Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Túl sok vajat tettem az almás rétes tésztájába, mit csináljak vele? fórum

Túl sok vajat tettem az almás rétes tésztájába, mit csináljak vele? (tudásbázis kérdés)


1 2
2012. jan. 14. 00:09

Nem uncsi még ez a "Segítség!"?

Segély kiáltás egy almás rétes miatt?

Ott rohadjon meg az az almásrétes...

És akkor mi van, ha darabos...

2012. jan. 14. 00:03
Rendben, köszönöm!
17. lov.ildi (válaszként erre: 15. - 50b5748a9e)
2012. jan. 14. 00:01
A tojássárgájától szerintem még nedvesebb lesz.
16. lov.ildi (válaszként erre: 14. - 50b5748a9e)
2012. jan. 14. 00:01

Ha túl nedves,akkor tegyél bele lisztet.

Ha már nincs rétes,akkor szerintem a semminél jobb lesz a sima is.

Én mindent teljeskiőrlésű lisztből csinálok. A normál recepteket dolgozom át.

Szerintem nem rontod el,ha teszel bele egy kevés sima lisztet.

2012. jan. 14. 00:00
Szerintem maradok a lisztes megoldásnál... nem tudom, lehet, beledobok még egy tojás sárgáját is, hát ha attól összeáll... Most már úgy is mindegy! :))
2012. jan. 13. 23:58
Nedves, de darabos,.. szóval ilyen ragacsos - így tudnám a legjobban jellemezni. Gyúrtam 2 gólyót nagy nehezen, de ilyen nagyobb darabok válnak le belőle, amikor elkezdtem kinyújtani, akkor meg szét esett. Szinte biztos, hogy a vaj miatt. Én legalább is arra tippelek... Az a baj, hogy ez életem első rétese, és nem tudom, hogy hogyan néz ki a normális tésztája. Egyébként ha úgy, mint egy pizzatészta, akkor el tudom képzelni. Karácsonykor is csináltam beiglit, meg mézeskalácsot, azokkal se volt gond... de ez kifogott rajtam!
2012. jan. 13. 23:56
Ha túl száraz,akkor tehetsz hozzá még egy kis joghurtot, ha túl nedves,akkor meg egy kis lisztet.
2012. jan. 13. 23:54

Mit jelent nálad,hogy szétmorzsolódik?

Túl száraz vagy túl nedves és ezért nem áll össze?

11. Liviaa (válaszként erre: 9. - 50b5748a9e)
2012. jan. 13. 23:54
csak kicsit tegyel hozza, ha ugy sem jo az sem nagy baj, akkor is meg tudo sutni, csak nehezebb berakni a tepsibe, de ha ugyes vagy sikerul, nekem is sikerult, pedig elég rosszul sikerult a tesztaja.. bevallom tobbszor csinaltam mar, es elsore, de sokadikra sem sikerult, aztan rajottem, hogy a vaj a problema:)
10. 50b5748a9e (válaszként erre: 8. - Lov.ildi)
2012. jan. 13. 23:51
Igen
2012. jan. 13. 23:50
Jó, köszi, megpróbálom, bár most elég elszonytyolódtam ettől az egésztől. Az nagyon gáz, ha már csak sima liszt van itthon?
2012. jan. 13. 23:49
A vajat beledolgoztad a tésztába?
2012. jan. 13. 23:48
nekem is volt ilyen, de valahogy bele szerencsetlenkedtem a tesztat a tepsibe ra az almat aztan megint a tesztat, es tok jo lett, nem tudtam nyujtani a tesztat mert felolvasztottam elotte a vajat, tegyel hozza meg lisztet, ugy talan jo lesz
2012. jan. 13. 23:44
A recept szerint, 12,5 dkg margarin elég lett volna
2012. jan. 13. 23:40

Szóval:

Almát hámoztam, reszeltem, cukroztam, aztán félre raktam - gondolom ez most nem is olyan lényeges.

Aztán a tésztát kezdtem el: 50dkg réteslisztet, 1 cs sütőport, 15 (-20) dkg cukrot, 1 csipet sót, 2 tojás sárgáját, és 2,5 e.k. joghurtot osszekevertem, kutyultam, aztán 15-17 dkg margarint belemorzsoltam, és nem áll össze egy masszába, hanem szétesik :((

2012. jan. 13. 23:34
mesélj, hogy állt össze a téma.. mit tettél bele, mit csináltál
2012. jan. 13. 23:33
:) Na kösz! Most mit csináljak? :)) Annyira kezdő vagyok :)
2012. jan. 13. 23:30
színezd újra :)
2012. jan. 13. 23:28
Túl sok vajat tettem a tésztába és szerintem azért olyan darabos még mindig, és képtelenség kinyújtani! Segítség! Mivel orvosoljam a problémát?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook