Újrakezdés ötvenhez közel (beszélgetés)
Már pedig magadat kell kirugdosni...
Keresni olyan programot, amire szívesen elmennél.
Nálam pl. a budapesti ingyenes templomi koncertek hoznak ki a mindennapok szürkeségéből.
Mert a mindennapi mókuskerékbe lelkileg-érzelmileg, később fizikálisan is bele lehet rokkanni. Most azzal is megelégednék, hogy átsétálhatnékLánc-hídon estefelé...
Szia Marla63!
Ahogy irtad a gyerekeid már a saját életüket élik de te is lehetsz kezdeményezo hogy javuljon a kapcsolatotok.
Miért nem hivod meg egy hétvégére a lányodat a párjával együtt, fözöl valami finomat, szervezel valami közös kirándulast. Ha messze is laknak gondolom egy hétvégere haza tudnak látogatni. Te tedd meg a kezdö lépést mert ahogy irtad te is hibas vagy. Vagy miért nem sporolsz össze egy kis pénzt és látogatod meg a kisebbik lányodat külfölödön egy hétre.
Azonkivül a faludba is biztos vannak hasonló koru nök, miért nem hivod meg valamelyiket egy kávéra vagy egy szimpatikusabb kolléganödet.
Foglalkozz egy kicsit többet magaddal. Elmehetsz a fodrászhoz egy uj frizurára ott is lehet egy jót "pletykálni" azonkivül az uj frizura önbizalmat is add.
Negyvenen túl tanultam meg úszni...
Kéthetenként 5 tanéven keresztül szombatonként 8 órát utaztam azért, hogy elvégezhessem a római katolikus kántorképzőt...
A francia utat még szeretném az El Caminón legyalogolni...
Az embernek legyenek vágyai, céljai.
Ha azt mondja önmagának, hogy ehhez én már öreg vagyok, akkor már régen rossz... Természetesen ismerni és elfogadni önmagunk korlátait.
Fedezd fel a környéket, ahol élsz. Az országban mindenütt rálel az ember szép tájakra, műemlékekre, megtekintésre érdemes dolgokra.
Kerüld, hogy a 4 fal közül (munkahely) a 4 fal közé (otthon) lépj be. Ahogy fuzi is írta.
Pedig ilyenkor (meg persze máskor is) többek között az is megoldás, hogy a munkádban próbálsz sikerélményeket szerezni.
Ha nem szeretsz olvasni, az persze nagyon nagy baj.
Kicsit hosszura fog sikerulni de irok egy közeli esetet.
Volt baratnöm kicsit idöseb tölem , egyedul nevelte a lanyat . Egesz eletebe azt hangsulyoszta szamara hogy ö akkor regen anno ott hagyta " draga edesanyat lassan80 evest."
Ezt halgata a lanya es az elvaras iranyta maximalis volt .
Ö volt az kiböl egy bölcsesz , orvos vagy csak a mamma buta agyaba ki fabulat ami lehetett csak az volt a fö hogy ; a mamma es az egesz csaladja egy szep nap tudjon majd a " habokon libegni"
Kislany hala a jo egnek nagyon talpra eset lett - fogta magat elment nagyon fiatalon az ötödik kontinentre. Egyutt el mind haszapar ferje kicsit idöseb - BOLDOGOK ! no ez lenne minden anya öröme de nem a fent emlitette , nem ö beburkolocod a banat , önsjanalat palstyaba.
Telt az idö , lany gondolta hogy egy felejthetetlen elmenyt szerez az anyanak , megvizette az utat es a baratnömet ki kisertem a reptere - desztinacio Ausztralia.
Ugy harom - negy nap mulva cseng a telefon , ö volt a baratnöm az itteni repteren. Sirt , nagyon összse volt törve de az Ö hibaja amint oda megerkezett keszte ahogy ö mondta " rancba hozni " a lanya eletet nem tartott soka ujra a repulöbe ult irany vissza europa - tehat 4 nap utan kil lett defakto rugva . Most mi sajnaltam volna ? nem nalom lakott több honapot is mivel a tyuk esze berbe adta a lakasat hisz neki akkor csak tavaszra kellet volna haza ternie. Igy lecsuszott a legszebb mileniumi unnepekröl Ozyban- Sydneyben.
Mostani elete , nincs majdnem semi kontaktja senkivel egyedul van ... de csakis ö tehet arrol.
Megértelek, Marla. Én is egyedül vagyok, bár még itthon van a legkisebb lányom. De társam nincs, ha ő elalszik, üresek az estéim. Próbáltam párt keresni sokáig, de most felhagytam vele: összejött egy hosszú kapcsolat egy nős férfival, de én nem vagyok az a rámászós fajta, így nem akartam elszakítani a családjától. A többi említésre sem méltó, csak, hogy legyen valakit kerülgetni, azért nem költözöm össze senkivel.
Barátaim vannak ugyan, kevesen, de nekik is megvan a gondjuk-bajuk, ritkán találkozunk. Kerestem társaságot - egy zenekar szeretete hozott össze emberekkel, de mostmár oda se nagyon járok, mert ott is olyanok a hangadók, akiktől a hideg kiráz. Dolgozom, sokat, túl sokat, ez elveszi a szabad időmet. De élni keveset élek. Pedig utazom is néha, amikor csurran-cseppen némi plusz és telik rá. De a mindennapok magányát nem oldja semmi.
Nem kellene,hanem kell.
Mikor sírhatnál nézz meg egy vígjátékot,sok jó film van.
Tudod a súlyos beteg ember is küzd az élni akarásért.
Te egészséges vagy inkább örülnöd kéne.Ezzel tönkreteheted a gyerekeid életét is vigyázz.
Had abba , ne sajnaltast magad ! munkad van ? igen öruljel neki !egesszsseged van ami szolgal ? van ha valamicske is van! nem jarsz rakos kezelesre Hala Istennek ! Nem leted at a gyerekeid , igazan szep lehet az eleted , rajtad mulik .
Keresd a jot a szepet , olvasal sokat a irodalom vilaga csodalatos - gyogyito .
Nincs joga senkinek sem mind anyanak bele szolni a gyerekei eletebe .
Ha a szulöi aldast Te mind " megalaszkodast " ereszted ez sajnalatos.
Legrosszab mitt tehetsz ha a lanyaidnak " rosz lelki ismeret " erzest fogsz igyekezni beultetni.
Ne tedd ! Respektald eletuk , respektald a hetköznapukaot.
Ök mar egy csalad avval kitt valasztotak , oda mar nincs masra szukseg.
Remelem lanyaid elege erösek hogy tovab is ugy elik az eletuk ahogy ök elkepzelik , semi kulsö beszolas es hasonlo.
Nagyon jó jel, hogy eljutottál odáig, hogy mindezt leírd és ne fojtsd magadba tovább.
Első lépésként mindenképpen keress olyan fórumokat, ami érdekel, leköt a téma, tűzz ki valamilyen célt önmagad elé.
A youtube-on sok szórakoztató dolgot találsz. A múltkor megdöbbenve láttam pl., hogy a Rómeo és Júlia musicalt valaki szépen elejétől végéig feltöltötte. Látszik, hogy kalózfelvétel előadás közben (sem fotózni, sem videózni nem szabad), de megnézheted pl. ezt a nagyszerű darabot anélkül, hogy pénzt költenél Pestre utazásra, színházjegyre. Ott egyébként jókat lehet szórakozni pl. olyanon, hogy én egyszer vagy 2 órán keresztül hallgattam, hogy hányan és hányféleképpen énekelték el a "My way"-t és más dalokat. Könyvtár biztosan nálatok is létezik a kisvárosban. Éves minimális beiratkozási díjért hozzájuthatsz jó könyvekhez.
További ajánlott fórumok:
- Nincs kudarc, csak intelligens újrakezdés! 2010.01.01.
- Van újrakezdés?!
- Kapcsolat újrakezdése?
- 40 felett nincs újrakezdés? Nincs normális kapcsolat?
- Van újrakezdés? Igen van, ha nagyon akarjuk!
- Szakítás után működhet egy kapcsolat úgy, ha a szakítás előtt távkapcsolat volt és utána újrakezdenénk, közelebb költözve egymáshoz?