Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Figaró ostyaszelet recept

Figaró ostyaszelet recept

A Figaró ostyaszelet hozzávalói:
4 db kicsi vagy 2 db nagy ostyalap

A töltelékhez:

30 dkg cukor
2 db egész tojás
25 dkg margarin
20 dkg vagdalt dió
20 dkg mazsola + 2 ek rum
apróra vagdalt füge, datolya, mandula ízlés szerint

Csokimázhoz, a tetejére:

15 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj vagy margarin


A Figaró ostyaszelet elkészítési módja:
Előkészítjük a hozzávalókat: beáztatjuk a mazsolát, a két tojást feltörjük, és villával lazán felverjük. A diót nem darálni kell, csak összevágni. Minden hozzávalót a kezünk ügyébe készítünk, mert gyorsan kell majd dolgozni. A margarint kis lángon elkezdjük felolvasztani. Eközben a cukrot egy nagyobb edényben világosra pirítjuk. Amikor a cukor már megpirult, hozzáöntjük az olvadt margarint (vigyázat, kicsit csapkod), és alaposan összekeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lazán felvert tojásokat, és folyamatosan keverjük forrásig. Amikor a cukros massza felforrt, hozzáadjuk az összevagdalt diót, a mazsolát és a rumot. A langyos, de még képlékeny állagú tölteléket az ostyalap rücskös oldalára simítjuk, kb. 1 cm vastagságban. A másik lappal beborítjuk, és nehezéket teszünk rá. Hűvös helyen egy éjszakát hagyjuk állni. Amikor kihűlt, csokimázzal bevonjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A figaró ostyaszelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook