Új kapcsolatba vagyok a párom kérte hogy legyen valami krémes süti karácsonyra. Semmi ötletem sincs, van valakinek valami jó ötlete? (tudásbázis)
Amerikai krémes.
Könnyű elkészíteni,hamar megvan és isteni finom.
"andikonyhaja"-t írd be a googleba,képpel együtt,jól érthetően találod meg ott.
On: mézes krémes, grízes mézes <3
Off: Kata nekem jöhet a 3bit! :)
Meggyes krémes
Hozzávalók:
Kakaós piskótalap
5,5dl víz
20 dkg meggy
10 dkg cukor
7dkg vaníliás pudingpor
Fahéj
Habtejszín
Elkészítés:
4,5dl vizet felforralunk, hozzáadjuk a cukrot és a meggyet. A maradék vizet összekeverjük a pudingporral és a fahéjjal majd a meggyes, cukros vizet összeöntjük a pudingporral és újra felforraljuk. A piskótát félbevágjuk és megkenjük a krémmel. Tejszínhabbal és csokival díszítjük.
Mi lenne, ha megkérdeznéd a párod, hogy mégis milyen krémesre gondolt? :)
Millió egy fajta létezik!
Puncsos: 5 tojás, 20 dkg kritstálycukorral és 10 kanál hideg vízzel felverni robotgéppel, majd beleszórni 20 dkg liszt és 1 cs. sütőpor keverékét. Ez egy nagy , kikent, lisztezett tepsiben lassan megsül.
Rákenjük a krémet, és beszórjuk tortadarával.
Krém: 1 cs. puncs pudingporból fél liter tejjel cukor nélküli pudingot kell főzni. Amíg hűl, 25 dkg Rámát ugyanennyi porcukorral habosra keverünk, bele ízlés szerint rumot/aromát és 1-2 kanál baracklekvárt. Ezt a kihűlt pudingba apránként belekeverjük.
Hihetetlen, pedig igaz! Vásárolsz mirelit vajastésztát, aztán Oetker krémesport, s elkészíted otthon a saját krémesedet! Nekünk sikerült!
*
Másik ötletem, egy nagyobb tálban végig kirakod babapiskótával. Alulra, majd oldalra is. Kimagozott meggybefőttet szűrőbe teszel, hogy jól lecsepegjen, majd elkészíted a normálisan főzős csokoládés pudingport. Ráöntöd a babapiskótára a pudingot. Megköt, megváros, amíg kihül. Most jön a varázslat! A legjobb a bulgár (meghámozott!) ŐSZIBARACK kompót. Szintén szitára, lecsepeg, amíg elkészíted a vaníliás pudingot. Amikor készen van, megmosott citromnak a héját belereszeled, jól összekevered! Amikor készen van, akkor szép óvatosan nem ráöntöd, hanem merítő kanállal szépen rákanalazod a csokoládés - már megszilárdult! - pudingra. Ismét kivárás, amíg megköt! Utána szépen beborítod őszibarack befőttel. Tetejére pár csepp citrom, hogy pikánsabb legyen! Ha nincs gyerek, őrületesen jó megöntözni kevés barackpálinkával, vagy triplisec-kel!
Jó étvágyat hozzá! Előre elkészíthető és mindig sikert - sikerre halmozol!
Méteres kalács, vienetta szelet, miranda szelet...mind-mind könnyen elkészíthető és finom:)
Vagy esetleg házi krémes:)???
Valami könnyen elkészíthető krémes süti? Egyse jut eszembe, mert ilyenkor a bejglin meg a zserbőn és a mézeskalács sütin kívűl nem szoktam mást csinálni. Eddig nem volt rá igény.
Még ötletem sincs mit lehetne. :(
További ajánlott fórumok:
- Lakberendező vagyok. Szívesen válaszolok bármilyen, a témával kapcsolatos kérdésre
- Azért nem akarja folytatni velem a kapcsolatot a párom, mert én doktor vagyok (jogász), és neki csak középfokú végzettsége van
- Vissza tudom fordítani, amit elrontottam a szoptatással kapcsolatban? Kétségbe vagyok esve!
- 18 éves vagyok és még nem szeretnék kapcsolatot. Az baj?
- Mit gondoltok erről az írásról? Kezdő vagyok. Szóval legyetek elnézőbbek a hibákkal kapcsolatban.
- Mondjatok mesekönyvet, amiben nagy betűk vannak, a lányom most tanul olvasni, karácsonyra szeretnék venni, de nincs ötletem. köszi