Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudtok még olyan ételt, aminek olyan sok neve lenne, mint ennek? fórum

Tudtok még olyan ételt, aminek olyan sok neve lenne, mint ennek? (tudásbázis kérdés)


1 2
42. syria (válaszként erre: 41. - Forrest2010)
máj. 16. 12:28
Igen, és nagyon szerettem. :)
máj. 11. 21:10
emlékszik valaki a " rongyos kiflire " ? / valaha sütöttünk ilyet is a pékségbe :)
40. syria (válaszként erre: 39. - Levendula11)
febr. 1. 08:28
Mik ki nem derülnek. ;)
39. levendula11 (válaszként erre: 31. - Guruljka)
2017. dec. 15. 20:00
Felénk a töltött káposzta "bundáját" harasztnak hívják . :)
38. Epresturmix (válaszként erre: 29. - Zsejke)
2017. dec. 13. 20:41
Igen, van pár szép, jó emlékem is a gyerekkoromból. Köztük ez is. :)
37. Epresturmix (válaszként erre: 27. - Guruljka)
2017. dec. 13. 20:37
:D Lehet, hogy már van, csak nem tudunk róla?!
36. Epresturmix (válaszként erre: 26. - Syria)
2017. dec. 13. 20:36
:D igen, nekem ez.
35. Bözsi néni (válaszként erre: 11. - Epresturmix)
2017. dec. 12. 21:17
A bodagot én is így ismerem. Anyukám sokszor sütött, szerettük.
34. syria (válaszként erre: 27. - Guruljka)
2017. dec. 12. 07:47
Gyorsan szabadalmaztasd ötleted! A sütik szélét imádók biztosan hálásak lesznek érte. :D
2017. dec. 11. 17:04

[link]


Mindenkinek igaza van. :)

2017. dec. 11. 17:02
31. Guruljka (válaszként erre: 30. - B598e4912b)
2017. dec. 11. 14:57

Senki se nézett hülyének.

Te így tudod, a másik meg úgy tudja. A harmadik esetleg amúgy.


Éppen a sokféle névre jó példa.


Ismerős házaspár veszett össze azon, miből van a töltött káposzta "bundája". Az egyik édes káposztalevélből tudta, a másik savanyítottból. Pedig csak az ország más-más vidékéről származtak.

30. b598e4912b (válaszként erre: 20. - Epresturmix)
2017. dec. 11. 14:54

DE! Itt a bodag tepetős kenyérke és az ishler habos.

Azért mert más területen más a neve, nem vagyok hülye. És nem hiszem, hogy mi a bodag, hanem tudom!

29. Zsejke (válaszként erre: 18. - Epresturmix)
2017. dec. 11. 14:44
Ez fantasztikus lehetett ☺☺☺☺
28. Guruljka (válaszként erre: 24. - Syria)
2017. dec. 11. 13:14

Én a leszakadt darabokat egyszer még kiszaggatom, ami utána maradt, azt daarbokra vágtam és masnivá csavartam.


De amennyi türelmem van az ilyesmihez, sütöttem már kocka alakú pogácsát is. :D


Káposztás pogi kéne az ünnepekre...

27. Guruljka (válaszként erre: 25. - Epresturmix)
2017. dec. 11. 13:12
Én már gondolkodtam, hogy kellene olyan keskeny tepsiket szerezni valahonnan, 3-d darabot. Abban akkor csak széle sülne! :D (Csak középen hosszában elvágni, és utána kockákra... :D
26. syria (válaszként erre: 25. - Epresturmix)
2017. dec. 11. 12:59
Mindenkinek lehet perverziója. :) Az enyém az, hogy a keresztanyámtól - aki nagyon sokat sütött - az én részemet mindig nyersen kértem. :D
25. Epresturmix (válaszként erre: 24. - Syria)
2017. dec. 10. 11:50
:) Én meg az almáspite széleit imádom.
24. syria (válaszként erre: 23. - Epresturmix)
2017. dec. 10. 10:56

Igen, csak amikor a leszakadt darabok már sokadjára vannak összegyúrva, abból nem laza süti lesz, hanem - anyukám szavával élve - bodag. :)

Amit mindig ő evett meg, mint silányságot.

23. Epresturmix (válaszként erre: 22. - Syria)
2017. dec. 9. 09:32
Mi a leszakadt darabokat újra összegyúrjuk, kiszaggatjuk és az marad ami volt. :D
22. syria
2017. dec. 9. 09:25

Ha választanom kellene a sok név közül, akkor a krumplilepényre szavaznék.


Anyukám soha nem készített ilyet, én sem tanultam meg, pedig állítólag a világ legegyszerűbb és finom étele.


Viszont bodagnak nevezett minden olyan tésztából készült étel (sós, édes, akármilyen) maradékát, ami a gyúrás után megmaradt pl. pogácsa leszakadt részeiből összegyúrt kármentés.

2017. dec. 9. 07:30

A répát ismeritek? Vagy a dödöllét? Tipikus zalai ételek. A répa olyasmi, mint a húsos káposzta, csak savanyított kerekrépából készült, babbal, füstölt hússal. Mennyei. ;)

A dödölle főtt krumpliból, liszttel keverve, kanállal szaggatva, forró zsírban/olajban kisütve. Szinte feketére pirított hagymával nyakon öntve, tejföllel esszük.

20. Epresturmix (válaszként erre: 17. - Guruljka)
2017. dec. 9. 07:27
Létezik persze, de én csak azt mondom, hogy mint bodag, ne higgye azt, hogy az töpörtyűs kenyérke. :) Mert nem az!
19. Epresturmix (válaszként erre: 16. - Guruljka)
2017. dec. 9. 07:26

Igen, ez az! :)

A nagyanyám rengeteget sütött. Paprikáskrumplihoz, vagy csak simán házi kacsazsírral lekente, lilahagymával ettük. :) Piros lábosban sütötte, és konyharuhába tekerte melegen. Törtük.

18. Epresturmix (válaszként erre: 15. - Globus)
2017. dec. 9. 07:20
Nekem is! Gyerekkoromban amíg anyám vásárolni ment a Skálába, engem beültetett a cukrászdába. Ishlert ettem (kakaókrémeset) kólával. Minden szombaton. Sose felejtem el. :)
2017. dec. 8. 19:46

Viszont valóban létezik a tepertős bodag is!


[link]

16. Guruljka (válaszként erre: 11. - Epresturmix)
2017. dec. 8. 19:28
15. globus (válaszként erre: 13. - Epresturmix)
2017. dec. 8. 19:28
Anyu csokikrémmel töltötte, és tetején is csoki volt. Nekem ez jobban ízlik, mint a lekváros változat.
14. Guruljka (válaszként erre: 13. - Epresturmix)
2017. dec. 8. 19:25

Akkor én fiatal vagyok! Mert én csodálkoznék, ha nem az a piros vegyes lekvár lenne az ischler/islerben.


[link]


Majdnem mint a linzer. :D Csak az porcukros.

13. Epresturmix (válaszként erre: 12. - B598e4912b)
2017. dec. 8. 19:01

Az csak egy dolog, hogy ők minek nevezik. Nézz utána a neten is, de inkább higgy nekem. Biztos forrásból tudom.;)

Nálam az ischler, a kakaókrémmel töltött, csokistetejű süti. A fiatalabb korosztály lekvárosan ismeri.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook