Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Vallomások fórum

Vallomások (beszélgetés)

40257. bozsu55
2021. júl. 16. 12:43

Nem tudom kitalálni,hogy a......

Google a barátod és van olyan hogy anyakönyvvezető nevek.

40256. 66e2bc2de5
2021. júl. 16. 12:38

"Nem tudom kitalálni, hogy "Bonika" fiú nevet jelent vagy lány nevet."

Bonifác -> férfi

40255. Hajnali madar (válaszként erre: 40242. - Dodi44)
2021. júl. 16. 10:48

Én nem is állítottam, hogy ne mondott volna igazat.

A kérdés azonban sokkal problémásabb és nem lehet csak úgy leegyszerűsíteni, mert a vallomásból nekem úgy tűnik, egy sebzett anyatigris - megalomán matriarcha effektus - viselkedése sugárzik.

Egy anya szeretheti a gyerekét - legyen az fiú, vagy lány - de nem avatkozhat bele a gyermeke párkapcsolatába.

Ha ezt meg a gyermeke nem tudja kezelni, akkor az a kialakult anyai függőség egyértelmű jele, ami a saját párkapcsolatának végzetét is jelentheti.

Szóval egy szülő nem akkor jó szülő, ha rátelepszik a gyermekére, hanem ha elfogadja az ő döntéseit akkor is, ha az nem épp az ő szájíze szerint alakul is és nem áskálódik ellene suttyomban.

2021. júl. 16. 08:24

"Mióta pár hónapja 60 éves lettem, úgy érzem, mellékszereplő lettem az életben. Minden megy tovább, de már nélkülem. Vissza akarok kerülni, de nem tudom hogyan. Egyre szűkebb lett a tér, amiben élek. Záródik a kalitka ajtaja."

Ugyan már!

Akkor aggódj a korod miatt, ha nem nézel ki olyan jól mint én a nick képemen!

:D

Ja!

Meg még ha már a humor is elkerül, vagy már mosolyogni sem tudsz!

:)

40253. Amaunet
2021. júl. 16. 01:12

"Arra gondolok, hogy 60 évesen megtanulok angolul a "Gyakorlatias angol " tananyag segítségével. Németül tanultam, még olvasni sem tudok angolul."

Nem ugranék bele rögtön egy nagyobb kiadásba. Főleg, hogy azt követően is egyedül kell tanulnod.

Vannak yt-on videók kezdőknek. Vannak weboldalak, ahova feliratkozva kaphatsz leckéket. Ilyenek pl. az 5percangol.hu, vip.onlineangol.com. De számtalan lehetőséget találsz, ha keresel.

40252. Dodi44
2021. júl. 16. 00:14

Gondoltam, csak megemlitem...

A benzin minoseget, mondva kepvoselo neveik.

Minden benzint a robbano tulajdonsaga miatt paroljak le, a koolajbol.

A benzinnek van az egyik tulajdonsag, hogy neha a benzin es levego osszekeverese utan, ha osszenyomjuk, akkor onrobbanas keletkezik be.

Ezt a tulajdonsagat hasznaljak ki a Diesel elv szerint mukodo motorok.

A koolaj finomitasakor(leparlasakor) nem annyira finomitott a leparlasa, igy tobb energia marad az ugynevezett Diesel uzemanyag minosege eleresehez.

A benzinnel mukodo motorok uzemanyagat, amikor leparoljak, akkor az a problema, hogy az uzemanyag kevereket amikor a dugattyuk fole, a henger urterebe befecskendezik , vagy a karbutratoron keresztul, a benzint es a evegot, a karburator alltal keverve bejut, a kovetkezo mozdulata a dugattyus motoroknak, a dugattyu felfele mozok, es a benzin-levego keverekt osszesuriti, ossze preseli!

A problema akkor keletkezik be, ha a suritesi folyamat kozben felrobban a hengerben a benzin keverek!

Hogy ez ne fordulhasson elo, mielott a gyertyabol keletkezo szikranak a feladata, hogy az inditsa el a keverek felrobbanasat, amely a hasznos munka folyamata a benzin motoroknak! Hogy ez ido elotti felrobbanas megtortenhessen, ezt merik "Oktan" elnevezessel, a kulonbozo suritest toleralo anyagokat kevertek bele az uzemanyagba, benzinbe. De hogy a lenyeget, az oktan szamat eltakarjak, ezert neveket adtak inkabb nekik!

Rajottek, ha oloport kevertek a benzinbe, akkor lehetett novelniuk a suritesi aranyt az onrobbanas elkerulesehez!

Ez volt a regebbi megoldasuk az olom porral! Es hogy mennyi olomport kevertek a benzinbe annyira lehetett a hengerekben a suritesi arany novelni.

A magyar, pl. a Pannonia motoroknak 1: 6.5 hoz lehetett a suritesi aranya, mert a magyar orszag banyaibol banyaszott ercekbol olvasztott femek sem birtak ki, biztonsagosan a nagyobb erok keletkezetet.

A cseheknek, es mas orszagoknak az erceibol jobb minosegu femet tudtak olvasztani, igy a Jawa motornak 1:8.5 aranyu volt a suritesuk.

Vissza a benzin minosegekhez. Minnel magasabb az aranya a motorokban levo mukodesi suritese (ma var vannak 1:10 folotti suriesu aranyu motorok es a folottiek is.

Tehat a benzint meg surites turhetove kell az iparnak tenniok.

Ezert hasznaltak tobb olompor kevereket a magasabb oktan szamu benzinekben.

Manapsag mar az un. "Zoldek", az az a termeszet vedok ismerve a motorok kipufogojabol kijovo elhasznalt benzin eges termeke egeszsegre karos tartalmat, elertek, hogy a benzinek oktan szama noveleset, nem az olom anyagat adja hozza az ipar a bennzinbe, hanem mas mu kemiai anyagokat hasznalnak az oktan, az az a surites elbirasat novelo tulajdonsagainak novelesere.

Tehat mindegy, hogy minek nevezik a benzin fokozatait, a hangzatos nevei kitalasaval!

Ugyan azt a benzint vesszuk, csak kulonbozo mennyisegu adalekokkal.

A sporolosok, meg megprobaljak az olcsobb benzint venni, es akkor figylik hasznalata kozben a motor mukodeset, hogy ugynevezetten, "kopog e a motor" ami azt jelzi, hogy a hengerben akkor robban fol a benzin goz, mielott annak a gyartya szikraja robbantja fel.!!!

Ha nem kopog a motor, akkor a kevesebb oktanszamu uzemanyag, ami olcsobb, is jol mukodik benne, (csak ha egy nagyon videki benzinkutnal, ahol nem gyorsan forog a benzin eladasa, ott valasztanek a magasabb oktan szamu uzem anyagot.)

Ha az olcsobb benzinnel a raiirt alacsonyabb oktan szamuval) is jol mukodik a motor, nem "kopog", akkor az is megfelel annak a motornak. Minden uzemanyag gyar ugyan abbol a koolajbol parolja le az uzemanyagot, csak utanna, vannak, akik kek, piros, sarga, vagy no festeket kevernek hozza, hogy mas arakat tudjonak kerni erte, es a vasarloik, hisznek a hirdeteseknek, es vasaroljak...

(Sved orszagban, a futo olaj ugyan az mint a Diesel uzem anyag, csak a futoolajnak arult dieselt szinezik, es ha autoba hasznaljak, akkor megszinezi a karburatorok kulsejet, es az a bunjeluk, amit buntetnek, mert a furo olajnak arult uzem anyag az lenyegesen olcsobb!)

csak ugy megemlitem: a benzin vasarlast koran reggel , ha lehet, erdemes megtenni, mert a benzin a nappali melegben a terfogatat noveli. ha a delutani melegben vasarolsz 40 litert, es azt az ejjeli huvosben ujra megmerned, az nem lenne 40 liter... (Huvosben a terfogata kevesebb mint a melegben...)

Csak egy gondolat...

40251. Epresturmix (válaszként erre: 40244. - Bless the child)
2021. júl. 15. 22:18
Tele lett. 23 ezer forint. Premium benzin. Hát azért naaa! 😟
40250. timycat
2021. júl. 15. 19:50

"Nem merem elmondani a férjemnek, hogy a barátnőm félrelépett, mert nem akarom, hogy úgy nézzem rá, ahogy megérdemli."

Miért kellene elmondanod a férjednek?

Gondolom a barátnőd ezt bizalmasan veled közölte (ha közölte egyáltalán).

40249. timycat (válaszként erre: 40247. - Bless the child)
2021. júl. 15. 19:38
Meg légkondicionáltak is, ebben a melegben az sem mindegy
40248. timycat
2021. júl. 15. 19:37

"Azt mondják rám, hogy boszorkány vagyok 🤷🏼‍♀️🧙🏼‍♀️ ki érti ezt ... Pedig csak rászólok dolgokra. És nem vagyok boszi 😅"

Rám is ezt mondják, félnek is tőlem, általában bejönnek a dolgok amiket megjósolok, és akire neheztelek azzal rossz dolgok történnek. Emiatt igyekszek minden badarságon felülemelkedni, senkinek sem akarok rosszat, még a rosszakaróimnak sem.

40247. Bless the child (válaszként erre: 40246. - Timycat)
2021. júl. 15. 19:34
Meg a wifi is. Tele van tizenévesekkel ezmiatt
40246. timycat
2021. júl. 15. 19:32

"Úgy döntöttem elmegyek a plázába, mert megtehetem 😀 és mert megérdemlem."

Megteheted? Ennek csak akkor van értelme ha korábban valami személyi szabadságot korlátozó intézkedés alatt álltál vagy baromi elfoglalt voltál. Anyagiaktól picit sem függ, a plázába menés tudtommal totál ingyen van.

40245. Dodi44
2021. júl. 15. 19:02

"Délelőtt amíg a picim aludt, kivonultam a kávémmal a teraszra. Hát basszus, azt hittem, hogy dobok egy hátast, a szomszéd pasi meztelenül napozott kint. Ezt most direkt csinálja? Rögtön visszahúztam a nappaliba."

Most ha a cipot a masik labra tesszuk:

Miert van az, hogy egyes noknek szukseguk van a melleiket a "kirakatba" tenni, "mely dekoltazs" es nemelyek ugy "hirdetnek", hogy csak a bimboja van eltakarva.

Ha nekem lenne a sliccem nem lehuzva, hogy csak a micsodam vege ne latszodjon ki, az is elfogadhato?

A nok "egyenjogusagot" hidetnek...

De a nemekben, nem mindenkinek az erkolcsi szintje egyforma.

Provokatorok elofordulnak, mint ket fel reszerol...

40244. Bless the child (válaszként erre: 40243. - Epresturmix)
2021. júl. 15. 19:02
Ne is mondd a tankolást. Az anyjuk pi...ját😡
40243. Epresturmix (válaszként erre: 40239. - Bless the child)
2021. júl. 15. 18:46

Én 21-et. 🤢

Dm 17

Posta 40

De ki számolja…(irónia)

488 ért tankoltunk ma. Az egekben van minden! 😭

40242. Dodi44 (válaszként erre: 40235. - Hajnali madar)
2021. júl. 15. 18:39

Latod, akkor az anyos mondott igazat!

Merthogy senki nem fog a gyerekeitol elvalni! Ugye, nem sokat hallotal mar olyant! De olyant, hallotal, hogy a feleseg, ferj elvalt a hazastarsatol?

Egy jo szulo, meg el az nem hagyja el a gyerekeit mig el.

Segit ahol tud a gyerekeinek, lelkileg, anyagilag.

40241. Dodi44 (válaszként erre: 40239. - Bless the child)
2021. júl. 15. 18:25

"Máshol is lehet pénzt költeni, nem kell ahhoz pláza. Lidl-ben hagytam ma 40-et."

Miert? Mar nem lehet maszkot viselni?

:-DDD

40240. forrest2010 (válaszként erre: 40239. - Bless the child)
2021. júl. 15. 18:13
... huh ! az már 2 kocsira való cucc :) / mától akciós náluk a mákos + a túrós rétes :)
2021. júl. 15. 18:11

Úgy döntöttem elmegyek a plázába, mert megtehetem 😀 és mert megérdemlem. ☺

Máshol is lehet pénzt költeni, nem kell ahhoz pláza. Lidl-ben hagytam ma 40-et

2021. júl. 15. 17:47

Úgy döntöttem elmegyek a plázába, mert megtehetem 😀 és mert megérdemlem.

Én most jöttem a dm-ből! Óvatosan! 😀🤑💳💸💸💸💸💸

40237. Napsugár8
2021. júl. 15. 16:38

"Mióta pár hónapja 60 éves lettem, úgy érzem, mellékszereplő lettem az életben. Minden megy tovább, de már nélkülem. Vissza akarok kerülni, de nem tudom hogyan. Egyre szűkebb lett a tér, amiben élek. Záródik a kalitka ajtaja."

A kalitka ajtaja akkor záródik be, ha engeded, hogy bezáródjon. Ne ülj a 4 fal között, menj emberek közé. Beszélgess ismerősökkel, mondd el nekik, hogy legszívesebben mit is csinálnál. Kérdezd meg tőlük, van-e valami ötletük, tanácsuk, hogyan, miként kezdj hozzá. Merre keresd a lehetőségeket... ehhez először neked kell tudnod, merre is szeretnél tovább lépni, és gondold végig, hogyan is lehetne hozzákezdeni. De minden nap menj az utcára, menj emberek közé: akik keres, az talál!

40236. Amaunet
2021. júl. 15. 14:34

"Azt mondják rám, hogy boszorkány vagyok 🤷🏼‍♀️🧙🏼‍♀️ ki érti ezt .Pedig csak rá szólok dolgokra .És nem vagyok boszi 😅"

Természetesen nem vagy az, attól hogy mások annak neveznek. Könyves Kálmán: „​boszorkányok pedig nincsenek.”

2021. júl. 15. 09:48

"Anyósom undorító módon kuncsorog a páromnak. A fülem hallatára mondja: "Senki sem képes téged úgy szeretni mint én". Vagy: "Neked nálam van az igazi otthonod." Hányinger egy nő."

Ez egy heccelés, amire a vallomást tevő ugrik és ezt az anyós tudja is és tudatosan rá is játszik.

Ha nem veszi fel a kesztyűt a meny, akkor vagy abbahagyja az anyós, vagy annyira belelovagolja magát, hogy "kilóg a lóláb" a fiacskájánál/férjecskénél és ő fogja leállítani az anyucit.

Ha meg nem, akkor vissza kell küldeni anyucinak, hogy éljen vele boldogan.

:)

40234. Idhikai
2021. júl. 15. 08:05

"Anyósom undorító módon kuncsorog a páromnak. A fülem hallatára mondja: "Senki sem képes téged úgy szeretni mint én". Vagy: "Neked nálam van az igazi otthonod." Hányinger egy nő."

Channa*-val értek egyet. Igen, a mondat igaz, de soha nem hagyhatja el a szánkat... soha!

Ilyenkor rájövök, hogy milyen jó anyós vagyok, akkor és abban vagyok ott és addig, amikor kérik. :)

40233. Channa*
2021. júl. 14. 22:51

Tényleg nem képes senki úgy szeretni egy gyereket, mint az anyja;) És egy nőt/férfit nem lehet úgy szeretni, mint egy anyát vagy apát.

De ez egy teljesen másfajta szeretet, mint az amikor szeretünk valakit. Össze sem lehet hasonlítani. Nem mélyebb, nem igazibb, hanem teljesen más.

Én az ilyenen nem akadnék ki.

Én is sokszor mondom a fiamnak, hogy a világon 2 ember van, akit igazán érdekel, hogy boldog e. Ez a két ember az anyja és az apja. Mások simán eldobhatják, kihasználhatják, szekálhatják, kicsinálhatják, de nekünk a szüleinek eszünkbe sem jut, hogy ilyet tegyünk vele.

Sosem bírtam amikor egy anyós ezt teszi, azt meg főleg nem, ha a meny belemegy egy ilyen játszámban...

40232. timycat
2021. júl. 14. 22:35

Uuu te szegény. Az én anyám ilyen anyósa a férjemnek. Csak akkor ülnek le egy asztalhoz ha nagyon muszáj, de akkor sem keresik egymás társaságát.

Nekem az én anyósommal szerencsém volt. Isten nyugosztalja.

40231. Alina*
2021. júl. 14. 21:13

Anyósom undorító módon kuncsorog a páromnak. A fülem hallatára mondja: "Senki sem képes téged úgy szeretni mint én". Vagy: "Neked nálam van az igazi otthonod." Hányinger egy nő

Nem irigyellek.

40230. Amaunet
2021. júl. 14. 20:16

"Sokan azt hiszik, hogy a bizalmam alapból jár nekik. Pedig ez nem így van, azt ki kell érdemelni."

Ne legyél üzletember!:) Hogy ülsz le valakivel tárgyalni?

Sérültél talán és ezért nem tudsz nyitott lenni mások felé?

40229. syria
2021. júl. 14. 11:28

"Délelőtt amíg a picim aludt, kivonultam a kávémmal a teraszra. Hát basszus, azt hittem, hogy dobok egy hátast, a szomszéd pasi meztelenül napozott kint. Ezt most direkt csinálja? Rögtön visszahúztam a nappaliba."

Mit kell az ilyesmin fennakadni? Nyilván direkt napozott meztelenül. Ha annyira zavar, pár ezer Ft-ért lehet kapni nádszövetet, a kerítésre rakhatod, s máris nem látsz át a szomszédba. De egyszerűbb elfordítani a fejedet. 😊

40228. Channa* (válaszként erre: 40224. - Timycat)
2021. júl. 14. 10:55

Persze, hogy nem.

Egy könyvelő cég csak azért hívott be interjúra, hogy megnézze és megkérdezze, hogy miért nem a bankszférába akarok elhelyezkedni, amikor ott hatalmas a munkaerő hiány...

Ha váltáson gondolkodok, akkor mindig eldöntöm, hogy soha többet nem megyek bankba dolgozni, de nem sikerül, máshová nem vesznek fel, akárhogy is próbálkozok...

Pedig olyan buta önéletrajzot írtam már, és még így sem vettek fel máshová.

Még a lidl-ben is előnyben volt az, akinek én segítettem kitölteni egy tök egyszerű (név, lakcím, szül.hely és idő) nyomtatványt, és nem csak előnyben, hanem őt is vették fel;)

A te dr-ed pedig még beszédesebb...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook