ami meg lehet tekinteni a földhivatalban. Száma a társasház helyrajzi száma, az albetétszám nélkül.
A közös képviselőnél van egy határozatok tára nevű irat,mely tartalmazza az összes kgy által meghozott határozatot,így ha volt alapító módosítás,akkor azt is.
Az albetét tullapja nem tartalmazza külön a kocsibeállót,csak utalást,hogy mennyi tulajdoni hányad stb. Egyébként meg a szerződés szerint is X albetét, emelet ajtó,valamint az alapító okirat szerint hozzá tartozó részek...
A szerződésed mit ír? A régi tulaj mit mond? És a szomszédok?
Nehéz újként belemélyedni ilyenekbe,de ha kell a kocsibeálló,akkor ne add fel.
További ajánlott fórumok:
- Agykontroll: valóban működik!
- Híres irodalmi szerelmesek /de az sem baj, ha valóban létezett párok/
- A szomszédom kivágatta a háza előtti (utcán lévő)hatalmas fákat, és az úttesten hagyta, akadályozva minket a kocsibeállásban.Te mit tennél?
- A gyes összege valóban emelkedett 2008 januárjától, mit tegyek ha nekem nem emelték?
- Kell engedély a garázs lebontásához? És kocsibeálló építéséhez?
- Valóban hatékony ránctalanító krémet ajánlanátok nekem? Ha van ilyen egyáltalán!