Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Joghurtos bulgursaláta pulykahússal recept

Joghurtos bulgursaláta pulykahússal recept


Elkészítési idő 30 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 375 kcal
Zsírtartalom 16 gramm
Szénhidráttartalom 40 gramm

A Joghurtos bulgursaláta pulykahússal hozzávalói:
400g pulykamellfilé
400g bulgur
2 db lilahagyma
1 nagydoboz zöldborsó+ sárgarépa konzerv
300g naturjoghurt
Olaj

Bors
Petrezselyem
Ételízesítő


Joghurtos bulgursaláta pulykahússal

A Joghurtos bulgursaláta pulykahússal elkészítési módja:
A bulgurt megmossuk, majd 6 dl vízzel, amibe tettünk egy evőkanál ételízesítőt, vagy leveskockát és sót, feltesszük főni. Amint felfőtt egészen kicsire vesszük a tüzet alatta, majd fedő alatt puhára pároljuk. Kb. 10 perc. A húst kis kockára, vagy csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, a végén sózzuk, borsozzuk. Ha kész rátesszük a bulgur tetejére, még nem keverjük el. A lilahagymát kis kockákra vágjuk, a húsos serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, összepirítjuk. Kb.4-5 perc. Ha kész ráöntjük a húsra, majd az egészet összekeverjük. A joghurtot sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy jó nagy evőkanálnyi arpóra vágott petrezselymet, összekeverjük, majd a bulgurhoz öntjük. Elkeverjük, kész.

A pulykahúst más hússal is helyettesíthetjük.
A borsót, répát frissen is készíthetjük, csak akkor előtte pároljuk meg. Ennek megfelelően megnő az elkészítési idő is.
A joghurtot nem muszáj hozzákeverni, lehet személyenként is adagolni tálalásnál, anélkül is finom.

A fehérjetartalma: 26 gramm
A megadott értékek 350 g -kész ételre vonatkoznak.


Kategória: Egytálételek receptjei


A joghurtos bulgursaláta pulykahússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook