Tükör által homályosan... (beszélgetés)
Most leírok egy olyan mondatot, amit én igaznak tartok, de tudom, hogy sokakban csuda indulatokat indukálhat.
Tehát:
Ha hirtelen mindenki tudná magáról, hogy ő kicsoda valójában, akkor abban a pillanatban megvalósulna itt és most a Földön mennyország.
Egy ember sem Isten.
Isten nem is egy személy, vagy egy jól körülhatárolható akármi.
Ugyanakkor mindenki fontos, mert a galaktikus világmindenségben összeadódik a sok kis porszem energiája.:)
Én nem szoptam be semmit, csak megprróbálom érzékelni, hogy hol is a helyem
Hogy lehet az, hogy amikor beszélgetek egy nővel, akit csak egy háztartási robotnak meg kefélőgépnek néz a férje (és ezt ki is mondja, a nő pedig kezdi elhinni), hogy ebben a nőben tucatnyi eltemetett értéket, vágyat, képességet találunk csak 1 óra beszélgetés során?!
Az emberiség tgörténelme az emberek földbetaposásának, tönkretételének, isteni mivoltjuk elvételének a története.
Még az egyházak is ez irányba működnek.
"Mindenki csak egy vacak kis porszem a világmindenségben, vagy még annyi sem."
Na, ez a világ LEGNAGYOBB hazugsága!!!!!!!!!!
Éppen erről beszélek.
Beszopjátok ezt a dumát?
Ezt azok hitették el még sok generációval ezelőtt az emberekkel, akik belőlük éltek, a munkájukból éltek. És ezt hurcoljátok magatokkal, ezt az idiótaságot.
Mindenki csak egy vacak kis porszem a világmindenségben, vagy még annyi sem.
Még akkor is, ha próbál filozófiát és faszántosan jól csengő idézeteket fabrikálni.
" Mert most tükör által homályosan látunk,.."
Én tükör által világosan látom, hogy senki vagyok és semmi...de azért úgy élek és olyan dolgokat cselekszem amit a saját belső meggyőződésem és lelkiismeretem követel meg tőlem.
"Az önismeret: az egyetlen út."
Ez így van - de hogyan ismerhetjük meg önmagunkat?
Ahhoz, hogy tudjuk, felismerjü kik vagyunk valójában, felül kell írni sok-sok önmagunkról gondolt meggyőződést.
Ha elkezdek valakivel beszélgetni azért, hogy közelítsem őt ahhoz, aki ő valójában, akkor természetesen megkérdezem tőle, hogy ő mit gondol arról, hogy ki ö?
A válaszok természetesen nagyon hasonlóak.
Amikor óvatosan el kezdem közelíteni beszélgető társamat ahhoz, hogy nem gondolja-e, hogy "sokkal több van benne", mint gondolja, akkor lehet felfejteni az egyénben lévő csodálatos értékeket.
Eddig még nem beszélgettem erről a témáról olyan emberrel, akiről nem derült volna ki, hogy mennyivel több van benne, mint gondolta és a beszélgetés után ne lett volna több "fejben", mint előtte.
Az vagy, aki "fejben" vagy - OK? :)
Mindig az vagy, aki "fejben" vagy.
Lehet itt próbálkozni felnyitni sokak szemét de oly felesleges....
Ez is egy életérzés melyet tanulni,tanítani nem lehet. Ráerőltetni másokra meg főleg!
Aki érzi,tudja miről van itt szó és ne akarj mindenkinek tükröt mutatni hisz nem általad hanem mindenki csak saját maga által láthatja azt amit látni kell....
Az egó szeret a legjobban bújócskázni. A világ pedig 80% egó! Ezért kerülik az ilyen témákat, embereket, stb, mert az veszélyezteti őket, a halálukat jelenti. Az egó befeszül, és támad vagy menekül (esetleg mindkettő) a feszültségkeltő helyzettől. Így minden értéket jelentő történés megy a kukába, amíg nem lesz igazán igénye rá. Éppen ezért van a legjobb kereslet és kínálat a negatívra, mert az nem veszélyezteti, hanem táplálja az egót. Észre sem vesszük. Megszoktuk. Szeretjük hogy nyomorultak vagyunk és önpusztítók.
Erre mit mond a normális ember:
Ha tesz érte, akkor nem fogja soha bedarálni a mókuskerék. Mert az ember valójában a saját lelke börtönébe van bezárva, ahol ő egyszerre a rab és a fegyőr is. Csak erre nehéz rájönni. És ha rájöttél, nagyon nehéz megszüntetni a folyamatos önrontást. De ha rájössz, akkor már félig meg van oldva az ügy. Így a felismerés az első 50%, a cselekvés a második 50%. Így lesz 100%-os a változás. És meg lehet csinálni, csak az akaratot kell trenírozni. Az egyetlen akadály az egoizmussal átitatott lelki tunyaság. Ebből a tunyaságból szokták ébreszteni az embert egy sokk által (pl: baleset, betegség), ha nem lépi meg azt, amit már meg kellett volna, és jócskán túllépte a határokat.
Szóval, ha lélekben felszabadultál, akkor minden világban felszabadultál.
Ez persze nem jelenti azt, hogy nem érzékelsz, nem érzel együtt mások nyomorával, csak éppen nem mások, hanem TE vagy a kapitány a saját hajódon!
Erről egy nagyon jó könyvben találtam egy bölcs fejezetcímet, ami "véletlenül" megvan és így íródott:
(Gondoltam beszkennelem, hogy látható legyen a bizonyíték.)
Illúzióba ringatja magát, aki azt gondolja, hogy:
"Majd akkor úgyis megtudom..."
Az a jó, ha kemény! Ha nem áll meg a legújabb körömlakklemosó szintjén!
"Aquila non captat muscas."
("A sas nem vadászik legyekre.")
Ezzel vitatkoznék. A gyerekeknél még nincsenek gondolati blokkok, mégis születhetnek betegen, vagy meghalhatnak cscsemôhalál következtében, vagy születési rendellenességek bizony nem gyógyulnak maguktól.
Nem mindig minden az egyén hibája, bûne. És nem is kell emiatt felesleges bûntudat.
Azzal egyetértek, hogy a stressz is okoz egészségügyi problémákat, de a stressz egyben élettani szükségletünk is.
Stresszhelyzet után viszont kell a pihenô is, ez napjainkban nem valósul meg úgy, hogy a stressz és relax éltetô váltakozása, hanem csak egymást követô stresszhelyzetek vannak, regeneráló szünetek nélkül. Ez sokakat megbetegít, de nehéz befolyásolni, mert a stressz kívülrôl is jön.
"Neked a téged éltető lélek tökéletes egészséget biztosít azáltal, hogy ha hagyod (az energia csatornákat nem tömíted el gondolati blokkokkal) minden betegséget korrigál, regenerál, rendez.
Így látod az egészségedet?"
Ezt nem értem.Mit kell csinálni,hogy az energia csatornáim ne tömődjenek el???
További ajánlott fórumok:
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!
- Mit látnál, ha most a tükörbe néznél?
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Bediktálás, vagy általány fizetés jobb?
- Miért látok homályosan a kontaktlencsével?
- Samsung SGH e 250 es telefonom homályosabb képet készít, hogy lehet megtisztítani?