Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Valóban nem jár kocsibeálló nekem? fórum

Valóban nem jár kocsibeálló nekem? (tudásbázis)

1 2 3
38. simple (válaszként erre: 33. - Timi1202)
2013. júl. 18. 15:08
Értelek egyébként, de valami nem kerek az tuti. mert olyan nincs hogy nincs meg a társasági alapító okirat. A képviselő is sumákol valamit...
2013. júl. 18. 15:08
Illetve nem tudom, hogy szerepel-e, mert így külön hogy beálló nincs benne, csak a tul. hányad, azt meg nem tudom, hogy hogy számolják.
2013. júl. 18. 15:07

Persze, hogy hülye. :)

Nem szerepelt rajta. Az én hibám is ez, mert voltak gondok a lakással, nagyon sok közüzemi és egyéb tartozás és erre koncentráltam nagyon, hogy azok rendben legyenek és én is evidensnek vettem a beállót, hiszen úgy hirdették, úgy mutatták és aszerint állapodtunk meg. Ezért lett volna jó egy olyan ügyvéd, aki ért is a dolgokhoz, pedig ajánlották ezt az embert, hát...no comment...

35. simple (válaszként erre: 33. - Timi1202)
2013. júl. 18. 15:03
Ne haragudj, de ez egy hülye akitől vetted.... Azért mert ő erőszakosan beállt azért az már az ő helye, és neki az jár?! Az ő tulajdoni lapján szerepelt ez a beálló vagy sem?
34. timi1202 (válaszként erre: 31. - Simple)
2013. júl. 18. 15:00
Hidd el, hogy jó kis tanulópénz volt ez az ügyvéd, az ügyvédek szégyene ez az ember...
33. timi1202 (válaszként erre: 32. - Simple)
2013. júl. 18. 14:59

Rákérdeztem, válasz: Hát biztos van hozzá, ő mindig beállt... és még én voltam a hülye, hogy megkérdeztem, mert olyan nincs, hogy nem jár hozzá...szerinte...

Elvagyok beálló nélkül is, nem ez a lényeg, anélkül is megvettem volna, mert mondhatni álmaim otthona, csak az átejtés ami zavar, meg az ügyvéd hozzáállása a dolgokhoz. Sem perelni, sem kártérítést kérni nem akarok, csak tisztán látni. :)

32. simple (válaszként erre: 27. - Timi1202)
2013. júl. 18. 14:54
Az a gond szerintem, hogy a szerződésedben nem szerepel. Én első körben rákérdeznék annál, akitől vettem.
31. simple (válaszként erre: 28. - Temmp)
2013. júl. 18. 14:53
Hát akkor biztos én vagyok a kakukkfióka, de minden esetben ezer meg egy kérdésem merül fel és alaposan körbejárom a témát, főleg egy ilyen horderejű dolognál, mint egy lakásvásárlás.
30. timi1202 (válaszként erre: 28. - Temmp)
2013. júl. 18. 14:50
Igen, én is így gondolom, de ő nem tett fel kérdéseket, ha esetleg elfelejtettem volna vmit. Úgy gondolom, hogy mivel ő az ügyvéd, neki kell tudnia, hogy mi hogy működik, nekem ez volt az 1. vételem. Mindegy legközelebb már profi leszek.
29. timi1202 (válaszként erre: 26. - Temmp)
2013. júl. 18. 14:48
Ok, köszönöm a segítséget!
28. temmp (válaszként erre: 25. - Simple)
Szerintem béna volt. Nem csak az az ügyvéd dolja, hogy alárjon, hanem megfelelő jogi tanácsadást is adjon az ügyfeleknek, felhívja a figyelmüket arra is amire mezei ember nem gondol, hogy le is kellene írni, nem automatice jár a parkoló a lakáshoz, stb.
27. timi1202 (válaszként erre: 25. - Simple)
Igazad van, de ez nem ilyen egyszerű, most nem ezen a szálon akarok tovább menni.
26. temmp (válaszként erre: 24. - Timi1202)
2013. júl. 18. 14:47

Ekkora hiba nem szokott lenni, max elírás, de tárgyi tévedes biztosan nem. Minden tulajdonosnak alá kellett írnia.

Én az eladót kérdezném, hogy hol a parkolás lehetőség.

25. simple (válaszként erre: 16. - Timi1202)
2013. júl. 18. 14:44
Béna volt az ügyvéd?! Hát te írtad alá a szerződést nem? Neked kellett volna elolvasni, hogy mi szerepel benne, és ha nincs benne a beálló, pedig úgy állapodtatok meg, és úgy is hirdették, akkor egyszerűen elállni a vételtől.
2013. júl. 18. 14:27
Azt nem tudom most, hogy mikori az okirat. Az van benne, hogy nem közös tulajdon. Tudom most azt kérdezed biztos magadban, hogy akkor most mi a probléma, ha nincs, akkor nincs, csak engem az foglalkoztat, hogy ha a jelenlegi hiteles okirat rossz, amit mondott a képviselő és íródott új, amiről sajnos nem tud, akkor nem-e lehet, az a hiba, hogy felosztották a beállókat önkényesen és valójában közös tulajdon lenne?
23. temmp (válaszként erre: 22. - Timi1202)
2013. júl. 18. 14:24
és az áll benne, hogy azok a beállok közös tulajdonban vannak és használati megosztásban egyeztek meg? mikori az okirat?
22. timi1202 (válaszként erre: 21. - Temmp)
2013. júl. 18. 14:22
Nincs.
21. temmp (válaszként erre: 18. - Timi1202)
2013. júl. 18. 14:20
Ebben a te lakásodhoz is van beálló bejegyezve?
20. timi1202 (válaszként erre: 19. - Krozsu)
2013. júl. 18. 14:17
Épp ez az, hogy csak nekem nincs beállóm, az összes többi lakásnak vagy garázsa, vagy beállója van. Beállóval hirdették az eladók, de ez a része már nem is érdekel, mert elég kacifántos volt az egész, örülök, hogy végre vége van ennek az egésznek. Nem akarok velük foglalkozni többé. Próbáltam az ügyvédemmel hatni rájuk, amikor kiderült, hogy nincs is beállóm, de nem ért semmit, csak fenyegetőztek az ügyvédem meg...amit megbeszéltünk közel sem azt kommunikálta feléjük...
19. krozsu
2013. júl. 18. 14:12

Szóval akkor a bejegyzett alapító szerint van egy kocsibeállód is. De a tényleges helyzet szerint nincs. A gyakorlatban kinek van beállója és kinek nincs? Külön albetétesítve lettek a helyek és külön értékesítették őket? Ebben az esetben az eladód vett egyet?

A közös képviselővel kell tisztáznod a dolgot. Azt is,hogy az új alapító miért nincs bejegyezve.

Egyébként ha az eladó megtévesztett,akkor elállhatsz a szerződésről,vagy kérhetsz kártérítést...

2013. júl. 18. 14:06
Az alapító okirat, ami be van adva a Földhivatalba, de állítólag ez a nem jó. A kivéve tartalmazza a lakásokat és ott vannak feltüntetve egyes lakásokhoz hogy ehhez tartozik ez a beálló, ahhoz az a beálló stb
17. temmp (válaszként erre: 16. - Timi1202)
2013. júl. 18. 13:57
Melyik okirat mondja ezt, hogy kivéve...? Ez a hiteles? És mi kivéve?
2013. júl. 18. 13:46

Az ügyvédem elég béna volt, így csak a lakás van a szerződésemben, holott beállóval volt hirdetve az ingatlan. Pontosabban így: autóbeállási lehetőség adott...

Megvan az alapító okirat, abból sakkoztam ki, hogy mi a helyzet, csak nem hagy nyugodni az, hogy mondta, hogy tulajdonképpen rosszul lett megírva, mert béna volt az ügyvéd, mégis az lett beadva a Földhivatalba.

A birtokomban lévő okirat azt írja, hogy közös tulajdon a belső udvar, kivéve... :(

2013. júl. 18. 13:30

Az adásvételi szerződéseden is kell, hogy szerepeljen, hogy mi jár a lakáshoz. Pl: tároló, lift, lépcsőház, gang, kocsibeálló, parkoló, stb...

Minden ilyen fel van tüntetve, amiből neked ugye van egy példányod. Ha benne van a kocsibeálló, állj be nyugodtan, bármit is mond bárki, megmutathatod, hogy te ezzel a feltétellel vetted meg a lakást, ha nincs benne, akkor az a parkoló közös tulajdon a házzal. Legközelebbi lakógyűlésen kérdezd meg nyilvánosan, ki mit tud róla.

14. krozsu
2013. júl. 18. 13:24

Ja! Még valami! A kérésedre a közös képviselőnek az alapítót stb ki kell adnia,max a Te költségeden másolja le,de nem tagadhatja meg. Egy th-nak meg kell,hogy legyen ez az okirat,mert különben nem tud pályázni, bizonyos szerződéseket megkötni stb...

Ha elakadsz kérdezz bátran,évekig melóztam th ügyvédként :-)

13. krozsu
2013. júl. 18. 13:23

Az alapító okirat rendezi ezeket a dolgokat. Az a hatályos,ami a földhivatalnál bejegyzésre került. Hiába van módosítás,ha nem jegyezték be. Az úgynevezett törzslap tartalmazza a bejegyző határozat számát,ami meg lehet tekinteni a földhivatalban. Száma a társasház helyrajzi száma, az albetétszám nélkül.

A közös képviselőnél van egy határozatok tára nevű irat,mely tartalmazza az összes kgy által meghozott határozatot,így ha volt alapító módosítás,akkor azt is.

Az albetét tullapja nem tartalmazza külön a kocsibeállót,csak utalást,hogy mennyi tulajdoni hányad stb. Egyébként meg a szerződés szerint is X albetét, emelet ajtó,valamint az alapító okirat szerint hozzá tartozó részek...

A szerződésed mit ír? A régi tulaj mit mond? És a szomszédok?

Nehéz újként belemélyedni ilyenekbe,de ha kell a kocsibeálló,akkor ne add fel.

12. timi1202 (válaszként erre: 11. - Evamaria0803)
2013. júl. 18. 13:21
Hát ez az, hogy erre mondja azt a képviselő, hogy a régi okirat szerint nem jár, az új meg nincs meg neki. :) Csak az a furcsa, hogy minden lakáshoz tartozik vagy garázs, vagy beálló,kivéve az enyémhez.
2013. júl. 18. 13:17
Csak a közös képviselőtől tudhatod meg. Nem tudom, mekkora házban vásároltál lakást, de az biztos, hogy egy helyen sincs akkora kocsibeálló, hogy minden lakáshoz tartozzon egy-egy hely. Általában pénzért szokták kiadni, olyan nincs, hogy egy lakáshoz tartozik, a másikhoz pedig nem.
2013. júl. 18. 13:11
Gyakorlatilag a kérdésem továbbra is az, hogy honnan tudhatnám meg, hogy biztosan jól van-e leírva miszerint nem közös tulajdon a kocsibeálló? A régi ügyvéd ott lakó volt. Hol van feltüntetve az, hogy az adott ingatlanhoz jár beálló? A tulajdoni lapon ez nem szerepel. Elég csak egy külön szerződés?
9. bd55e3f068 (válaszként erre: 8. - Timi1202)
2013. júl. 18. 13:04
Es elfelejtette, hogy ki az uj? :D mese habbal!
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook