Vallás vagy racionalitás? (beszélgetés)
Nem hinném,hogy kettőn közt vita alakulna ki mert vitatkozni csak az tud aki mindent ismer már.
Én még messze vagyok és lehet,hogy soha el nem jutok arra a szintre:-)
Így a vita kizárva részemről:-)
Inkább érdeklődöm mint vitatkozom!
én nem vagyok annyira benne, hogy bármikor ne tudnék kijönni belőle
az más kérdés, hogy nem akarok
mert vannak olyan dolgai amiket kimondottan szeretek
különben nem a vallás a lényeg, az csak egy kisérője a dolognak
ezért nem érzem úgy hogy ki kéne jönnöm belőle, vagy mást választanom
"Azóta mióta tudom, hogy a kegyelem nem minden embert érin és nem is mi emberek döntjük el, hogy ki kapja."
Akkor hol is a szabad akarat????
Hiába vagy jó és Hittrichű akkor se biztos,hogy kegyelmet kapsz???
De amikor a kegyelem megnyilvánul, kétséget kizáróan, onnantól az embernek nincs kérdése, mert tudja-hogy igaz.
Emberi elmével sosem felfogható eleinte az ami körülvesz minket és magasabb dimenzióju.
A gyakorlatban is igy van.
Nézd, kételkedni a legkönnyebb. Bizonyságot és kegyelmet kapni a legnehezebb.
Ezért mndazok a dolgok amik tálcán vannak felkínálva-és könnyű az elérése: hamis.
Most elkezdhetnénk a szokásos cirkuszt, vitát, kételkedést-ellenérvet, megkérdőjelezést-igazolást. Feleslegesnek tartom. Azóta mióta tudom, hogy a kegyelem nem minden embert érin és nem is mi emberek döntjük el, hogy ki kapja.
Lehet,hogy ez elméletben így van, de mi van gyakorlatba?
A bibliát is emberek írták, és ki tudja azt, hogy az a jó út?
Akkor mi a helyzet a TALMUD vagy a Budhista tanításokkal?
Az nem helyes? És ezt ki dönti el???
Én ezt nem így gondolom. Ugyanis a beszédeddel az adott szellemiséget közvetíted.
A Biblia meg nem választ ad, hanem utat mutat, hogy merre és hogy menj, ha el akarod érni és visszatérni a kiindulóponthoz. Ezért nem mindegy, hogy mit használsz, és nem mindegy, hogy mit "fogadsz" be.
Jó nagy .... vagyok, nem is köszöntem nektek BOCS:-(
Sziasztok!
Ezt én nem így gondolom, ha valaki a kérdésekre értelmes választ ad az mindegy hogy katolikus vagy Ezoterikus.Van olyan ismerősöm aki kőkemény katolikus névéltétestkapót és most Asztrológus.Nem tud mindenre választani a Biblia se és az "EZO" se.
Ha az értelmet keresed akkor nem olyan nehéz az:-))
én katolikus vagyok és szeretem hogy az vagyok
de miért kellene attól vaknak,süketnek lennem, és miért ne lehetnék kiváncsi más vallásokra, tudományos kisérletekre
írás...írás...amihez már emberi kéz nyúlt az ferdít is rajta, mert tudnivaló hogy az ember gyarló
a legegyszerűbben van az igazság...:)
Jó reggelt:-)
Úgy gondolom,hogy mindenki hisz valamiben! Én tisztelem és elfogadom a másik hitét!Senki nem tudja mi van odaát vagy van-e ! Soha nem kell a másikra ráeröltetni a saját hitedet,egyszerűen meg kell hallgatni és kész.
Valahogy népszerűsíteni kell az internetes oldalakat.....
Biztosan ezt a dolgot nem tudhatja senki, ahogy azt sem, hogy nincs.
Szerintem azért nem válaszol,mert nem is tud mire válaszolni.
Sejtelmesen irkál,ködösít,mert ez neki jó poén.
További ajánlott fórumok:
- Kinek mi a tapasztalata: hogyan működik, ha a párjával azonos vallású, vagy egyikőjüknek van, másiknak nincs vallása? (Csak akit érint)
- A családomban a sógornőm jehova vallásba lépett át már vagy 20éve. Szeretném megtudni milyen vallás ez? Miben különbözik más vallásoktól?
- Az illúziók vagy az illúziók nélkűli életet vállasztod?
- Adóbevallás egyedül...a NAV oldalán vagy az Ügyfélkapun keresztül? Segítene valaki?
- Minek van elsőbbsége: a szólásszabadságnak vagy a vallás védelmének?
- Gyeden vagyok és kaptam az APEH-tól adóbevallás csomagot. Ki kell töltenem?