Vallomások (beszélgetés)
"Ma ettem 10 dkg szalonnát, l töltött káposzta konzervet , 10 dkg chipset és 1 kinyomós sajtot 2 szelet kenyérrel. Ez sok vagy normális?"
Hogy gondoltad erre válaszolni?
Mi 25 éve jöttünk el Pestről, - először Érdre 10 évig és már 15 éve Törökbálinton lakunk. Jó kapcsolatunk van egy állattenyésztővel, de Ő nem eladásra készíti a finomságokat, - szigorúan csak a családjának és a barátainak, - szerencsés vagyok, hogy köztük lehetek!
Akkor biztos emlékszel, hogy a gyerekkori parizerekben zsírkarikák voltak? Az volt a kedvencem!
A baromfibőrt mi is szeretjük, akár sütjük, akár főzzük, nem távolítjuk el, - de tudom, ha megkérdezel 10 embert, 8 undorodik. Időnként a Nagy-csarnokban veszek pár kilót és kinyerek 1-2 üveg baromfizsírt.
Szóval kedves Ale, - mindenben egyetértünk, még a Pestről való elköltözésben is. Te láttad, mit "teremtettünk" Érden, - fájt a szívem otthagyni, de ma már a rezsit sem tudnánk a 2 nyugdíjból kifizetni! Már megszoktuk itt, - és nem rossz, közel van Pesthez, a családhoz...
Legyen szép délutánod!
"Nem szeretjük a máshonnan átvett Valentin-napot, nekünk saját ünnepeink vannak! Anélkül is szeretjük egymást a párommal és kapok virágot!"
Szeretitek vagy sem, akkor is létezik.
Szerintem ha enélkül is szeretitek egymást, és még virágot is kapsz, akkor a mait miért ne lehetne Valentin napinak szólítani?
"Már írtam a húsz évvel fiatalabb kollegináról. Tegnap este hazavittem autóval. Most jöttem meg tőle! Ki vagyok, alig állok a lábamon!"
Ha 20 vagy 30 éves, akkor elég rosszul bírod a strapát a te korodban 😅
Annak örülök, hogy nem a raktárban vagy a fénymásolóban "feküdt le" végre a kollegina.
Sokan utálják, nem tartják a Valentin-napot, mégis titkon arra várnak, milyen ajándék pottyan le a párjuktól.
Ez de komoly! Hogy jut valakinek ilyen butaság az eszébe???? :D
Már írtam húsz évvel fiatalabb kollegináról....
Most dicsekszel vagy panaszkodsz?
"Már írtam a húsz évvel fiatalabb kollegináról. Tegnap este hazavittem autóval. Most jöttem meg tőle! Ki vagyok, alig állok a lábamon!"
Álmodik a nyomor!:D
"Már írtam a húsz évvel fiatalabb kollegináról. Tegnap este haza vittem autóval. Most jöttem meg tőle! Ki vagyok , alig állok a lábamon!"
Van egy olyan közmondás, hogy sokat akar a szarka, de nem bírja a farka. Eddig nem is gondoltam, hogy ebből a vetületből kell nézni.
"Sokan utálják, nem tartják a Valentin-napot, mégis titkon arra várnak, milyen ajándék pottyan le a párjuktól"
Szegénykém, ez nagyon nyomhatta a kicsi lelkedet.
Én szeretem a párizsit, az sem érdekel ha más szerint proli kaja.
Lidlben a Dârdás finom, és a Zimbo marhapárizsi. Jó friss kiflivel, kakaóval reggelente. Ma is ezt ettem. 😍
Kedves Andrea! Távol áll tőlem, hogy egy ilyen kedves hölggyel vitatkozzak, hiszen sok mindenben egyetértünk. Abban is, hogy a megállapításod a magyar húskészítmények 80 %-ára igazak. Azt is elhiszem, hogy te is ettél már gyerekkorodban finomabbakat, mert én is. Egy biztos, hogy a házi húskészítmények jellemzően sokkal finomabbak, mint a nagyüzemiek. Én azonban nem panaszkodhatok, hiszen kb. 20 éve, mióta Pestről leköltöztünk találtam egy maszek hentest a környéken, aki minden felvágottat, kolbászt sokkal finomabban készít, mint a nagyüzemiek. Ha te megkóstolnád pl. a párizsiját, biztos vagyok benne, hogy a gyerekkorod ízeit idézné.
És még valami, hogy ne írjak külön hsz-t. A csirkecombról én biztosan nem venném le a bőrt, pláne ha fasírnak lenne ledarálva. Szerintem abban van az ízek jelentős része és amúgy is kell a fasírtba egy picivel zsírosabb rész is, hogy jobban csússzon. 😊 Persze ez az én véleményem és tudom, hogy sokan eltávolítják a baromfihúsról a bőrt.
Igen, ezen a listán 4 db 4. helyezett van. Nyilván, mert kb. hasonlóan finomak. Abban viszont teljesen igazad van, hogy még a gyulai kolbásznál is drágábban adni a párizsit az azért nagyon durva.
Annyiért kb. 10 kg akciós csontos csirkecombot lehet venni.
Ezen a linken 4. helyen szereplő párizsi ára 4690/kg.
Régebben szerettük, de ma ennyiért 7,5 kg akció nélküli csirkecombot lehet venni. Leszoktunk a felvágottakról...
Azért ez szerintem nem teljesen így van. Mert nem rég csináltak egy párizsi tesztet, ahol az általam vásárolt és 4. helyre sorolt párizsi ára 1327,- Ft/kg volt. A baromfihús ára a sertéshús árának kb. a fele. Miért ne lehetne akkor a baromfihúsból készült virsli vagy párizsi ára is fele annyi, mint a sertéshúsból készülteké? Azért, ha megnézed a különböző gyártók egységárait, vannak 3-4 ezer Ft-os párizsik, amiket simán levertek ízben a sokkal olcsóbbak. Szerintem meg ez a durva, mert azok is "csak párizsik".