Vakond a kertben (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Vakond a kertben
Sziasztok!
Teljesen kész vagyok idegileg a vakondoktól...
Ildi! Még a vakond füvet is kitúrják a mocskok!!!:(
Egyszerűen nem tudom már, hogy mi lenne a megoldás. Vagyis tudom, csak az sajnos tőlünk független...A k....g (bocsi, hogy ennyire alpári vagyok, de ami sok az sok)szomszéd, ha foglalkozna a telkével, és nem csak a nyakig érő gazt nevelné, akkor nem lenne ott a vakond tanya, és nem hozzánk járnának túrni. A másik szomszédunktól soha nem jön semmi kártevő, igaz,ott minta kert van;)
A héten veszek ilyen ultrahangos riasztót, többet is, és szorosan a kerítés mellé letűzöm őket, hogy már akkor érje őket valami hatás, amikor át akarnak jönni. Meg megy a karbid, stb. A párom azt mondta, ki fog ülni a sörétes puskával, és ahol mozog a föld oda durrant:D
Ez nem derítő, hanem vízgyűjtő ciszterna. Hála istennek, hogy megtelet!
Nálunk nincs vezetékes víz. Az esővizet meg gyűjtjük.
Ideért hozzánk is! Na nem kell locsolni pár napig!
Még jég is volt :-O
Itt meg olyan vihar volt, hogy csak na!
De. le tudtam nyírni a füvet, de éppenhogy. Hihetetlen nagy eső volt. Küldjem? :-))))
Szia barátosném :-)
Most értünk haza Pestről. Vásárolni mentünk. Megyünk ki a házhoz, mert nagyon jó idő lett. Napozok :-)))
Sziasztok!
Nagyon finom lett a süti. Megettük az egészet. A család nagyon örült az új receptenk :-)
A lányom azt mondta: Megkellene csókolni a lába nyomát annak, aki küldte ezt a receptet :-)))
Rácbab: Megfőzöm a csirkepörköltet. Külön edénybe megfőzöm a felvágott zsengés zöldbabot és ha majdnem puha, akkor öntöm bele a levével együtt a pörköltös fazékba. Még egy kicsit összefőzöm őket és felöntöm tejföllel.
30 dkg csírkemell felkockázva
3 csírkecomb, 3 szárnya
1 fara-háta
2 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál őrölt pirospaprika
3 evőkanál ételízesítő
1 kávéskanál só
1 kg zöldbab
9 dl tejföl
1 l víz, vagy a babnak a leve amiben főztük. Ezzel engedem föl a pörköltet hogy főjön.
Én így főztem meg pénteken. Nagyon finom. Melegítve még harmad nap is finom.
Úgy fúj a szél. Így nem lesz hétvégén napozás és kertészkedés :-(
Dominózol?
Most keztük ma a tippelést az Így dominózom fórumon, hogy a napi utolsó dominórát megtippeljül. Gyere és tippelj holnapra ha van kedved :-) Rgy nap 8 dominóra van és az utolsónak az órájűát kell eltalálni. Még a jutalom nincs kitalálva :-)
Hú de szereti az én párom is a madártejet :-)
Úgy látszik ez ilyen pasis édesség :-DDD
Ha megfőztem a Rácbabot. Holnap le is írom a receptjét.
Jól hangzik! :-)
Én 16-kor megyek haza a munkából és főzök. Megcsinálom a Rácbabot és a banános piramist :-)
Én is nagyon finomnak tartom a tésztás kajákat. Imádom :-)
Csinálj túróstésztát. Az is gyorsan megvan.
Lehagytam a nevét :-D
Bacon szalonnás spagetti
1 csomag spagettitészta
20 dkg bacon szalonna apróra vágva ( de 40 dkg-al isteni :-D )
30 dkg trapista sajt reszelve
4 dl tejföl
só, fehérbors
Kifőzzük a spagettitésztát és beleöntjük egy tepsibe. Az apróravágott bacon szalonnát megpirítjuk és ráöntjük a tésztára. Leöntjük a sóval fehérborssal kikevert tejföllel és megszórjuk a tetejét a reszeltsajttal.
Zsupp be a sütőbe, amíg szépen megpirul a sajt izlés szerint :-)
Krisztám! Na ez gyors és finom étel. Próbáld ki! A fiúk imádni fogják!
Én ilyenkor a tanácstalan háziasszonynak mindíg a rakottkrumplit ajánlom!
Igaz hogy nem gyors, de még nem találkoztam olyannal aki nem szeretné :-)
Hú! ez jól hangzik!
Ki fogom próbálni.
Mit főzzek holnap? Valami egyszerűt és gyorsat.
Milyen az a rácbab?
Ott van a receptjeid között?
Hú de szép és kellemes napotok lehetett :-)))
Akkor a vendégek biztosan nagyon megvannak elégedve a vendéglátókkal, veletek :-)
Ma megnéztem a boltban a kekszeket, mit lehet venni. Nem találtam megfelelőt. De megyek tovább és biztosan rátalálok!