Utalásnál elég ha csak a számlaszámot adom meg, vagy kell a név is? (tudásbázis)
Én azt tapasztaltam, hogy név nem kell az utaláshoz. Úgyse nézik, csak a számlaszámot.
Én egyszer régebben - többnapi alvásnélküli munkával töltött nap után - a bankfiókban, utaláskor véletlenül rosszul mondtam az ügyintézőnek az egyetem nevét, mégis elment (és oda rendben meg is érkezett) a pénz, mert csak a számlaszámot nézték.
Pedig Széchenyi István Egyetem, vagy Szent István Egyetem - azért nem lenne mindegy... :))
Meg ha elmegy, akkor sem bukja be.
Velem mar elofordult, hogy a ferjezett nevemre utaltak (banknal meg a lanykorin vagyok nyilvantartva). Szamlaszam, cim, BIC es IBAN minden stimmelt, csak a vezeteknev volt mas. A bank visszakuldte a penzt a feladonak.
Mondjuk adott esetben csak gondot okoztak vele (ujra kellett kuldeni a penzt), de teny, hogy precizek, nem irnak jova csak ugy penzeket akarkinek.
Egyébként én is utalni szoktam. Legelső alkalommal még csekket kaptam (nálunk is takarékszövetkezethez kell fizetni), és azon rajta volt a számlaszám, meg az is, kinek megy a kifizetés.
Az otp-s házibank meg automatikusan felismerte a számlaszámot, és mielőtt utaltam, ellenőrzésnél javította a nevet.
Nezd, ha maskent nem megy, hivd fel sztem a bankot.
Hihetetlen, hogy ennyire fogalmuk sincs az illetekeseknek, hova kell utalni, tiszta kozepkor...
Itt is le tudod csekkolni, hogy melyik bankba szeretnél utalni, és legalább itt sem kell információt kiadnod ...
Hat ez eleg vicces, hogy az ovono se tudja :)
Amugy cegek ill. allami intezmenyek nevet-cimet a rendszer szamlaszam alapjan felismeri, mar ha netbankinggel szeretnel utalni...
Ird be a bank nevét, annyi nálunk is elég.
Ha nem tudod, hogy melyik bank, id meg ide a számlaszám első 3 számjegyét és megmondom hova megy.
Én inkább azon gondolkodnék, hogy így merjek-e? Ha azt se tudom, kinek megy...
Netes vásárlás?
További ajánlott fórumok:
- Rendeltem Forma1-re jegyeket, Ausztriába kell utalni nem tudom melyik a számlaszám, plusz olyan teloszám van ami kinti, tud valaki segíteni?
- MKB: Netbankáron keresztül csak bankon belüli számlaszámra tudok átutalni vagy más bankhoz is akár?
- Banki utalásnál ha 24 karakternyi hely van megadva, de nekem csak 16 karakteres a szám, mit írjak a fennmaradóba?
- Ha megváltozik a számlaszámom, amire a családit folyósították, elég telefonon bejelenteni az újat vagy ki kell tölteni egy nyomtatványt?
- Internetbankkal történő utaláshoz külön regisztráció szükséges, vagy elég a számlaszámomat, jelszót stb... megadni?
- Ha új számlaszámra szeretném kérni a gyest és családit, azt csak személyesen lehet intézni, vagy levélben is?