Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túró rudi (nem kell sütni) recept

Túró rudi (nem kell sütni) recept

A Túró rudi (nem kell sütni) hozzávalói:
1/2 kg túró
2 dl tejföl
10 dkg mazsola
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
pár csepp citromlé
reszelt citromhéj ízlés szerint
2 púpozott ek. zselatin-2 dl vízben feloldva


A Túró rudi (nem kell sütni) elkészítési módja:
Az elkészítése nem ördöngős dolog. A hozzávalókat összekeverjük a kicsit már meghült zselatinnal, majd egy hideg vízzel kiöblített őzgerint formába simítjuk a masszát. Hűtőbe téve jól megdermesztjük, kajd miután kiborítottuk a formából, bevonjuk csokimázzal. Ehez vízgőz fölött célszerű felolvasztani egy tábla tortabevonót, amihez 2 ek. olajat is teszünk.

Ha a forma alját forró vízbe mártjuk, könnyebben kiborítható belőle a rudi


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túró rudi (nem kell sütni) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook