Túrós béles recept

A Túrós béles hozzávalói:
30 dkg liszt
20 dkg vaj, vagy margarin
1 tojás
csipet só
tej, vagy tejföl
Töltelékhez:
1/2 kg túró
3 tojás
10 dkg mazsola
cukor izlés szerint,a tetejére vaj.


A Túrós béles elkészítési módja:
A lisztet összegyúrunk 5 dkg vajjal, a tojással, sóval, és annyi tejjel vagy tejföllel, hogy rétestészta keménységű masszát kapjunk. Vékonyra nyújtjuk, és megkenjük a maradék vaj és liszt keverékével.Szorosan összegöngyöljük, és két darabba vágva külön-külön kinyújtjuk. A túrót áttörjük, simára keverjük a tojássárgákkal, ízlés szerint megcukrozzuk, majd a mazsolát és a tojások kemény habbá vert fehérjét beletesszük. A tésztalapokat egy csíkban megtöltjük, összegöngyöljük, a tetejét olvasztott vajjal megkenjük, és a tésztát szép pirosra megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós béles elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook