Vakond a kertben (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Vakond a kertben
Szia :-)
Ezt a ricinust még nem hallottam.
Vannak olyan növények amit a vakond nem bír. Utána kellene olvasnom.
Köszi!
Minden évben változik, hogy milyen kártevő lakik a kertben: hangya, csiga, csupaszcsiga, lótetű, darazsak, béka ....
Külön kell a fákat is kezelni. Elég komoly mennyiségű vegyszer kell, ha minden ellen védekezni akarunk.
Arvalin,
attól a lótetű pusztul ki,
de mivel kimászik meghalni,
így nem eszi meg a vakond,
hanem elmegy máshova.
:-)
Szívesen.
Akkor Napkeltekor emeld ki ásóval és vidd el a távoli határba.
De nézd meg a hasát, lehet, hogy szoptat, sok a "baba" odalent.
:-)
Tudom én! De vegyszerellenes vagyok. Nem használok gyomirtót. Semmilyen permetszert.
Az arany középutat kellene megtalálni!
Vakond csak ott van, ahol sok a lótetű.
A lótetűt kell irtani, akkor a vakond tovább áll.
Jól megdobáljuk vele!
Tegnap megtaláltam a vakondot megdögölve a sövénysor között. Szerintem a golyókba méreg van és ezért döglött meg :-O
Nekem van a fagyasztóba brokkoli erre az esetre! Ma reggel szólt a párom: Ildi hozd a brokkolit!
Kimentünk az erkélyre és az éppen fészket rakó vadgalamb párt elűztük. Monden tavasszal ez van. Jönnek és fészket akarbnak rakni. Egy hóapja a bagoly akart odaköltözni. Na én nem engedtem. Őrölet hajnalba ahogy zsinatolnak :-(
Mondjuk a pisi az tényleg gáz!
A bagoly meg minden reggel 5 órakor beszól, hogy húúúhúúúú! Na, erre ébredek, mert az ágyam pont ott van, ahol ő dekkol. Legalább korán kelek....
A nyesttel eddig nekünk se volt gondunk. De most 2 hete a padlás szigetelőanyagát előszeretettel szétszedi! :-(
Meg ami gond, hogy a pisije lecsöpög a teraszra. Na ez már gudsztustalan!
Köszönöm. Nekünk is nagy a terület, de azt a vakond gyakorlatilag teljesen perforálta.
Ráadásul előszeretettel túr oda, ahol frissen ültetett nnövények vannak.
Évek óta küzdünk velük, de semmi eredmény.Ezt a golyót kipróbálnám.
Amúgy nálunk is van valami nyenyec a padláson évek óta, de legalább a peléket és az egereket szelektálja. Engem nem zavar. Bagoly is lakik a kéményünkben, de az sem zavar. Csak a vakond.
Igen!!! :-)
Anyutól megkérdezem a nevét és beírom ide.
Jó nagy a kertünk. Tegnap ahogy vágtam a füvet, egy bucka sem volt. Ezért gondolom, hogy ez a golyó nagyon tuti.
Tegnap lenyírtam a füvet a kertben és egy vakontúrás sem volt! :-)
Nagyon örülök :-)